Marcinek83 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 (edited) Cześć mechanicy ;-) Mam mały problem, otóż: Po wstawieniu Bore Up CA + powiększony O'ring M130 CA S.T.U. HU CA gumka MB lufa 509 systema w replice M16A3 rożnych firm ;-) mam moc do 360FPS. Po rozmowie z Szalonym doszczelniłem HU teflonem no i rezultat 344FPS. Chodzi o to że wszystko gra i huczy, dlaczego na chronografie taka moc? :poddanie: Edited May 15, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 (edited) A body jakiej firmy? Edited May 15, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 P&J a co to za różnica? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 :-F Jest i to duża ;) a co to za oringa dałeś? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Najprawdopodobniej czeka Cię albo zwężanie dyszy, albo poszerzanie komory ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 16, 2009 Author Report Share Posted May 16, 2009 Ten O'Ring http://www.allegro.pl/item636819537_o_ring...my_guarder.html i działa genialnie, przy prostym teście szczelności, po zatkaniu dłonią cylindra, tłoka nie można było wepchnąć do połowy. OLO dlaczego zwężać dyszę? Dlaczego poszerzać komorę? BTW. Myślę że to mój chronograf jest nienormalny więc jutro sprawdzę na innym. Quote Link to post Share on other sites
kicus Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Przyłóż lufę z komorą do GB, zatkaj palcem lufę na końcu i strzel (bez kulek oczywiście :)). Może tu być nieszczelność na połączeniu dysza > gumka Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 17, 2009 Author Report Share Posted May 17, 2009 Sam sobie strzel. Przy takiej opcji masz 70% szans na wyrwanie w tłoku zębów. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Marcinek tak jak OLO mówi przez niekompatybilność dyszy i komory marnuje się multum fps, w moim przypadku traciłem przez złą komorę ~60 fps, po wymianie komory wszystko ładnie bangla :D Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 (edited) Sam sobie strzel. Przy takiej opcji masz 70% szans na wyrwanie w tłoku zębów. Na singlu? To chyba musisz jeszcze się douczyć z zasad działania GB... Przyłóż lufę z komorą do GB, zatkaj palcem lufę Inna sprawa, że takie połączenie może nie być najszczelniejsze. Już lepiej do uppera rec. z krótszą lufą zewn. wsadzić własną komorę z lufą, żeby komora była na sztywno. Edited May 17, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Hmmm, a może po prostu masz dyszę za krótką w tym BU? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Viam u mnie jest tak szczelne że jak zatkam lufę wew. palcem i strzelę to tłok się zatrzymuje w połowie więc drugi strzał mógł by być zabójczy dla tłoka albo zębów, więc sam się doucz ;) ;P Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Tak, drugi strzał na singlu :wink: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Major pozostawię bez komentarza. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 Zabieram dzisiaj klamkę do kolegi, ma inny chronograf, najpierw wyeliminuję tą możliwość, potem zacznę piłować dyszę, mam jeszcze jedną BO dyszę więc będę szukał problemu właśnie tutaj. Dzięki za pomoc, Viamortis też to pozostawię bez komentarza. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 KicpA - O cholerka jasna. Ja walę serią i nic się nie dzieje. Czeka mnie pewnie wymiana dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 18, 2009 Author Report Share Posted May 18, 2009 Głowica tłoka, dysza, to najprawdopodobniej. A jak by układ był szczelny to nie tylko dysze byś wymieniał. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Po otwarciu obwodu przez przerywacz w GB bez Mosa z układem AB silnik obraca zębatkami swoją bezwładnością co często powoduje że tłok po strzale na singlu jest naciągany parę milimetrów do tyłu. A teraz wyobraź sobie że tłok zablokował się w połowie a zębatka tłokowa zaczęła się zazębiać z tłokiem ale od połowy. Tłok zostaje naciągnięty ale nie zwolniony bo jeszcze zostało parę zębów na zębatce tłokowej. Wtedy albo leci metalowy ząb tłoka albo któreś zęby. To może się stać gdy ktoś nie wie o tym i po takim jednym strzale wykona drugi zamiast zwolnić sprężynę przez odciągniecie AR bądź rozebranie GB. U mnie przy Mosie z AB jest tak że silnik hamowany jest po przerwaniu obwodu i możliwość wystąpienia powyższej sytuacji jest znikoma. Po prostu po odetkaniu lufy słyszę uderzenie tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Cześć. Słuchajcie potrzebuję rady.Posiadam replikę borni typ : MP5 SD firmy ics. Mam z nią problem otóż to chodzi mi że od jakiegoś czasu przy strzale serią głośno chodzi, spadł zasięg strzału i co za tym idzie siła strzału mniejsza. Powiedzcie mi jaki można w miarę doby gearbox zastosować bo ciężko jest dostać części firmy ICS. POMOCY :cry: Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Viamortis też to pozostawię bez komentarza. Ok, przepraszam, mój błąd. Napisałem to bez zastanowienia. Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Panowie mam problem z repliką wcześniej pisałem o co biega...POMOŻE mi ktoś?? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Brak kompresji. To normalne objawy nieszczelności w układzie. Trzeba sprawdzić pneumatykę od komory począwszy na głowicy tłoka skończywszy. Nie ma rady. Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Czy to może być spowodowane na przykład przy niekontrolowanym uderzeniu??? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 (edited) Nie bardzo rozumiem... Chodziło Ci o to, że jak upuścisz replikę i pierdyknie o glebę, to czy może się tak stać? Może, ale mało prawdopodobne. Raczej np. zużycie/uszkodenie gumki Hop-up, oringa, lub głowicy tłoka (na skutek używania/wady). Edited May 18, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Marcel_on21 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Bo na jednej strzelance lokalnej w mojej miejscowości pod kryptonimem " obława na snajperów" mieliśmy jazdę na kładach znaczy się były kłady i przyczepki na których siedziała grupa poszukiwawcza. Jeździliśmy po dołach bo taki teren i w pewnym momencie nie kontrolowane uderzenie o burtę przyczepki. I od tamtego momentu mam ten problem?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts