Bart_Forrester Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Mam może troche głupie pytanie : czy szkielet w tym M60 p&j wytrzyma spring 130 - w sensie nie pęknie . Dosłownie post wcześniej piszą że używają m150,a ty pytasz czy m130 wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 W sensie nie pęknie jak będę walił bez przerwy 100 kulek . Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 na jednym naciśnięciu spustu? Prędzej coś innego pójdzie, choć to jeszcze od rofu zależy. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 na jednym naciśnięciu spustu? Prędzej coś innego pójdzie, choć to jeszcze od rofu zależy. Na ROFie 550kulek na minute (regulator na minimum) na jednym naciśnięciu spustu - seria 100kulek . Co może poleciec ? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Regulator na maksa. Lipol 11.1 30c. Serie po 500 i więcej kulek. Zero problemów i zużycia. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Dziś pierwsza strzelanka z nowiutkim M60. 4000 kulek wystrzelane i działał bezbłędnie. Mam natomiast jedna uwagę - broń rozkręca sie sama od siebie.....śruby miałem luźne przktycznie wszystkie, na całej broni. Warto wozić ze sobą imbusy i co strzelanie sprawdzać czy wszystsko sie kupy trzyma. Dwójnóg wyłamuje ząbki co go trzymają po rozłożeniu, to wymaga jakiegoś własnego patentu na wzmocnienie (może da sie oryginalny dopasować?) Pozatym bez zastrzeżeń, jestem bardzo zadowolony z tej świni. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Oryginalny dwójnóg do M60 kosztuje tyle, co M60. ;) Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Ten dwójnogiem to lepiej się za wczas zająć bo ja się ułamie to marne szanse na jego naprawę. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Znalazłem na allegro dwójnogi - do wyboru, do koloru. Coś dopasować na pewno sie da, większość z nich ma mocowania uniwersalne. Oczywiście nie są takie jak w m60, ale mając uszkodzony oryginalny jest to jakaś alternatywa zwłaszcza, że bez dwójnogu nie wyobrażam sobie używania tej broni. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=dw%C3%B3jn%C3%B3g Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Jeśli nie wierzycie znalowym dwójnogom do ersoftu, to u mnie można dostać oryginalny dwójnóg amerykancky (nie, nie ten z m60, więc i fortuny nie wołam) i radziecki. Oba stalowe, więc się nie zjadą od użytkowania. ;) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Zastanawiam się nad kupnem M60 , tylko nie wiem czy wybrac wersję "pj43" czy "pj60" - doradźcie . A i która wersja jest lepiej wykonana ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ja mam wersję PJ43 i na pewno jest wygodniejsza od PJ60,ale 60 ma jednak fajny klimat,,Rambo". Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 zamiast latania z kluczami może lepiej dac klej do gwintów po prostu? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ja mam wersję PJ43 i na pewno jest wygodniejsza od PJ60,ale 60 ma jednak fajny klimat,,Rambo". Właśnie tak się składa że lubie m60vn - przez film "Rambo - pierwsza krew " (w "rambo 2" był mk43) :biggrin: . I podsumowując jednak wezmę wersję z pierwszej części - m60vn . Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Tylko radziłby odpuścić sobie używanie dwójnogu w wersji VN, bo jest z beznadziejnego znalu,mojemu kumplowi załamał się na pierwszej strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 (edited) Ja bym powiedział, ze dwójnóg - pomimo że dupiaty to jest niezbędny w m60vn bo trzymanie broni w pozycji stojącej mocno nadwyręża ręce - zasypany kulkami i z dużym aku dochodzi do 8kg. Mój też połamałem na pierwszej strzelance - na szczęscie łamią sie tylko ograniczniki otwarcia więc w dalszym ciągu da sie go używac ale wtedy trzeba pilnować żeby przy lezezniu z tym sie nie złozył przez przypadek. Naprosciej będzie kupić z allegro jakiś stalowy, bo wymiana jest bardzo prosta. Co do poręcznosci to nie trzymałem tego pj43 w rękach ale chyba wszytsko co krótsze od wersji vn będzie poręczniejsze - ale to już nie ten klimat :) Edited October 28, 2011 by Arni Quote Link to post Share on other sites
Arni Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 (edited) PS. jeszcze takie pytanie mam - w czym transportujecie swoje M60 ? Ze zdjętym magazynkiem zmieści sie do byle czego, ale woże swojego autem, zdejmowanie magazynka jest troche uciążliwe i myślałem nad jakąś lekka skrzynią drewnianą. Takiej o pasujących wymiarach nie znalazłem więc pozostaje zrobić samemu, chyba że macie jakiś pomysł ? Edited October 28, 2011 by Arni Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Czy te części pasowałyby do m60vn pj ? zębatki - http://azteko.pl/jg-zebatki-v2-v3-stalowe-nowy-typ-p-317.html , gumka - http://azteko.pl/guarder-gumka-silikonowa-przezroczysta-p-321.html , silnik - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_218&products_id=8020&name=Big_Dragon_-_Silnik_M140_High_Torque_-_Krotki . Dodam że nie będę używał springa , mocniejszego niż 130 . pozdrawiam Edited October 29, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Wszystko ok, według mnie będzie pasować za wyjątkiem gumki. Z mojego doświadczenia z tą repliką niestety wychodzi że komora nie akceptuje innych gumek poza stockową (niestandardowa), tzn. daje się je tam włożyć ale są duże nieszczelności (ok. 40-60fps) Dodatkowo jeśli będziesz używał tego karabinu z właściwym mu przeznaczaniem to szybko zużyje się gumka którą wybrałeś. Zębatki które wybrałeś wcale nie będą mocniejsze od stockowych, a silnik seryjny daje spokojnie u mnie radę z m150 @9,6v 2800 Sanyo. Co do dwójnogu to G&H (tak, tak) zrobiło mi piękny stalowy montaż dwunogu za 70zł, nie ma co kaleczyć świnki jakimiś wynalazkami. Edited November 1, 2011 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 A jak by była luźna zębatka silnikowa ? To co wtedy ? Kupic nową czy jak ? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 ...to trzeba ją wypodkładkować. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 ...to trzeba ją wypodkładkować. Ale mi chodzi o zębatkę na silniku . Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Wiesz to nie ma znaczenia,na starym silniku miałem to samo. Quote Link to post Share on other sites
davew1116 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) Posiadam replikę: https://www.taiwangun.com/karabiny_maszynowe/pj43_p_j-1456.html Dokupiłem do niej baterie 4500mAh 9,6V i jestem z niej zadowolony, lecz brakuje mi jeszcze trochę mocy i celności. Jak można przeczytać na stronie podanej w linku karabinek ma fabryczny (tuning),proszę o pomoc w doborze części do tej nietypowej repliki jak również o propozycje zmian do wykonania. Proszę również o podpowiedź czy blacha do której przykręciłem magazynek jest trwała i się nie złamie, ponieważ trochę się wygina. Za odpowiedźi z góry dziękuję i pozdrawiam. Edited November 1, 2011 by davew1116 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts