BoB3k Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 ...Używałem guarderów 0,25 z Taiwangun, kulki ogółem dobre, ale dwa razy znalazłem zlepione kawałki czegoś co miało być kulką(dobrze że do maga nie trafiły) :lol: i wolałem już powrócić do G&G ;) ... Quote Link to post Share on other sites
quad Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 (edited) Naprawdę nie wiem czy ja mam takie szczęście czy siły wyższe działają ,gdyż kupowałem już z taiwana guardery .23 i .25 łącznie 6 paczek dwie .23 i cztery 25. wszystko w 2009 w okresie całego roku( licząc od lipca) i w żadnej paczce nie znalazłem ani jednej wadliwej kulki, wszytko przemieliła cm.042. i ani jednej zacinki, full stock, teraz ładuje tam precke madbulla i w następnym tygodniu dostaje nową dostawę kulek z taiwana 0.25 które osobiście wszystkie przejrzę choć szczerze wątpię aby cokolwiek się tam znalazło złego. Według mnie taiwan ma bardzo dobre guardery czego o np. pestkach u Carpi powiedzieć nie mogę.... Edited February 5, 2010 by quad Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 (edited) Ale pestki to produkt który pojawia się tylko w capri i jest to produkt robiony na ich zlecenie a guardery to produkt ogólny który jak TMy od krakmanów różni się od produktów "tej samej firmy" w innych sklepach. Edited February 5, 2010 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Czyżby Taiwangun robił jakieś przekręty na lewo z kulkami?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Przeczytaj post 12 i 13 z tego tematu wnioski wyciągnij sam. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Jakby nie patrzeć przydałoby się to zgłosić. Nie ,że kogoś oskarżam ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Na tym zależeć powinno przede wszystkim sklepowi jak i producentowi. Quote Link to post Share on other sites
quad Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Naprawdę nie wiem co Wam w tych gaurderach tak wadzi , jestem już po przemieleniu kolejnych 2 paczek 0.25 przez preckę madbulla i wszystko chodzi ja ta lala P.S. Przejrzałem wszystkie kuleczki z jednej paczki i nic złego nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 1, 2010 Report Share Posted March 1, 2010 Naprawdę nie wiem co Wam w tych gaurderach tak wadzi , jestem już po przemieleniu kolejnych 2 paczek 0.25 przez preckę madbulla i wszystko chodzi ja ta lala P.S. Przejrzałem wszystkie kuleczki z jednej paczki i nic złego nie znalazłem. Raz gdzie kupione i dwa do jakich innych kulek je porównywałeś ? Quote Link to post Share on other sites
quad Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 @przemek10 pisałem we wcześniejszym poście , na taiwanie , gładkość guarderów jest lepsza od madbull ,lot dla mnie bez większych różnic. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Ja miałem guardery z krakmana 0.23 i brat też. On ma preckę systemy i zero zacinek, dobry tor lotu itp. U mnie tak samo tylko bez precki. Teraz kupuję w sklepie w Warszawie. Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Stosunek do tych kulek mam taki ambiwalentny. Używam Guarderów od jesieni zeszłego roku. Wcześniej strzelałem z pestek i innych podobnych wynalazków. Pamiętam jak przerzuciłem się na Guardery, łał, totalna zmiana na plus. Prosty długi lot. Super. Jednak teraz to są zacinki na każdej strzelance. Te kulki lecą jakoś prosto, prosto i nagle bęc, w prawo albo w lewo. Lufa czysta, precyzyjna, a tu taki rozrzut. Ostatnie partie kupowałem w trzech różnych sklepach i to samo. Może to cuś innego, może guma, może złej baletnicy .. ale jak mi się skończy w tą sobotę paczka Guarderów to następną kupię jakieś inne. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Wiadomo, czy dalej te kulki są shitowate, czy coś się poprawiło ? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Po prostu trzeba kupowac w dobrych sklepach, skad nie biora towaru z chin Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Ja kupowałem Guardery w raczej dobrych sklepach i była kicha. Teraz strzelam kulkami GG. Brak zacinek, brak innych niedogodności. Moje spostrzeżenia podziela też parę innych osób. Co tu więcej dodawać? Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Przymiarkę robię pod te kuleczki http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6541 bądź te http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6540 w temacie co nieco było o 0,36g. ale nikt nie zapytał czy widać je w lunecie? Po 50 metrach jak to leci? Co do 0,4g. Mam wątpliwości, np. kiedy ustawimy na stronie jakiej firmy kulek szukamy, nie pokazują się, czyżby podróbki? A może stronka im szwankuje :P Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Dla guardera robi Madbull kulki 0,36g, 0,4g i 0,43g. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 o ile mnie pamięć nie myli to chłopaki w temacie o snajperskich kulasach pisali iż guardera kulki wypadają gorzej niż MB. Wyglądają lepiej ale latają gorzej. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Dobra, ale co z kolorem? Nie są białe tylko zielone, widać je w ogóle? tyczy się tak samo do żółtych moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 zielone widać w miarę ok. Kumpel ma czarne kulki i dojrzenie ich graniczy z cudem. Z zielonymi nie miałem większych problemów. Quote Link to post Share on other sites
buli269 Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 kulki guardy są dość dobre ale polecam extremy Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 :wink: :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Kupiłem sobie te zielone MB, fakt że 0,36g. nie 0.4g. ale do elektryka wystarczy, zawsze można nacisnąć spust raz jeszcze ;) Latają przyzwoicie, z tego co strzelałem na próbę, powtarzalność na odległości 80 metrów w miarę, rozrzut jakieś 20cm. może ciutkę więcej. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Można wiedzieć z czego dokładnie strzelasz jeżeli masz na 80 metrach ok. 20 cm rozrzut? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 I na tak lekkich kulkach do takiej mocy ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Można wiedzieć z czego dokładnie strzelasz jeżeli masz na 80 metrach ok. 20 cm rozrzut? Zapewne z 620FPSowej M14 G&G którą ma opisaną w profilu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts