Szaszłyk Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Słyszałem o jakimś sklepie powróźniczym na Grzybowskiej. Czy może ktoś podać dokładny adres? Na Placu Grzybowskim sa dwa sklepy z sznurkami, linkami i innymi linami. Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Panowie, przywołuję do porządku, temat brzmi: [OPIS] Ghille Suit i tego proszę się trzymać Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Więc jest tak: Miałem zamiar robić ghillie z firanek no ale cóż... Firanka ma zbyt małe dziurki i można ewentualnie użyć do niekturych miejsc np. na barkach i na pokryciu głowy. Osobiście użyłem klasycznej siatki wędkarskiej efekty widać na avatarku... :D:D:D:D:D Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 A "dokarmiał" ktoś swoje "gilli" sztucznymi liśćmi z płótna? To wydaje się sensowne... Quote Link to post Share on other sites
tima Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 wszyscy maja problem by dosatc jute czy siatke. ja ma problem by dosatc barwniki. gdzie moge je dosatc tanio bo jak bylem w chemi to nie bylo, sprzedawca odeslal mnie do sklepu dla platykow a tam sobie zazyczyli 15 zl za jeden barwnik. jesscze jedno- jakie potrzebuje barwniki Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 allegro - tam można dorwać saszetkę za 1,20zł. ostatnio sam kupowałem i jestem bardzo zadowolony. http://allegro.pl/item131278863_super_okaz...in_barwnik.html http://allegro.pl/item133293456_barwniki_d..._do_tkanin.html ja kupowałem na tej pierwszej aukcji. pozdrawiam Kakaroth Quote Link to post Share on other sites
tima Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 a jakim kolerem zastapiles kolor bezowy?? Quote Link to post Share on other sites
seplenik Posted November 1, 2006 Report Share Posted November 1, 2006 Panowie a ja to poprostu zrobiłem tak w wolierce ( dla tych co niewiedzą tam sie trzyma ptaki) znalazłem sobie stary hamak chyba przypłynął z kolumbem wziąłem z niego siatke i narazie tyle teraz czeka az go przefarbuje a ze był taki z frędzlami to sie przyda bo frędzle sie przefarbuje tylko chciałbym wiedziec jedno siatke walne na ciemny brąz tą co przyszyje potem kilka tych frędzelków ma byc na zielono czesc na brązowo czy zapomnialem jeszcze o jakims kolorku napiszcie mi prosze bo barwniki juz sie w sklepie u mnie nawsi konczą !! Quote Link to post Share on other sites
GRÓBY >KM< Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 ja zrobiłem swojego ghillia na siatce 20mmx20mm z włokien lnu. Pare fotek: http://img432.imageshack.us/img432/3328/ob...obraz368om7.jpg http://img155.imageshack.us/img155/5272/ob...obraz370hu5.jpg http://img155.imageshack.us/img155/3195/ob...obraz371wb6.jpg Quote Link to post Share on other sites
Garoo Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 Nie sądzisz że jest troche zbyt jasne?? W lecie będziesz miał tak troche cieplutko... :F :F Quote Link to post Share on other sites
kernest Posted December 1, 2006 Report Share Posted December 1, 2006 Dzisiaj będąc w sklepie włókienniczym w poszukiwaniu jakiegoś materiału mogącego troszkę jeszcze poprawić wygląd mojego ghille, natrafiłem na bardzo ciekawą włóczkę o jakże militarnej nazwie... "Filemona" :D 200 metrów w cenie 7zł jak skończę ghille, pokażę jak się ta włóczka prezentuje razem z resztą ;) Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 JA ostatnio zastanawialem sie nad przerobieniem pałatki na gila jest tanszy niz mundur a przewaznie sie kuca albo lezy jako snajper do tego poprzyszywac albo przyklejac gluegun'em jute i szmaty co o tym myslicie moze ktos juz takie cudo zrobil ??plusem wydaje mi sie to ze mozna zawsze palatke ulozyc w namiot i miec fajne stanowsiko jako snajper bo plecy mamy zabezpieczone Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 2, 2006 Report Share Posted December 2, 2006 Jestem ciekawy jak bedziesz czolgał sie w tym... Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 no w tym momencie robie za "krzaczek" wiem jest to nie mobilne ale chyba dobrze bedzie maskowalo poza tym zawsze mozna przyciac troche co o tym myslicie chodzi mi o to czy nie bedzie to dzialalo jak piekarnik bo nie wiem dokladnie na ile ten material jest ok jesli ktos ma na ten temat pojecie prosze o odpowiedz zwiezla ;) Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Ja stawiam na mobilność i robie cos w rodzaju pelerynki + kapelusz z welonem. To chyba nazywa sie Ghillie Hood? Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 no wlasnie na cos w tym stylu sie szarpne tylko torche dluzsze niz ghillie hood znaczy długośc "za tyłek" Quote Link to post Share on other sites
adam14 Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 Co do pałatki to mozna zamiast juty pociąc w paski .Sprawdzone !!! Ale przyklejac do pałatki jute i szmatki ? .Oczywiscie mozna na wszystkim co kto ma , mój brat zrobił Ghillie na koszulce XXL (G - SHIRT) troczki jednak doszył nie doklejł. Quote Link to post Share on other sites
ludwik Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Mam pytanie czy ghill-e można zrobic na kształt płaszcza z kapturem ? Moim zdaniem bylo by to tak samo wydajne , i zarazem łatwiejsze do zrobienia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 Można zrobić na wszystkim co Ci pasuje :) Mundur, kombinezon, prostokątny kawał siatki/materiłu albo i płaszcz. Chociaż w takim płaszczu lub pałatce, to już zostaje tylko klęczenie, ewentualnie leżenie - o czołganiu praktycznie zapomnij. Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted December 5, 2006 Report Share Posted December 5, 2006 to zamawiam platke i biore sie do roboty znaczy troche ja zmodyfikuje nie wiem jak to opisac dlatego jak tylko zrobie to zamieszcze foty ;) to zamawiam platke i biore sie do roboty znaczy troche ja zmodyfikuje nie wiem jak to opisac dlatego jak tylko zrobie to zamieszcze foty ;) Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Witam. Dzisiaj popełniłem o to taki kapelusz. Jest to bardzo, ale to bardzo prototyp: [kapelusz czarno-biały] [kapelusz na krześle kolor] [kapelusz na głowie kolor ] Wszelkie u wagi mile widziane! Pozdrawiam! Barbie Aha, rafie kupiłem tutaj... biuro@gaba.pl POLECAM! Quote Link to post Share on other sites
Ineptus Posted December 8, 2006 Report Share Posted December 8, 2006 Zamierzam zrobić Ghillie tylko na siatce, wkładany na mundur... Jak widziałem na zdjęciach robicie podobnie... Macie może jakieś porady, uwagi co do tego sposobu i "wysiatkowania" kroju..? Quote Link to post Share on other sites
piotrek44 Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 cze chłopaki mam pytanko gdzie mogę zamówić tą siatkę maskójącą bo za cholery nie mogę znaleźć a i mam 1 aukcję na allegeo ale chyba ta ma za dóże przerwy http://www.allegro.pl/item148220623_siatka...1m_1m_10zl.html Quote Link to post Share on other sites
wiesiu_de_monkey Posted December 10, 2006 Report Share Posted December 10, 2006 http://www.allegro.pl/item128543644_siatka...tr_biezacy.html Popytaj, może sprzedawca znajdzie jeszcze jakieś dla Ciebie :P Quote Link to post Share on other sites
lenio Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Jaką polecacie nić potrzebuje jakiejś naprawdę solidnej możecie jakimiś linkami zarzucić z allegro np. :] byłbym wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts