scizophrenikz Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Ja mam takie pytanko.. Można np do manierki tej gumowej wlać np zimną herbate albo coca-cole? Napoje gazowane mogą pod wpływem wzburzenia tworzyć wewnątrz pojemnika ciśnienie (tak jak to robi sie w butelce, po otwarciu wiemy co sie dzieje) i mogą wyciekać, nie przez nakrętke od pojemnika, lecz przez ustnik. Jestem tego wręcz pewien na 90% Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted July 9, 2007 Report Share Posted July 9, 2007 Jak się zamknie zaworek to nie. Ale nie zmienia to faktu, ze nie ma sensu lać do camela rzeczy gazowanych, a jeśli już koniecznie, to wodę mineralną - przynajmniej się nie będzie kleić w razie wpadki :) Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 pomijajac mozliwosc wycieku i uszkodzenia camela to nagazowany camel komicznie wyglada, a podczas picia z niego mozna sie udlawic bo wyplywajaca woda ma dosc spore cisnienie. To tak jakby pic z weza ogrodowegeo. Quote Link to post Share on other sites
Pucek Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) Jako że lubię być samodzielny, biorę się za szycie własnego camla :D. Całość ma być mocowana do pasa s95.Poniżej zamieszczam wstępny projekt do obejrzenia i skrytykowania, oraz moje pytania odnośnie produkcji:D Projekt. 1. Korek; 2.Klapa blokująca dostępu do środka, zapinana rzep/klamra, z dziurą na korek. 3.D-ringi lub klamerki na paseczkach służące do mocowania wora do szelek(na szelkach naszyta druga część "systemu"); 4.Dwa paski z klamrami mocujące do pasa od dołu zapinane na klamry, z założenia pozwalające na swobodne przypięcie naddupnika; 5.Klamry właśnie;]; 6.Miejsce gdzie będą naszyte taśmy modułowe z tego co pamiętam 25mm są kompatybilne z z s95(jak nie proszę mnie poprawić); Tyle wstępnego projektu, teraz pytania: 1.Jaka jest długość między mocowaniami między łopatkami a pasem? 2.Planuje umieścić tam taki pęcherz - =click!= 3. Na zaznaczonym zdjęciu wężyk od camela przechodzi pod materiałem, czy każda s95 ma tak? czy to jakieś prosuperelouber s95? I wogólę przyczepcie się do czegoś :], tylko nie do tego że to nie ma sensu! :D P.S. Jakby coś było nie jasne to piszcie, będe odpowiadał na pytania:] Edit: Proszę o przeniesienie tego posta do tematu o sprzęcie BW. Edited July 21, 2007 by Pucek Quote Link to post Share on other sites
aikikai Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 (edited) Witam, Mam pytanie odnośnie używania camelbaka. Mianowicie chodzi mi o to, czy po użyciu - po wypiciu całej wody z bukłaka, specjalnie go jakoś osuszacie? Czy po prostu zostawiacie otwarty korek i żeby sam wysechł? Czy w innym razie woda nie skiśnie i nie będzie miała przy nastepnym używaniu niemiłego smaku i zapachu? Pozdrawiam Aikikai Edited July 25, 2007 by aikikai Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Ja osobiście nie mam Camelbaga ale kumpel posiada i nie odkręca korka a po wlaniu wody jest wszystko git. Quote Link to post Share on other sites
QQryQ Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 (edited) ja do mojego wkladam najmniejsza lyzeczke jaka sie da,stawiam jak to sie mowi na sztorc i jest ok,wiem moze to glupio brzmi ale dziala :) Edited July 25, 2007 by xiondz Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 Ja dostałem jak kupowałem camela wieszaczek do suszenia, więc chyba na darmo ktoś tego nie wymyślił i suszyć po używaniu wypada... Quote Link to post Share on other sites
mikolajasinski Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 http://www.allegro.pl/item260136979_bidon_...amel_worek.html Się opłaca??? Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 za tą cene kupiłem na allegro 2l camelbak Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 Do żadnego pokrowca Ci to nie wejdzie- chyba, że do plecaka. Weź lepiej taki: http://www.allegro.pl/item259521429_tanio_...wy_okazja_.html http://www.allegro.pl/item258468837_camelb...itra_nowka.html Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 Co do nalewania do cameli czegoś innego niż woda. We wrześniu kupiłem sobie plecak campusa do szkoły z kieszenią na camelka. Od razu poszukałem tutaj i okazało się że najtaniej wyjdzie kupić worek w rossmanie dosłownie za 22 zł. Oczywiście konstrukcji Camelbak® ale gorszej jakości (miałem długo styczność z takim więc wiem jak porównać) . Przez pierwszy tydzień nosiłem wodę -brak oznak jakichkolwiek Na następny tydzień do wody wyciskałem cytrynę - brak odbarwień Przez 2 następne tygodnie dodawałem trochę cukru -brak odbrawień Potem przez 3 tygodnie wrzucałem po 1 tabletce multiwitaminy pomarańczowej i magnezu cytrynowego pluszzzz. Do dziś mój camel posiada pomarańczowe odbarwienia i niestety nie potrafię niczym tego umyć więc jeśli zrobisz coś takiego zastanów się czy Ci się to opłaca. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Dziś dodałem na stronie mojej grupy recenzję najpopularniejszego chyba modelu CamelBaka: http://www.awr.one.pl/viewpage.php?page_id=30 Zapraszam do lektury i komentowania. Opis dotyczy co prawda modelu we flecktarn, jak jednak wiecie, inne nie różnią się w zasadzie niczym innym niż tylko kamuflażem. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Od pewnego czasu przymierzam się do kupna bukłaka na wodę. W grę wchodzą Camelbak lub Dromader z Miwo Military. Co polecacie? Może jakieś alternatywy? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Dromader z Miwo to Source plus ich pokrowiec. Ale ja i tak polecam Camelbaka. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Zdecydowanie bierz produkt firmy Camelbak :) Warto dolozyc nawet te pare grosza. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 http://allegro.pl/item288173559_camelbak_t...green_nowy.html Brać? ;-) Quote Link to post Share on other sites
mosiek Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Brać, a w razie wątpliwości pytać naszego moderatora ;) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 1, 2008 Report Share Posted January 1, 2008 Bywa taniej i ciekawiej. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Co do zbiorników Source'a to mają jedną przewagę na tymi z CB - strunowe zapięcie na górze zbiornika, które pozwala na o wiele łatwiejsze czyszczenie wnętrza. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 I wadę w postaci gorszego zawora. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Akurat wymiana zaworka to najmniejszy z problemów, zajmie minutę - bezproblemowo pasują zawory Hydrolink od CB. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 No popatrz. Rozgryźliśmy to już jakiś czas temu. Problem w tym, że tracimy fajny patent ustnika pod kątem 90 st. a przede wszystkim nie każdemu chce się pompować kolejne pieniądze w i tak nie tani sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 No cóż, albo zaworek wygodny albo mniej wygodny a bardziej pewny - wybór należy do Ciebie. Ja nikogo nie namawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2008 Report Share Posted January 27, 2008 Nareszcie wymyślono rozwiązanie umożliwiające bezproblemowe noszenie plecaka, nie pozbawiając się CamelBaka. Polecam! Link Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts