eso Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Dzięki Paweł. Napewno info o za nisko osadzonych magach przyda się również właścicielom emek Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 @Paweł_G - Możesz napisać jakie jest rozwiązanie problemu ze zbyt nisko siedzącym magazynkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Wystarczy podnieść gniazdo podawania kulek o jakiś 1mm (najlepiej wyciąć z gumy podkładkę i podłożyc pod gniazdo podawania kulek) gumowa podkładka jest najlepsza bo uszczelnia i nie zakłuca podawania gazu. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 I do jakiego stopnia poprawia się celność? Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Przestało uszkadzać kulki i zaczęły mieć wyraźniej lepsze skupienie, zauważyłem natomiast że dalej po wystrzeleniu 5- 6 magazynka ogniem ciągłym pojawiają się problemy z zamarzaniem zestaw HAWEI miał to poprawić ale chyba nie bardzo, jedyny zauważalny pożytek z niego to że mozna strzelać singlem przy niższych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Polecam też czyścić lufę dość często bo strasznie się syfi. Ja strzelając mało miałem tak u**ną, że a AEG przez rok tak nie było. Pawel_G PW :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 (edited) Przestało uszkadzać kulki i zaczęły mieć wyraźniej lepsze skupienie, zauważyłem natomiast że dalej po wystrzeleniu 5- 6 magazynka ogniem ciągłym pojawiają się problemy z zamarzaniem zestaw HAWEI miał to poprawić ale chyba nie bardzo, jedyny zauważalny pożytek z niego to że mozna strzelać singlem przy niższych temperaturach. Z gazówkami to wiadomo, że ciągłym nie pojedziesz bo zamrozi wszystko. Natomiast 5 - 6 no to już nie tak źle, zwłaszcza kiedy ktoś jak ja wystrzeliwuje 2 - 3 magi przez 12 godzin. Wielkie dzięki za info o uszczelce. Pytanie skąd wziąć taką gumę. Edited March 19, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Pawel_G Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 gumki do podkładania w magazynkach wyciąłem z popsutej dętki rowerowej :-) Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Dziś postrzelałem 2h SCARem, porobiłem z Hopkiem bo nie dawał rady ale już wiem, że to wina GG jest. Strzały na semi ujdą. Na 25BB, 20 trafiło w manekina z 25-30m. Auto natomiast to może 2 pierwsze by doleciały reszta spadała coraz bliżej. Magazynek ciepły więc i oszczędnie się strzelało jak chciałem załadować byłem mile zaskoczony jak mało gazu zużyłem :). Jeszcze mi się nie zdażyło aby podkręcił mi kulki mocno w górę nawet na hopku na amxa;/ może to i wina gumek. Ale prosto lecą to mi starcza. A gumkę mam wymienioną. Quote Link to post Share on other sites
v4syl Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Nie ma co, fajna sprawa z tym blow backiem. Uśmiech od ucha do ucha przy każdym strzale. Jak będę miał więcej czasu to postaram się zrobić dokładniejsze testy co do zasięgu i skupienia. Szkoda tylko, że części zamienne w PL są trudno dostępne (a raczej niedostępne) i magazynki dość drogie... Bawił się może ktoś w wymianę lufy na dłuższą? WE nie przewidziała chyba wymiennej lufy wewnętrznej i zewnętrznej do tego modelu. Zastanawiam się nad kupnem półmetrowej lufy precyzyjnej od M4, powinna pasować. Zostaje tylko kwestia lufy zewnętrznej... cóż trzeba będzie zafundować trochę zabawy tokarzowi... Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Witam! Chętnie kupię magazynki do SCAR-a, tylko green gas, kolor TAN, oczywiście sprawne. Jeśli ktoś chce sprzedać zapraszam na priv. szpargal@gs-7.pl Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Krótkie pytanie, zamawiał ktoś już kiedyś z tego sklepu? http://www.ipscgm.com/index.php?main_page=...amp;language=en mają dużo części do SCAR'a i bardzo niskie koszty wysyłki, co jest trochę podejrzane. Znacie może jakiś inny dobry sklep gdzie dostanę drobne części do SCAR'a? (evike i airsoft buddy już znam). Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Cześć, mam Scar'a od niedawna. Dziś wziąłem na strzelanie z co2 przy 13oC połowę maga wystrzeliłem na singlu resztę dojechałem na auto i blokada zamka nie łapała go. Nie wiem czy to dobry wynik na co2, ale przyglądałem się konstrukcji i zastanawiam się czy częśc 61 lub 62 to nie jest oring i czy jego wymiana na trochę ciaśniejszy/lepszy/customowy nie poprawi znacznie działania blow backu [teoretycznie mniejsza ilość gazu ucieka]? Skoro jesteśmy przy uszczelkach - pod moją wioską znajduje się dobra firma produkująca wszystkie możliwe oringi - czy warto się pofatygować na drugi koniec miasta i kupić parę dobrych polskich uszczelek, czy te stockowe tajwańskie są ok [myślałem o tych na dyszy, oraz tym elemencie 61/62]? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Co do zamka... to zobacz czy zostaje w tylnej pozycji przy ręcznym przeładowaniu na pustym magu. Jeśli tak to mam wrażenie, że podczas strzelania zamek nie cofa się wystarczająco daleko by załapać ząbek. Wada konstrukcyjna. Inne podejście do sprawy to sprawdzenie czy przełącznik na magu jest dociśnięty do samego końca. Jeśli nie.... to będzie trzeba podpiłować kawałek wewnętrznej strony body magazynka w miejscu blokowania mechanizmu przełącznika. Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Sorry, nie jasno napisałem. Zamek zaskakuje na recznym bez problemu, kłopot jest przy strzelaniu. Trochę przestraszylem się wydajności na co2 gdy nawet w temp 20oC po krotkej serii nie zaskakiwal zamek. Stad podejrzenie ze uszczelki są badzewne. Czy w takim razie powiecie coś o tych czesciach wymienionych wyżej? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Czasami nie chwyci zamka. Możesz sobię spręzynę zmienić na słabszą to będzie zaskakiwało. Albo stockową uciąż o ogniwo albo trzy :) Quote Link to post Share on other sites
vaderski Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 dziś w praktyce sprawdziłem z chrono regulację stockowej dyszy z pudła miał 350fps teraz ma 400 regulacja zajęła mi 2 minuty Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) witam chciałem użyskać odpowiedż na pytanie czy warto kupić tą oto replikę modyfikowaną przez ratecha na capri uzbierałem 1600 zł na tą replikę, i nie wiem czy lepiej kupić scara czy może m4 od kjw. ( przeczytałem cały ten temat i wiem o jej małych wadach ale nadal nie wiem czy kupić ) wystarczą mi szczere odpowiedż,a i jeszcze taki pytanie czy jak bym dokupił lufę precyzyjną od m4 ,która jest dłuższa od tej ,stosowanej w replicę to jak mam ją ukryć w tłumiku i wogóle jak zamontować tłumik do tej repliki z góry dziękuję Edited April 12, 2010 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 ... i wogóle jak zamontować tłumik do tej repliki... Gwint 14 prawy - pasuje każdy tłumik z takim gwintem, oczywiście długość zależy tylko od Ciebie i długości lufy którą chcesz w nim schować :) Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 wogóle jak zamontować tłumik do tej repliki pamiętaj, że przez tłumik (który będziesz miał na stałe) zmieni Ci się środek ciężkości i waga repliki ;-) i powiem Ci z autopsji że czasem jest ciężko (mam takiego elektryka z ukrytą precką w tłumiku) Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że to kiepski pomysł :poddanie: "ale jak stryjenka sobie życzy" :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 ..regulacja zajęła mi 2 minuty Napisz trochę szczegółów odnośnie tej regulacji :) Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 @vaderski Też bym poprosił omówienie procedury regulacji. Ma ktoś zamiar zamawiać jakieś części do SCAR'a? Bo potrzebuję part 66 i się chętnie dołączę do zamówienia, nie będę zamawiał osobno takiej pierdółki. Quote Link to post Share on other sites
v4syl Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Wie ktoś jaka lufa prócz tej od WE pasuje do scara? W polskich sklepach nigdzie nic nie znalazłem (w specshopie niedostępna od jakiegoś czasu i nie wiadomo kiedy będzie, zresztą tak jak reszta części do replik WE...). Quote Link to post Share on other sites
Maciastek Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) @v4syl Nie daj się zrobić w konia, do SCAR'a nie wejdzie lufa do m4, m16 albo pdw. W innym miejscu znajduje się nacięcie na pin stabilizujący. Jedynym wyjściem jest lufa precyzyjna 6.02 od Ratech'a (oni po prostu zrobili nacięcia w kilku miejscach na raz). Dostępne są różne długości, ja w poniedziałek zamawiam taką u Capriego, preckę długości 509mm wycenili mi na 230zł więc cena dobra. Z zagranicy dostaniesz tutaj: http://www.augdal.net/product.php?id_product=203 Edited April 17, 2010 by Maciastek Quote Link to post Share on other sites
v4syl Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Maciastek mógłbyś dać link do lufy, którą będziesz zamawiał? Znalazłem coś takiego http://www.swistak.pl/a7632912,lufa-precyz...dy-wymiar.html# co o tym sądzicie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts