Krysiek Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 http://i31.tinypic.com/2hphf20.jpg mógłby mi ktoś powiedzieć co to za rękawiczki ? Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Oakley S.I. Quote Link to post Share on other sites
Wujek Jar Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Te rękawiczki co ma Polak - to są Strike Systems, są one też w Battlefieldzie 3 :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Te rękawiczki co ma Polak - to są Strike Systems, są one też w Battlefieldzie 3 :) Że co? Jakie Strike Systems? EDIT: Zmieniłem ton posta na bardziej kulturalny. Edited January 1, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Że co? Jakie Strike Systems? EDIT: Zmieniłem ton posta na bardziej kulturalny. Jak to Mati,nie grałeś w Battlefielda? Nie widzisz na zdjęciu napisu "Strike Systems" na tych rękawiczkach? :wink: Nie no,akurat Wujek Jar jest w błędzie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Oj, nie grałem niestety. To są Oakleye, panie Jar. :wink: Quote Link to post Share on other sites
CQBRAY Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Obecnie jestem na etapie poszukiwań rękawiczek. Zanim coś kupie, zawsze czytam opinie użytkonwików a nie recenzje sklepowe. Miałem brać Okleje. http://www.deathvalleymag.com/2011/02/14/tactical-clothing-%E2%80%93-field-tested-oakley-factory-pilot-glove-%E2%80%93-2-day-fail/ Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Niemiecki odpowiednik Mechanixa z bardzo konkurencyjnymi cenami, choć nie taktyczny. http://www.safetymarket.pl/index.html?producent=48 Zwróćcie uwagę, że materiały i koncepcja jest taka sama jak w Original a żółte się ubrudzi :) W światku rowerowym Chiba ma dobrą renomę. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Tak na dobrą sprawę, to polecam poodwiedzać najbliższe hurtownie BHP, tam znajdziecie bardzo "taktyczne" rękawice ;-). Ewentualnie sklepy motocyklowe, tam też jest sporo takich, szczególnie używanych do crossu. Rozumiem reko, ale do "zwykłych" strzelanek, to szkoda mi kasy i już od lat biegam z rękawicami "ochronnymi". Firm jest do bólu, jest w czym wybierać i niektóre firmy jak duński Granberg robią specjalnie dla policji, czy tam innych służb specjalnych. Edyta: na avku mam właśnie motocyklowe rękawice, jak widać bardzo do dpma pasują ;-). Edited January 10, 2012 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Czy można gdzieś dostać w Polsce Oakleye S.I? Chodzi mi o kupno bez sprowadzania. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Czy można gdzieś dostać w Polsce Oakleye S.I? Chodzi mi o kupno bez sprowadzania. Można. Szukałeś w ogóle ich? Proszę http://www.1242.eu/Rekawice_OAKLEY_FACTORY_PILOT_GLOVE_New_Khaki-2122.html Edited January 10, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Tak, szukałem, tylko w wyszukiwarkę wpisywałem "oakley s.i. gloves". Mój błąd, dzięki za link. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Witam! Szukam rękawiczek EDC i na rower (znaczy się nie za cienkich i nie za grubych) przeznaczonych na niskie temperatury (zasadniczo to mniej więcej od -10 do +5 stopni, ale też żeby ręka mi nie odmarzła przy -15...). Obecnie chodzę w bawełniakach zwykłych i mam wrażenie, że odmrożę sobie palce, a o rowerze to nawet nie myślę... Zastanawiam się nad Kanfor CLIMBER PRO: http://www.kanfor.pl/shop/index.php?menu=m4&m=showprod&id=153&lang=pl&shop=1# Macie jakieś uwagi na temat powyższych, albo jakieś własne propozycje? Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Zobacz w decathlonie, były tam takie dosyć cienkie, polarowe rękawiczki. Miłe i ciepłe. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Nieaktualne, kupiłem już co innego. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Aby nie zakładać pierdyliard nowych temat. Spotkałem się z opiniami - na forum - że, lepiej wziąć choćby najtańsze Mechanixy niż mil-teci itd. Jeszcze jakiś czas temu takich nie było http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8253&name=Mechanix_-_The_Original_Glove_FASTFIT_-_Czarne#!prettyPhoto - warto w ogóle wydać pieniądze? Czy może lepiej http://armyworld.pl/product-pol-746-Rekawiczki-Taktyczne-IHD-Helikon-z-wzmocnieniami-Rekawice-.html . Obydwie budżet łapią idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Link nr 2 podróba. Jedynka styka. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Nie podzielam tego zadania. Używam MilTecowych, oliwkowych rękawiczek od ponad dwóch lat (kupiłem ze względu braku wiedzy i pieniędzy, teraz szkoda mi je wyrzucać). Chronią nieźle, były prane wiele razy, co trochę je rozjaśniło. Parę tygodni temu sprawdziły się w roli do której je kupiłem - ocaliły mi rękę przed gwoździem. Materiał jest gruby i gwóźdź przeszedł bokiem (co prawda przebił rękawiczkę i kawałek dłoni, ale nie ma rękawiczek które by sobie z tym poradziły), przez co nie przebiłem sobie dłoni na wylot (to był nieciekawy upadek, całym ciężarem ciała). Mechanixów kupować nie warto - nie poradziłyby sobie lepiej, a są o wiele delikatniejsze. Jak już kiedyś przejdę na inne rękawiczki ochronne, to będzie to coś nomexowo-kevlarowego, w takie szmaciaki nie warto dawać więcej niż 5 dych. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Prawda, ja bardzo lubię Mechanixy, ale ich żywotność to max rok. I aktualne są chyba trochę gorszej jakości niż np 2 lata temu. Jak aktualne mi się rozwalą to kupię Oakleye Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Odpuść Oakleye, są lepsze i tańsze - choćby Hatch. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Odpuść Oakleye, są lepsze i tańsze - choćby Hatch. Rękawice Camelbaka też można zaliczyć do lepszych? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Mam m-packty i powiem tyle. Do ASG póki co używane mało, ALE używałem ich do wszelkich prac przy: drewnie, piecu, remont, itp. I były to prace cieżkie gdzie na ogół zajeżdżam jakieś robocze rękawice po 2 razach. Slady użycia prawie żadne jedynie te gumy z góry zaczęły się odklejać na rogach oraz palce środkowe mają już lekko zdarte opuszki. Natomiast wskazujący i kciuk obszyte skórą prawie nie naruszone. W porównaniu to delikatnych nomexów to niebo/ziemia. Natomiast oakleye do dupy. Kumpel ma i wyglądają jak by miały 9 lat i 5 tur po afganie a mają pół roku tylko manewrów. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Podobno oakley się pogorszyły ostatnio. Ja chyba załapałem się na jakąś starszą partię, bo moje nie wykazują póki co zmęczenia, a były używane nie tylko do airsoftu. Za to mechanixy m-pact przetrwały u mnie około rok, po czym rozpoczął się rozpad, ot odklejanie się gumowych wstawek, starte paluchy. Męczę jeszcze camelbaki i póki co trzymają się dzielnie. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Długo męczysz te camelbaki? Jakie dokładniej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts