HermanL Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Czekaj,czekaj to ty już masz wyciszoną głowicę tłoka(czarna z grzybkiem),tak ?? Bo jeśli tak to po jaką cholerę wymieniać. Tak mam czarną z grzybkiem tylko ta powierzchnia tego "grzybka" na brzegach nie jest płaska na całej powierzchni tylko tak troszkę pofałdowana a chyba głowice powinny przylegać do siebie idealnie na całym obwodzie no i ciężko było odkręcić sama głowicę od tłoka przez co wyrobił się łepek śruby(trzeba będzie dosztukować) . Może uda mi się i kupię bore up guardera do ak przynajmniej ogarnę w tym miesiącu gearbox a hop up i nową sprężynę w przyszłym. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Co sądzicie o tym tłoku http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9110&name=Ultimate_-_Tlok_Polycarbonate_M170_-_Red_-_Full_Teeth Wydaje mi się że będzie chyba najlepszą opcją między Jbu a Deep Fire. Co do głowicy tłoka wszystko już jest jasne, żadna inna nie będzie pasować do seryjnego cylindra i głowicy cylindra. Tak więc biorę bore up guarder tylko taiwangun doradza ten do m16, myślałem ze odpowiedniejszy będzie ten do ak47. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=8803&name=Big_Dragon_-_Tlok_HiSpeed_RED_-_Full_Metal_Teeth Lub niebieski CA z pełną szyną. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 A ten co podałem jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Jakoś nie ufam tłokom z połową metalowych zębaów. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Dobra w taki razie nie kombinuje i biorę jbu a czy aluminiowy czy z tworzywa to już zadecyduję rzut monetą bo i tak który nie wybiorę będzie spoko :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Bierz alu tylko pamiętaj aby przykleić listwę zębatą do korpusu tłoka jakimś klejem najlepiej dwuskładnikowym. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Tak właśnie zrobię. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Dziś robię zakupy i ostatnie pytanie który bore up guardera wybrać ten do ak47 czy ten do m16, będzie jakaś różnica? Panowie z taiwangun twierdzą że bore up a dokładnie głowica cylindra nie będzie pasować do stockowej dyszy. Albo coś sciemniaja albo sami nie wiedzą co będzie pasowało bo wcześniej polecali bore up guarder do m16. Co do przyklejenia listwy zębatej to kupiłem taki klej http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/ps64605/pro+seal+-+klej+do+spawania+na+zimno+56g.html więc powinien być dobry(w końcu mało nie kosztował jak za takie tubeczki :icon_biggrin: ) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Bore-up weź ten do m16 dysza będzie pasować,klej też OK. Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 No i to właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem Dzięki za wszelką pomoc, robię zamówienie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 Gdzie można kupić taśmę do M60 wraz z nabojami? Bo nigdzie w necie nie mogę znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 17, 2011 Report Share Posted August 17, 2011 W całości to raczej nie kupisz musisz kupic oddzielnie naboje i złączki. Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 W całości to raczej nie kupisz musisz kupic oddzielnie naboje i złączki. A gdzie kupić złączki? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 http://http.laukart.nazwa.pl/sklep/index.php?p119,lacznik-do-tasmy-tasma-do-7-62-x-51-308w Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Dzięki za info. Mam jeszcze ostatnie pytanie, czy taśma w M60 po wystrzale rozpadała się czy "wychodziła w całości"? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 To taśma rozsypna, po wystrzale oddzielnie leci łuska, oddzielnie ogniwo. Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Dzięki za ogromną pomoc Panowie! :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Sorry, jeszcze durne pytanie: Jak poprawnie zamontować magazynek, bo cały czas mam wrażenie, że zaraz odpadnie...? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) Powiem ci jak jak zrobiłem u siebie. W tym pokrowcu wywierciłem dwie dziury i przykręciłem pokrowiec do repliki i zapiąłem te rzepy. Teraz trzyma się solidnie do tego jeszcze usztywniłem rurkę podającą kulki i wszystko jest ok. Aha i jeszcze między magazynek a pokrowiec dałem na całej długości kawałek pianki tak żeby box nie latał w pokrowcu. U mnie bateria li-po jest wewnątrz boxa więc nie ma problemu gdzie ją zmieścić na zewnątrz. Zmniejszyła mi się przez to pojemność w boxie ale i tak dodatkowo zmniejszyłem jego pojemność dając w środek trochę pianki i teraz mam około 1500-1800 kulek Edited August 21, 2011 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Hej mam obecnie problem, box przestał mi działać, prawdopodobnie poszedł silnik. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i zmierzył mi jakie ma napięcia na złączce do magazynka (najlepiej na baterii 9,6v choć nie będę wybrzydzał). Quote Link to post Share on other sites
Jarmen Kell Posted August 22, 2011 Report Share Posted August 22, 2011 HermanL, dzięki wielkie :) Jakiej Li-Po używasz? Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 (edited) Na chwilę obecną używam li-po 11,1v 2800mah 30/40c O dokładnie taką http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=786. Niestety nie mogę ci powiedzieć na ile starcza bo w tej chwili replika jest w częściach i czeka do przyszłego miesiąca na nowe zębatki :icon_biggrin: . Docelowo całość ma działać na m150 guardera. Edited August 24, 2011 by HermanL Quote Link to post Share on other sites
HermanL Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Słuchajcie mam do was pytanie czy nie orientujecie się jaka inna dysza będzie pasować bo repliki. Bo przez tą stockową na m150 guardera i bore up wychodzi mi 480fps :icon_neutral: Myślałem o czymś takim http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_145&products_id=4175&name=G&G_-_Dysza_uszczelniona_GR25 może ktoś z was próbował zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Mam może troche głupie pytanie : czy szkielet w tym M60 p&j wytrzyma spring 130 - w sensie nie pęknie . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts