PS TACTICAL GEAR Posted March 9, 2011 Author Report Share Posted March 9, 2011 Witam Jedna informacja ze względu na pytania - w weekend na stronie pojawią się nowe wersje ładownic typu Super: -Super2Beryl -Super2x2Beryl -Super2G36 -Super2x2G36 Dodatkowo z ładownic pojawią się kieszenie na magazynki 200-nabojowe do Minimi (na początek pierwsza wersja) oraz kieszenie na granaty 40mm (są to elementy gotowe już od dawna, jednak dotychczas nie publikowane jeżeli chodzi o zdjęcia). Quote Link to post Share on other sites
Leśnik76 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Mam pytanie jaką wysokość ma ten pas: http://pstacticalgear.istore.pl/pl/pas-thor-i.html na stronie nie ma wymiarów.. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 Całkowita wysykość pasa to 12,5cm (czyli pod i nad PALSami jest po 2,5cm) Quote Link to post Share on other sites
Leśnik76 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Kargan Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Dostałem w swoje łapki Apteczkę 2 Gen. i dwie ładownice Super2M4 - wzorowo uszyte. Genialna robota godna polecenia :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 a moje pytanie tyczy sie torby: http://pstacticalgear.istore.pl/pl/torba-patrolowa.html ile zajmuje komórek molle oraz ile ma po bokach taśm naszytych ? Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 Witam Torba patrolowa zajmuje 6 kolumn PALS. Po bokach ma naszyte 3 kolumny x 3 rzędy. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 6 kolumn na ? :) Quote Link to post Share on other sites
kaziustein Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 (edited) Dobiły do mnie ładownice na spięte magi do G36 i jestem w pełni zadowolony, myślę, że nie pierwsze i ostatnie zakupy ;) Edited March 14, 2011 by kaziustein Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Kthulhu - masz mejla ode mnie Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Wczoraj odebrałem od Piotrka LOKI II w Cordurze 1000D. Wahałem się czy nie poczekać na zapowiadaną wersję lżejszą, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać. Kamizelka bardzo fajna. Prosta ale wydaje się być pancerna. Jak zawsze dobre szycie i wszystko dopracowane (przynajmniej na razie nie znalazłem jakiś wad i pewnie nie znajdę). Dzisiaj zrobiłem trochę zdjęć. Załączam link - może komuś się przyda. Jeśli chcecie jakieś inne szczegóły to piszcie, a ja postaram się zrobić fotki. https://picasaweb.google.com/bart.wojciechowski/LOKIII# Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 W jaki sposób są mocowane z tyłu cummberbund'y? Można jakieś foto? Jaki mają zakres regulacji? Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Fotki raczej nie trzasnę w tym miejscu, bo nie ma ja tego oświetlić. Cummberbund z tył jest mocowany za pomocą 2 taśm przewleczonych przez drabinkę (nie wiem czy tak to się fachowo nazywa) - tak jak szelki w plecakach. Ma płynną regulację. Co do wymiaru to Piotrek mailem zapytał się mnie o obwód w klacie i chyba według tego dobrał rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Ok. Dzięki. Bardzo obrazowy opis :) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Bo ja wiem czy taki opisowy... :) W każdym razie kamizela jest wykonana super. Zastanawia mnie trochę wytrzymałość uchwytu ewakuacyjnego - chodzi mi o szwy na samej górze, bo sama taśma wygląda raczej solidnie. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 Tego typu chwyty testowane były na osobach o wadze około 120kg w pełnym oporządzeniu - nic się nie urwało, nic się nie uszkodziło, więc wytrzymać powinny bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 No to super. :) Napisz mi jeszcze czy ona była wzorowana na jakimś produkcie (np. LBT) czy to produkt "autorski"? Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 LOKI jest produktem w pełni autorskim (pierwszy egzemplarz powstał jakies 4-4,5 roku temu,) Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Ok. Dzięki za info. :) Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Kilka fotosów nowych fantów od PS Tectical Gear: Mój zmodyfikowany LOKI II. Elastyczny cummerband inspirowany tym z APC Mayflower'a. Fenrir Patrol. Bardzo fajny plecak. Pod względem pojemności zawstydzi niejednego 3DAY Assault Pack'a :happy: Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Kurcze nie pomyślałem o takim elastycznym cummerbandzie... :( a to całkiem fajna rzecz. Zakładam, że można takie cuś sobie domówić? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Piachu, ile kosztował Loki z Twoimi przeróbkami? :D Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Mnie też ciekawi ile trzeba dopłacić do takich "elastycznych" wstawek. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Kurcze nie pomyślałem o takim elastycznym cummerbandzie... :( a to całkiem fajna rzecz. Zakładam, że można takie cuś sobie domówić? Bardzo fajna, szczególnie jak nosisz jeszcze pod to miękkie, i normalnie byłoby ciężej oddychać z 'pełnego cyca". Można, dla tego sobie zażyczyłem :cool: Piachu, ile kosztował Loki z Twoimi przeróbkami? :D Całe 210zł :happy: Macie jeszcze foty z objuczonym: Quote Link to post Share on other sites
esco Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Fajnie się to prezentuje z tymi gumami. Pomyślę niedługo nad dokupieniem czegoś takiego. :) Fajnie się to prezentuje z tymi gumami. Pomyślę niedługo nad dokupieniem czegoś takiego. :) Przeróbki dotyczyły tylko gum, czy czegoś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts