sjzmisiek Posted June 7, 2010 Author Report Share Posted June 7, 2010 od bidy może dałoby rade jakąś grubszą gumke recepturke dać lub coś w ten deseń , albo mocniejszą sprężynke zamontować na dyszy (ta na górze bolta) Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 Próbowałem, cienkie pękają, a grube blokują zamek. Zamówiłem już 2 sztuki u KJW, razem z kompletem zapasowych uszczelek do magazynków, szybkoładowarką (ciągle się boje, że gdzieś mi wypadnie) i 3 zapasowymi gumkami hoopup wyszło trochę ponad 100 zł. Z wliczoną przesyłką. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 1) WE ma w komorze nabojowej mosiezna rurke. Z tego co widzialem na youtube w KJW komora jest pusta? Czy sie myle? 2) Pierwsza zima minela. Jak wrazenia? 3) Ktos w okolicach Lodzi jest szczesliwym posiadaczem tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 (edited) Chochla: 1. Nie mylisz się. 2. Do 4-5 było w miarę ok. Potem już na auto nie dało się strzelać. Właśnie doszły do mnie części zamienne, jak łatwo policzyć paczka szła nieco ponad tydzień. Nie byłem zmuszony do wnoszenia dodatkowych opłat związanych z cłem czy vatem. Wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów. Warto zaznaczyć, że dostałem części z najnowszej, poprawionej wersji. Taka rurka do szybkoładowarki jest teraz wykonana z aluminium i z pewnością nie złamie się w ładownicy. Całkowicie przestałem się martwić o przyszłość swojego KJW. Dostęp do części zamiennych jest łatwy i szybki, a same części są szalenie tanie. Edited June 15, 2010 by Legileg Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Legileg, dzieki. Orientujesz sie czy mozna u nich bezposrednio zamowic magazynki? Nie bardzo rozumiem fakt, ze model jest dostepny w wiekszosci sklepow, natomiast magazynki zmieniaja stan z in na out of w doslownie mgnieniu oka. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Warto zapytać, myślę że skoro oferują każdą cześć magazynka, to i cały magazynek powinni sprzedać. W najgorszym razie w 6 częściowym zestawie zrób to sam ;) Co do znikania magazynków, to mam wrażenie, że sklepy nie były przygotowane na takie zainteresowanie. Ludzie magami są zachwyceni i kupują po 10 sztuk. Trzeba wziąć też pod uwagę, że nie ma żadnych zamienników. Quote Link to post Share on other sites
Bajbars Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Mam problem z celnością (z winy HU'a :?: ). Mimo jego ustawienia część kulek po przeleceniu około 20-25 metrów skręca na boki (w zależności od ustawienia skręca od 1/3 do 1/2, np jedna w lewo, następna w prawo, a trzecia leci prosto i potem od początku). Lufa oraz bebechy nie są zapaćkane silikonem i są czyste więc nie jest to spowodowane przez nadmiar silikonu czy jakieś brudy. Według tego co pisał Legileg to powinny lecieć prosto na dystansie około 45-50 metrów, a według Amadema powinno praktycznie zawsze lecieć tak żeby trafić w puszkę na dystansie 30 metrów - niestety nie jest to u mnie możliwe. Jak rozwiązać ten problem by (HU :?: ) działał prawidłowo? (tzn by emka strzelała celnie) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 (edited) Mam problem z celnością (z winy HU'a :?: ). Mimo jego ustawienia część kulek po przeleceniu około 20-25 metrów skręca na boki (..) Jak rozwiązać ten problem by (HU :?: ) działał prawidłowo? (tzn by emka strzelała celnie) A jakich kulek używasz? Jeśli lżejsze niż .28 i gorsze jakościowo od Madbulla to zapomnij o sensownym skupieniu nawet na 30m. Dodatkowo pamiętaj, że mimo iż ta replika ma ~450fps to posiada krótką lufę wewnętrzna, co sprawia, że powyżej 40m z trafieniem w kartkę A3 za każdym razem i tak będzie problem. Edited June 19, 2010 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Bajbars Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Używam .23 od Guardera. No to widać, że muszę sobie sprawić cięższe kulki. Pewnie kupię Blaster Devil .28 i wtedy zobaczę jak to będzie z celnością. Jak to nie pomoże to będę zmuszony kupić jakąś lufę precyzyjną. Quote Link to post Share on other sites
starwars Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 "...kupic jakas lufa precyzyjna" a to są jakies dostepne na rynku ktore pasują do kjw? legileg mozesz podać linka do strony skad zamawiales czesci? pliss.. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 starwars - Post 179# Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Jeśli to pytanie jest głupie to nie bijcie-czy da się tę replikę jakoś przedłużyć? Z braku "normalnego" M4 w sprzedaży myślałem czy nie sprowadzić wersji CQB i jakoś nie zakombinować dłuższym frontem i ewentualnie preclufą od AEG'a. Dałoby to radę? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 24, 2010 Author Report Share Posted June 24, 2010 (edited) Jeśli to pytanie jest głupie to nie bijcie-czy da się tę replikę jakoś przedłużyć? Z braku "normalnego" M4 w sprzedaży myślałem czy nie sprowadzić wersji CQB i jakoś nie zakombinować dłuższym frontem i ewentualnie preclufą od AEG'a. Dałoby to radę? było napisane już wcześniej :) frontsety całe od aeg pasują po przyszlifowaniu kawałka lufy zewn. koło komory hu/receiwera co do luf wewnętrznych ponoć firma "cradleairsoft" przycina lufy od aegów tak żeby pasiły do tego m4 (była też gdzieś plota, że lufy od snajperki vsr TM pasują ale tego nie jestem w stanie potwierdzić) Edited June 24, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Okej, zaczyna mi się robić coraz cieplej na sercu. Słowem wystarczy potem dołożyć coś w ten deseń http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2141 i szafa gra? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 (edited) Okej, zaczyna mi się robić coraz cieplej na sercu. Słowem wystarczy potem dołożyć coś w ten deseń http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2141 i szafa gra? Kurde faja ile można pisać!? :strach: :poddanie: było napisane już wcześniej icon_smile.gif frontsety całe od aeg pasują po przyszlifowaniu kawałka lufy zewn. koło komory hu/receiwera (była też gdzieś plota, że lufy od snajperki vsr TM pasują ale tego nie jestem w stanie potwierdzić) Też trzeba je potraktować pilnikiem, także czego nie kupisz (po za cradleairsoft) i tak czeka Cie przerabianie. Edited June 25, 2010 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Gdzieś zapodziałem instrukcję do mojej M4. Mógł by mi ktoś podać nr części z których składa się cała komora HU wraz z gumką ? Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted June 30, 2010 Author Report Share Posted June 30, 2010 (edited) na airsplat są manuale do replik http://www.airsplat.com/Manuals/GR-KJW-M4-CARB-7.jpg będzie dla potomnych ;) a mam takie pytanko... będziesz coś zamawiał z kjw? Edited June 30, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Dzięki za linka. Mam zamiar zamówić parę elementów. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 może już było, więc nie krzyczcie. Może to rozwiąze kilka problemów :P http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/searc...zgyNDQxMjM7fQ== może już było, więc nie krzyczcie. Może to rozwiąże kilka problemów :) http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/searc...zgyNDQxMjM7fQ== Edita. Chodziło mi o 2 pierwsze pozycje na liście :) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 No i zwłaszcza: TAF Extension Buffer Tube for M16A2 Buttstock for KJ / Tanio-Koba M4 GBB http://www.tokyo-model.com.hk/ecshop/goods.php?id=6067 Teraz nie będzie problemu ze zbudowaniem M16 / C7 / czy SPR na tej platformie. :) Wypas aż miło, zwłaszcza że na "prec lufie" 509mm bez problemu replika osiągnie grubo ponad 550fps! Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 a tego nie zauważyłem :( Ale na przyszłość się przyda :) Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Zbyt dużo zmian nie wprowadzili... Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Ale jednak coś zrobili. Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted July 21, 2010 Report Share Posted July 21, 2010 Pojawiły się znów w SpecShopie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5732 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts