Karol88 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Mam już pytanie, ma semi mogę oddać tylko jeden strzał i muszę przeładować, więc rozbieram replikę i widzę, że kurek się zapadł dalej i zablokował musiałem go ręcznie wyciągnąc. Można temu jakoś zapobiegać? Pytanie nr 2 to czy ta część na zdjęciu powinna se luźno latać, i czy coś ją powinno blokować tam gdzie dałem strzałkęFOTO Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 co masz na myśli pisząc luźno ? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Jak przechylam do przodu leci do przodu, jak do tylu to leci do tylu. Mam też pytanie czy przeładowywac można go tylko na semi/auto czy na safe też? Bo zamek odciąga mi się do połowy fajnie a połowę ciężko. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Generalnie to co pokazałeś na zdjęciu jest odpowiedzialne za ładowanie kulek z magazynka do komory i następnie wyrzucanie ich - nozzle. Siedzi na prowadnicy czyli tym co jest zainstalowane na tyle. To wszystko się rusza w środku. Więc tak winno się ruszać. Nie wiem jak ma się sprawa ze SCAREM w kwestii przeładowania. W M4 nie ma różnicy czy przeładujesz na safe, na semi czy auto. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 nim zapniesz część spustową do "komory zamkowej" napnij palem "kurek"- kto ma wie o co chodzi :-) co do singla- kiedyś ktoś mi powiedział że to może być problem słabego gazu Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Patrcik nie chowaj głowy w piasek tylko napisz jak jest z tym WE. Faktem jest, że zamówiłem części bezpośrednio od WE. W drodze wyjątku postanowili wysłać mi potrzebne części. Dostałem ostatnio odpowiedź, że o zamówieniu pamiętają ale muszę poczekać, bo części nie dotarły jeszcze z fabryki. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Czekam już 2 tygodnie a zamówienie jest w zerowym stanie realizacji z mojego punktu widzenia. W moim odczuciu jeśli chodzi o Scara to sytuacja z częściami wygląda tragicznie. Polski dystrybutor w swoim magicznym sklepie ma 6 produktów z czego 4 są niedostępne :wink: W sklepach zagranicznych dystrybutorów czasami można coś kupić ale głównie to co pasuje także do M4. Jeśli coś uszkodzicie to lepiej samemu dorobić część niż liczyć na możliwość zakupu. Nazgool.. jak WE wyśle paczuszkę to dostaniesz swoje części. Zerknij na Tacticala bo Mark powinien mieć zrealizowane zamówienie od WE więc powinien uzupełnić części w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 witam mam takie pytani ponieważ postanowiłem kupić tego scara i tu rodzi się pytanie czy naprawde warto kupić go jak tak to z jakiego sklepu nie ukrywam że lepjej było by z polski . Dzwoniłem do taiwan gun i powiedzieli że ma przyjśc razem z jakimiś częściami i magazynkami w listopadzie > więc prosiłbym o odpowiedz na pytani czy mogę kupować na taiwan gun bez obaw i czy warto go kupić dziękuje za odpowiedż Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Czy warto kupować na Taiwan gunie to powiem, że tak ale czy warto kupić samego SCAR'a to niech się wypowiedzą posiadacze. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Czy warto, poczytasz to dowiesz się, że tak ale na relacje czy się coś psuje jak i co, to trzeba poczekać na przebieg karabinu. Ja już s środku porobiłem co trzeba tylko magazynek mi puszcza gaz z zaworów i już się męcze dwa dni aby jeden wykręcić. Sklep- jest dział z opiniami o sklepach poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Karol..nie każ długo czekać na obiecane testy :) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Wiem, zrobił bym je ale męczę się z magazynkiem ...:( Jak tylko ruszę maga i nie będzie puszczał gazu to zrobię testy. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Wiem, zrobił bym je ale męczę się z magazynkiem ...:( Jak tylko ruszę maga i nie będzie puszczał gazu to zrobię testy. Ja skleiłem te 2 części, uszczelkę wyciepałem. Też nie mogłem uszczelnić żeby magazynek nie puszczał gazu... Kleiłem Masą Epoxy Dragon, można użyć Distalu. Teraz trzyma bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Mój trzymał kilka miesięcy. Po paru lądowaniach na glebie zaczął jednak puszczać uszczelką. Ostatecznie zamierzam uszczelnić maga pastą mocno klejącą do instalacji gazowych propan butan....muszę tylko mieć chwilę czasu na jej zakup. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Jak jutro nie uda mi się go "naprawić" pojadę kupić to czym ty kleiłeś pidzej. Jak długo to schnie ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Ja czekam 1 dzień. wtedy twardnieje. Przed położeniem kleju przejedź papierem ściernym, uszczelki nie dawaj, w jej miejsce nałóż klej na płytkę w miejscach gdzie była uszczelka. Skręć mocno i jak masz dostęp to w imadło. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Ok, magazynek w imadle, ściski pozakładane, zawór wykręcony. Ciekawe gdzie mi klej spłynie w magazynku. Jak zabieg się uda jutro będę robił testy. Czy ktoś strzela kulkami 0,36g ? Jakoś nie chce mi ich kręcic, 0,25g podkręca ale hop na maksa dany. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 (edited) Podłóż pod kulke kawałeczek papieru lub folii alu. Co do ściekającego kleju: ja zakleiłem silikonem i zciekł mi do środka. Następnego dnia myślałem że slimaka mi rozwaliło w karabinie :D Edited November 3, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 Dlatego trzeba trzymać magazynek tak aby klej "ciągnęła grawitacja" czyli tą płytką do dołu. :) Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 W jednym ze sklepów w których obecnie dostępny jest SCAR widnieje adnotacja że jest to V2. Czy ktoś orientuje się, jakie zmiany zostały wprowadzone? Nieskromnie przyznam, że właśnie go zamówiłem, ale V1 nie widziałem ani nie dotykałem tym bardziej, więc nie mam porównania :) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Jutro będę robił testy. Sorry, że musieliście czekać ale od tygodnia robiłem z autem i nie miałem czasu. Magazynek nie cieknie jak narazie, zaklejony na stałe. Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 nie napiszę zapewne nic odkrywczego ale na specshopie są już magi Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Ok więc testy. Testy przeprowadziłem na GG, na kulkach 0,20g Blaster, 0,25g Blaster i 0,36g Madbull Chronograf Guarder Speeder 2000 Dla porównania strzelałem też z M16 G&P ->Stockowa komora, precka oraz M120 Guradera w środku. Testy prowadzone na tych samych kulkach Zaczynamy: 0,20g Blaster 5 strzałów SCAR WE 1. 415 2. 431 3. 431 4. 443 5. 435 M16 G&P 1. 417 2. 418 3. 412 4. 422 5. 418 Ponowne nabijanie magazynka gazem... 0,25g Blaster 5 strzałów SCAR WE 1. 371 2. 387 3. 400 4. 393 5. 407 M16 G&P 1. 390 2. 391 3. 388 4. 388 5. 387 Nabijanie maga gazem 0,36g Madbull 5 strzałów SCAR WE 1. 320 2. 347 3. 260 4. 335 5. 344 M16 G&P 1. 314 2. 317 3. 305 4. 313 5. 316 Przy każdym strzale SCAR przy spuście czułem jak gaz ucieka. Jak widać są duże wahania fps, myślałem, że będzie lepiej. Dużo nie odbiega od AEG. Za to jak strzelałem z M16 czekałem na odrzut a tu nic :mrgreen: Dadam jeszcze, ze temp w pomieszczeniu wynosiła 21'C, strzał oddawany co 3-4 sekundy. Będę miał magi na Co2 to zrobię kolejne testy. Enjoy. Karol. Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Pięknie, pięknie....sprawa jasna. Kulki 0.36 i można czyścić w budynkach. Troszkę do myślenia dają wycieki gazu przy spuście. W mojej replice coś takiego nie występuje. Robiłem prymitywne testy strzelając do grubej folii przemysłowej stosowanej do namiotów szklarniowych. Na kulkach 0.33 strzał ze Scara przebijał folię, gdy tymczasem kulki 0,23 wystrzelone z tej samej odległości z AEG 360 fps odbijały się od folii. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Jak 0,36 i można czyścic budynki... Kulki o wyższej wadze maja niższą prędkość wylotową, ale energia jest ta sama. Więc możesz wyrządzić komuś taką samą krzywdę, strzelając 0.2 z 500fps czy 0.36 z dajmy 350fps... Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Masa+ prędkość :P Tego na fizyce w podstawówce uczyli :-) Patrick jak zrobię sobię 666 fps na 0,2 to twoim zdaniem będę mógł strzelać kulkami z łożysk w budynkach "bo mam na nich 300 fps?" Sam sobie odpowiedz Pozdrawiam -Rain Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts