sjzmisiek Posted February 10, 2011 Author Report Share Posted February 10, 2011 no właśnie nie mam dostępu do chrono, może jak się sesja skończy czyli około za miesiąc będe na jakiejś strzelance i uda mi się spiknąć z ziomkiem który czasami bierze to ustrojstwo ze sobą, sprawdze i coś naskrobie dla potomnych co do samego npas'a to jak jest ustawiony na max prędkość wylotową , czyli skręcony do oporu nic nie ma prawa mu się stać (przy regulacji ze zmniejszaniem fps robią się problemy) btw znalazł ktoś jakieś info o metalowych receiwerach do kjw ?? no niema się co oszukiwać korpus niby jest metalowy ale jego trwałość można kwestionować :D coś wzmocnionego by się przydało (i może z oznaczeniami jakimiś) bo zaczyna mi pękać ucho uppera z przodu i już się lekkie luzy robią między górą a dołem Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Witam Kupiłem właśnie M4 KJW i chciałem się zapytać Czy ten cały "SYFON" to normalka tak jak dziś 0/2stopnie ? ? Dlaczego nieraz nie chce mi przeładować ? Jak by się zacinał .... Quote Link to post Share on other sites
noah Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Bo jest za zimno? Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Bo jest za zimno? No tak ale nie idzie mi dźwignia przeładowania ... trzymam teraz replikę w pokoju i powinien normalnie przeładowywać a dźwignia sztywno się trzyma. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Rozbież replike i zobacz czy coś się nie zacięło Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 U mnie rączka przeładowania zacinała się bo podczas składania źle założyłem (ponoć kultową już w niektórych kręgach) "gumkę recepturkę". Sprawdź czy ci się źle nie ułożyła albo jakoś nie przesunęła. Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 U mnie rączka przeładowania zacinała się bo podczas składania źle założyłem (ponoć kultową już w niektórych kręgach) "gumkę recepturkę". Sprawdź czy ci się źle nie ułożyła albo jakoś nie przesunęła. O i to może być przyczyna :) wielkie dzięki. /zaraz sprawdzę. Najprawdopodobniej gumka jest przyczyną... co zrobić żeby wyeliminować ten problem ? Można jakoś ? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Poprawnie zmontowac :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) Wybij pin, złam replikę, wyjmij bolta, zdejmij rączkę przeładowania i "guide rod" (jakkolwiek się to nazywa po naszemu), popraw gumkę, załóż guide rod i rączkę, ostrożnie wsuń bolta na miejsce, patrząc jak układa się gumka (pilnuj żeby się nie podwinęła ani nie skręciła przy tej czynności). Sprawdź czy działa. Jeśli nie jesteś pewien czy układasz gumkę poprawnie to zerknij sobie na filmik z kanału cradle airsoft gdzie wyraźnie widać jak gumka powinna być założona Ps. Ari, zakładałeś już jakieś graty z Magpula do swojej emki? Jeśli tak to napisz co i jak ze spasowaniem. Edited March 9, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Wybij pin, złam replikę, wyjmij bolta, zdejmij rączkę przeładowania i "guide rod" (jakkolwiek się to nazywa po naszemu), popraw gumkę, załóż guide rod i rączkę, ostrożnie wsuń bolta na miejsce, patrząc jak układa się gumka (pilnuj żeby się nie podwinęła ani nie skręciła przy tej czynności). Sprawdź czy działa. Jeśli nie jesteś pewien czy układasz gumkę poprawnie to zerknij sobie na filmik z kanału cradle airsoft gdzie wyraźnie widać jak gumka powinna być założona Ps. Ari, zakładałeś już jakieś graty z Magpula do swojej emki? Jeśli tak to napisz co i jak ze spasowaniem. Zajebiste forum z prawdziwego zdarzenia :) (byłem zapisany na wielu forach ale taka pomoc jak u was to tylko w USA) wielkie dzieki. Poprawiłem na razie działa. Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Kurna wszystko śmiga jak ta lala :biggrin: ale ja jestem zadowolony. Cała replika jest tak prosta w konserwacji (już nic się nie zacina) że jestem w szoku !! Kolega ma AEG i jeszcze nigdy nie rozkręcał (oddaje do serwisu) a ja wczoraj zrobiłem pełną konserwację. Czym czyścicie lufę ? Znalazłem film do którego się zastosowałem (czyszczę cienkim plastikowym patyczkiem z papierem toaletowym technicznym pryśniętym olejem sylikonowym) OK ? Quote Link to post Share on other sites
tomek87 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Masz na myśli wycior? :) tak jak najbardziej. Tylko hopsiupa ustaw na 0. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Ps. Ari, zakładałeś już jakieś graty z Magpula do swojej emki? Jeśli tak to napisz co i jak ze spasowaniem. - Magpul PTS MOE. Wystarczy dokleic na koncu prowadnicy kolby jakies 2 plasterki izolki i kolba pasuje perfekcyjnie bez jakiegokolwiek minimalne luzu - Magwell firmy G&P. Pasuje bez problemu - Rekojesc MIAD (produkcji chinskiej). Wystarczy dorobic maly bloczek z drewienka i go wstwic aby rekojesc dobrze pasowala. Doslownie 2 minuty roboty Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Widzę u Ciebie jeszcze jakieś ciekawe mocowanie do zawieszenia. Jaki patent zastosowałeś? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 To jest zwykle ucho zawieszenia ktore jest w standardzie z tą emka jezeli kupuje sie wersje RIS z krotsza lufa. W wersji pierwszej czyli plastikowym chwytem i lufa dluzsza - tego ucha do zawieszenia nie ma BTW: Moj kolega po lekkich modyfikacjach ktore nie sprawily klopotu - zamontowal sobie ASAP Magpul do swojej emki. Kupował on wersje do GBB Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Jakich ładownic używacie do Thermoldów M4 KJW? W podwójnych ładownicach flyye na magi M4 mieści się tylko jeden Thermold! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 No i sprawa wyjaśniona. Moja emka jest bez risów. A co do asapa to dzięki za cynk :). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Jakich ładownic używacie do Thermoldów M4 KJW? W podwójnych ładownicach flyye na magi M4 mieści się tylko jeden Thermold! Customy i shingle Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Do Praszkowskich ładownic udało mi się wcisnąć dwa, ale wyjąć je w ferworze walki to mordęga :(. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Wystarczy poprosic aby ladownice uszyli minimalnie z wiekszym obwodem i bedzie dobrze. Do bandoliera Miwo L. pasuja bez problemow Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Co się dzieje z magazynkami ? nigdzie nie ma dostępnych. Macie jakieś sprawdzone szyny ris (przednie chwyty) ponoć jest problem bo od AEG nie pasują. Co robicie żeby dopasować szynę od AEG do tego M4? Co kupiliście? Co pasuje? Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Co do magów to skontaktuj się z http://www.soldiersasg.pl/product.php?id_product=34. Mają oczekiwanie na dostawę więc może się uda ... A o magi generalnie trudno ... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 (edited) @ JonnyWoo wszystko jest w temacie, od aeg pasują całe frontsety (lufy po drobnej modyfikacji pilnikiem, risy, gripy, pierścienie montażowe-tu na myśli mam delta ring) w standardzie Tokyo Marui (czytaj temat dokładnie bo forum zaśmiecamy pisząc 2 lub więcej razy to samo :) ) Edited March 19, 2011 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Dostałem wczoraj powiadomieni z WGC że magsy do KJW/TK wróciły do oferty. Są po niecałe 30USD bodaj. Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Po niecałe 40$ - ale drożej niż ostatnio - http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?tabpage=1&item=KJW-GMAG-M4C&search=searchItem&searchFrom=searchItem&rs=KJ%20Works%20GBBRs. Ale jak znam życie to znikną w ciągu kilku dni .... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts