Creative22 Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Otóż zaciekawiło mnie który z podanych rodzajów magazynków jest bardziej lubiany/częściej wybierany przez airsoftowców jakie według was magazynki, mają zalety a co w nich przydało by się zmienić :) lub może macie pomysł na własny magazynek... osobiście wole low i real cap gdyż wydaje mi się to wygodniejsze :D no cóż napewno bardziej pasuje mi posiadanie 3 low capów po 30 kulek niż 1 hi capa na 300 kulek dla mnie na swój sposób ma to swój klimacik :D [i co to ma wspólnego z militariami?] Edited September 1, 2009 by Foka Link to post Share on other sites
HellCat Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Nie jest zły pomysł - można by zrobić w formie ankiety. Low- i Mid- ;-) Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Tak samo, low i mid (a jak kasy skapnie to drum :twisted: ) Link to post Share on other sites
junek Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Osobiście posiadam tylko 1 hi cap :P Ale wolę jednak real capy :) takie są realistyczne :) Edited September 1, 2009 by chester Link to post Share on other sites
Rumun Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Tylko lowów uzywam. Hi-capów nienawidzę, midy wymagają za dużego dbania a reale, no cóż... nie do każdej repliki są, a zawsze low-capy można ładować do pojemności realnej. Link to post Share on other sites
shank Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Ciekawe, że ludzie używający hicapów wolą reale, a ci którzy już się przesiedli z hicapów preferują low/mid. Jak dla mnie midy są najfajniejsze, największy fire power ;p Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Zależy ;) Midy lub lowy. Pozdrawiam, ale chyba już było takie coś... Link to post Share on other sites
Warlock Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Lowy + 1 Hi (w razie "W") Link to post Share on other sites
syriusz192 Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Mam 1 hi-cap (dołączony do repliki), i 2 midy. Mid-capy lepsze. Link to post Share on other sites
TBM Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 15 midów MAGa do m4. Genialne magazynki z jedynymi minusem że nie są metalowe ;P Link to post Share on other sites
shank Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 O kurcze, ja 11 mam midów MAGa i myślałem, że to dużo ;P Link to post Share on other sites
HellCat Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Paczka kulek - jedno załadowanie magazynków... Nie, dzięki :-F Link to post Share on other sites
berylpl Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 I opróżnianie niewystrzelanych po imprezie żeby się sprężyna nie zbiła :) Mimo wszystko wolę Midy (mam 2 hicapy i 2 midy). Link to post Share on other sites
augustox Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Aktualnie jest 3xhi i 1xkrótki hi ale gdy tylko dojdę do kasy sprzedaje ze 3 hi tak aby 1 został i kupuję low BOYia albo mid MAGa, w zasadzie czaje się na używki po dobrej cenie ;) Raczej low'y z racji większego realizmu i metalowej obudowy :D Hi dobre na początek gdy brak taktyki i umiejętności nadrabia się wysiewaniem kompozytu ;) Link to post Share on other sites
punisher3456 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Ja mam 11 długich realów STARa, i 3 krótkich realów też STARa. Pozdro. Punisher Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) Zdecydowanie midy lub reale, ew. low, bo: 1) nie grzechoczą 2) podają większość kulek 3) nie trzeba podkręcać... 4) lubię zmieniać magi (ten klimat :uśmiech: ) Edit: literówka:) Edited September 5, 2009 by PiterTKD Link to post Share on other sites
LeVuS Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Ja tam wole low-cap'y, real-cap'y lub midi-cap'y :) Link to post Share on other sites
junek Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Zdecydowanie midy lub reale, ew. low, bo: 1) nie grzechoczą 2) podają większość kulek 3) nie trzeba podkręcać... 4) lubię zmieniać magi (ten klimat :uśmiech: ) Edit: literówka:) w 100% podpisuję się :) Link to post Share on other sites
Flybrother Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 ja również midy. Jedyna "przewaga" hi-capów czyli pojemność dla większości jest wadą. :_) Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 (edited) Wszyscy dotąd piszący wolą low-,mid-,real-cap'y... to ciekawe, bo jak przychodzi co do czego, to jeszcze dotąd na żadnej większej imprezie ich nie spotkałem. Jak zawsze dominują hicapy, a nawet drumy i czasem "fajnie" spotkać m4 cqb z drumem. Jak narazie mam hicapy ale nastepne będą midcapy z asgshop w komlecie (5 szt.). Edited September 7, 2009 by gregoszcz Link to post Share on other sites
LaY Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 A w jakich to imprezach brałeś udział? Na jebankach nie ma żadnych wymagań odnośnie magów więc ludzie biorą hi-capy. Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Migiem pozbyłem się hi-capów i tak zostałem z 7 real i 2 low. Nawet do tych real da się przyzwyczaić. Link to post Share on other sites
92marcin Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 również hicapów się pozbyłem w tej chwili mam 6 lowów i 1midcapa ;) i na takich magazynkach oszczędza się trochę kulki :D wiesz że mało masz w magu więc krótszymi seriami strzelasz ;p Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Ja mam 5 midów, bo do AK74 nie da się kupić lowów, co za bezsens :-/ Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 IMO: RC za mało, MC za dużo kulek... A hajkapy? Dajcie spokój z tym kółeczkiem :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts