Huba_lbn Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Reszta w standardzie TM więc teoretycznie powinno pasować ;) Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 (edited) Ok to będę go kupować :) Lepiej kupić tłok niebieski SHS z 15 czy 14 metalowymi zębami? Czym się różnią? Edited April 24, 2014 by Mordecai Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Ja osobiście wolę tłoki SHSa z 14-toma metalowymi zębami. Są bardzo wytrzymałe i lekkie. U mnie sprawdzają się świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 To taki? http://azteko.pl/shs-wzmocniony-tlok-z-14-metalowymi-zebami-p-8063.html Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Nie. Taki http://gunfire.pl/product-pol-1152195319-Tlok-z-wycieciami-14-metalowych-zebow-SHS.html?rec=102002104 Trzeba pamietac tylko zeby wkleic metalowa szczeke (czyli listwe z zebami) w korpus tloka. Inaczej przy duzym rofie szczeka moze sie zaczac ruszac i rozwali glowice tloka. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Rozumiem, że ona jest tylko wsunięta? Dlatego trzeba podkleić? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Tak. Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Jest na wcisk jak w prawie każdym tłoku. I w prawie każdym tłoku z dużą, metalową szczęką może się zdażyć, że szczęka będzie się ruszać. Dlatego się ją w kleja i po sprawie. Tylko nie kropelką tylko jakimś epoksydowym klejem. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 (edited) Jeśli ktoś by potrzebował dyszy bądź komory do M60 pisać na PW. Edited April 28, 2014 by blackblut Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted May 19, 2014 Report Share Posted May 19, 2014 1.Zamierzam wstawić do świnki m140 guardera. Wymieniona jedynie dysza na podwójnie doszczelnioną. Jak myślicie jest jakaś szansa, że gearbox może pęknąć? 2.Czy muszę dokupić inną prowadnicę sprężyny niż stockowa? Jeśli tak, to jaka będzie pasować? Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Witam Mam pytanie jak wymontować gearbox z m60 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 (edited) Odkręcić stopkę kolby i wyjąć tam wszystko, odkręcić wszystkie śrubki które trzymają gear box, wyjąć gear box, najpierw trochę w tył, potem w górę. Można najpierw wyjąć lufę, ale nie jest to niezbędne. Poruszanie atrapą zamka pomaga we wkładaniu gb. Edited November 5, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Dzięki za szybką odpowiedź ma jeszcze jedno pytanie jak zamontować mosfet geta do m60 nadmieniam, że nie mam fabrycznego tylko złączkę i czy kostka stykowa od m249 jest taka sama jak do m60 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 nadmieniam, że nie mam fabrycznego tylko złączkę Nie wiem o chodzi w ten części postu. Kostka jest taka sama jak w m249. Z okablowaniem w M60 jest trochę więcej zabawy. W stocku masz magazynek i gb zasilany z jednej baterii, potencjometr w bloku gazowym i podobno mosfet. U siebie nigdy okablowania nie ruszyłem więc nie wiem czy faktycznie mosfet jest. Dodatkowo wyjmując gb, zupełnie nie ruszasz okablowania, jest tam to bardzo fajnie zrobione na zasadzie "gniazdka", choć to pewnie utrudnia zabawę z elektryką, żeby się do niej dobrać trzeba jeszcze bardziej rozebrać replikę. Jak chcesz wsadzić tam mosfet gate, to chyba najprościej będzie wyjęcie wszystkich kabli, sprawdzenie jak to jest tam porobione i najpewniej zrobienie całego okablowania od początku. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 W m60 nie ma żadnego mosfetu ;) Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 W PJ43 nie ma mosfetu? Z tego co wiem to powinien być. Jak sprawują sie PJ po dłuższym czasie użytkowania? Quote Link to post Share on other sites
lisek90 Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Witam, ktoś dorobi mi komorę do m60 ? Quote Link to post Share on other sites
seba999 Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Te m60 posiadają mosfet, który jest zintegrowany z potencjometrem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
lisek90 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Pomocy, potrzebuję komory do m60 VN od A&K Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 W Polsce nie ma, może jakimś cudem znajdziesz używkę w komisie. Zajrzyj tu http://forum.wmasg.p...ienia-zbiorowe/ i szukaj tematów z zamówieniami z tego sklepu http://shop.ehobbyas...ml#.VB6biBafLDd Quote Link to post Share on other sites
lisek90 Posted October 26, 2014 Report Share Posted October 26, 2014 Panowie czy to możliwe że używając dyszy od protecha stożkowej można stosować gumki z kołnierzem w stockowych komorach ? Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Lisek90, tutaj możesz dostać stockową komorę od M60 :) Ja zamówiłem, doszła do mnie po kilku dniach. Za wszystko wyszło 33 euro. http://eagleguns.cz/detail/104891.02/Komora_Hop_Up_M6_kov_hlaven_%28A_K%29.html Quote Link to post Share on other sites
MasSacre Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 (edited) Mam pytanie. Czy jest sens wymiany stockowej komory na np tą od airsoftpro? I czy gumka dołączona do tego zestawu daje radę, czy lepiej do takiej komory wsadzić np zieloną gumkę G&G czy czarną systemę? Edited April 18, 2016 by MasSacre Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted April 18, 2016 Report Share Posted April 18, 2016 Obecnie korzystam z komory moRRisz cz i z czerwonej gumki madbulla - całość działa elegancko. Z komorą AP miałem problem w SAWie bo niestety nie pasowała (nie schodziła się z dyszą i obracała się dookoła), więc zalecam ostrożność. Quote Link to post Share on other sites
MasSacre Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 Mam pytanie - czytałem już ten temat, lecz konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Zamówiłem komorę morrisa i mam preckę systemy, wydaje mi się że po kilku próbach ustawiłem gumkę tak jak powinno być. Jednak kulki na maksymalnym dystansie ściąga w lewo, i teraz, i na stockowej lufie ze stockową komorą. Ktoś wie, jak sprawić by jednak kulki leciały prosto? Wyjąć gearboxa, jakoś inaczej wsadzać komorę? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts