Chochla Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Na arnieairsoft jest opis modyfikacji robionej przez Travisa z CradleAirsoft. Modyfikacja polega na wywierceniu dziurki dokładnie w osi górnej części korpusu nad dźwignia dociskająca hop-up, nagwintowaniu jej i wkręceniu regulacyjnej śruby imbusowej. W/g pierwszych testów wygląda, że modyfikacja działa dosyć dobrze. Patrząc na budowę układu hop-up (chyba jedyny element w konstrukcji, który nie do końca został przemyślany) może to faktycznie pomagać w ustabilizowaniu dźwigni układu, której konstrukcja - a raczej luzy konstrukcyjne powodują problemy z niepowtarzalną pracą. Modyfikacja w teorii nie jest zbyt trudna ale wymaga dokładności w trakcie trasowania otworu. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 To ma sens Dzis rozbiore giwere i pomysle czy moze w jakis inny sposob nie da sie tego hopa ustabilizowac Quote Link to post Share on other sites
Pitas Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Panowie czy ktoś z was próbował ostatnio kontaktować się z KJW? Bo i ja i JonnyWoo nadal nie otrzymaliśmy odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 To ma sens Dzis rozbiore giwere i pomysle czy moze w jakis inny sposob nie da sie tego hopa ustabilizowac W/g mnie ciezko bedzie to zrobic w sposob powtarzalny u wszystkich, inaczej niz ten zaprezentowany. Po prostu tolerancja wykonania HU jest daleka od idealu. Dzwignia ma dosyc duze luzy niestety, wiec bez zewnetrznego elementu stabilizujacego w postaci sruby nie bardzo widze jak by to mozna bylo poprawic. Ja dzisiaj bede testowal kawalek blachy z puszki po piwie, ale jej podstawowa funkcja to bycie dystanserem bo jak zauwazylem krecenie 'zebatka' nie powodowalo wysuniecia gumki ani na jote u mnie. Ta dodatkowa sruba ma na celu po pierwsze plynniejsza regulacje wysuniecia gumki jak i ustalenie polozenia dzwigni w jednym miejscu, bo duzo ludzi zwracalo uwage na to, ze kulki w ich egzemplarzach mialy tendencje do ochylania sie na boki nawe jesli lecialy po w miare horyzontalnej trajektorii. Podejrzenia (chyba slusznie) skierowane byly wlasnie na luzy powodujace prace ramienia podczas strzelania i zmiane ulozenia gumki w wyniku tego. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Panowie, jak do tej repliki założyć jakiś sensowny tłumik dźwięku? Wpadł mi w łapy tłumik Element z oznaczeniami Blackwater. Sądziłem, że wystarczy zdjąć tłumik płomienia (jak w emce G&P) i na jego miejsce nakręcić tłumik dźwięku. A tu lipa, gwintu nima. Ktoś znalazł rozsądny pomysł na obejście tego problemu? Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Jak to nie ma gwintu ? tłumik płomienia jest założony na miedzianą nagwintowaną tuleję i zablokowany śrubką - więc jak tylko odkręcisz tenże pierścień to będziesz miał najzwyklejszy w świecie gwint lewoskrętny. Swoją drogą założyłem u siebie jeden z serii QD "KAC PDW STYLE" i jest ślicznie :cool: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 I wszystko jasne. Odkręciłem śrubkę, zacząłem zdejmować tłumik, ale on jest wsadzony na wcisk na metalową tulejkę z gwintem, która dopiero nakręcona jest na lufie. Małe tajwańskie rączki zalały cały gwint lock-titem i dlatego sam tłumik zszedł a tuleja została. Francuz i odrobina siły załatwiły sprawę. Dzięki Hummer:). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 W/g mnie ciezko bedzie to zrobic w sposob powtarzalny u wszystkich, inaczej niz ten zaprezentowany. Po prostu tolerancja wykonania HU jest daleka od idealu. Dzwignia ma dosyc duze luzy niestety, wiec bez zewnetrznego elementu stabilizujacego w postaci sruby nie bardzo widze jak by to mozna bylo poprawic. Ja dzisiaj bede testowal kawalek blachy z puszki po piwie, ale jej podstawowa funkcja to bycie dystanserem bo jak zauwazylem krecenie 'zebatka' nie powodowalo wysuniecia gumki ani na jote u mnie. Ta dodatkowa sruba ma na celu po pierwsze plynniejsza regulacje wysuniecia gumki jak i ustalenie polozenia dzwigni w jednym miejscu, bo duzo ludzi zwracalo uwage na to, ze kulki w ich egzemplarzach mialy tendencje do ochylania sie na boki nawe jesli lecialy po w miare horyzontalnej trajektorii. Podejrzenia (chyba slusznie) skierowane byly wlasnie na luzy powodujace prace ramienia podczas strzelania i zmiane ulozenia gumki w wyniku tego. Coz u mnie z kolei wygladalo troche inaczej. Dostalem gnata - stockowa gumka nie podkrecala w ogole kulek. Wiec owinalem dystanser małymi kawalkami izolki aby w miejscu gdzie uciska gume - bardziej odstawal i lepiej ją wypychal. Efekt byl taki ze podkrecalo miodnie. Niestety jak sie zrobilo cieplej i zaczalem juz wiecej strzelac, to gumka juz chyba sie dotarla do odpowiedniego dzialania i z moim patentem dystansera - na 0 ustawieniu hopa kulki lecialy mi w gore. Do tego dodam ze efekt podkrecania byl w zasadzie w 99% powtarzalny. Teraz zmienilem gumke na RA-TECH niebieska no i jest roznie - raz podkreca pieknie rowno a potem w ogole. Do tego tendencja do lecenia kulek na lewo (aczkolwiek to wina doslownie minimalnie krzywo ustawionej gumki chyba) Dodam ze uzywane kulki to 0.28 Guarder Quote Link to post Share on other sites
Bajbars Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 (edited) Witam. Z pewnych niemiłych powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać swoją M4 KJW, magi oraz ogólnie cały zestaw jaki do tego posiadam jak najszybciej. Oto link do aukcji allegro http://allegro.pl/m4a1-gbb-kj-works-koba-z-kamizelka-magazynkami-i1548681198.html Cena zestawu do uzgodnienia Edited April 6, 2011 by Bajbars Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Chyba "lekko" Ci się tematy pomyliły... Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 http://www.asg.com.pl/Magazynek_gazowy_M4_30_KJWTanio_Koba,p,5130.php pojawiły się magi na Capri - dla zainteresowanych Ale ta cena - ktoś sobie powinien zważyć mózg... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Chłopaki z Capri chyba zaspali na 1 kwietnia ;D. Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 No to pojechali z ceną .... :icon_eek2: . Życzę im powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 (edited) No i dupa ... dzisiaj posypała mi się część nr. 40 Będziemy z Hummerem ogarniać teraz zamówienie na części. Także jeżeli są zainteresowani to dopisywać się jakie części dokładnie, jaka ilość itp. Koszta będziemy liczyć w zaokrągleniu, a jak już będzie dokładnie wiadomo ile wysyłka, ile opłaty itp. to wtedy dopiero będzie dokładne rozliczenie. Edit Jeszcze takie pytanie - za co jest odpowiedzialne cześć nr.56 ? Bo jest wygięta, a karabin bez tego elementu bez problemu strzela :O Edited April 22, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
JonnyWoo Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Słuchajcie naprawdę nic nie wiadomo w sprawie MAGAZYNKÓW ? Nigdzie w Polsce nie mogę znaleźć. Gdzie nie dzwonię to mi mówią że zamówili (ale taka gadka od marca). Nie wiecie czy gdzieś są dostępne ? Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Jeśli się gdzieś pojawiają w Polsce to w koszmarnie wysokich cenach - i o dziwo się szybko rozchodzą. W sklepach typu WGC czy ehobbyasia też szybko znikają, tak że trzeba śledzić i wyczekiwać, jednak bardziej opłaca się z nich sprowadzać - bo nawet z wysyłką i naliczonymi opłatami celnymi wychodzi 120-150zł za magazynek, w zależności od liczby sztuk jakie zamówisz. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Jeśli się gdzieś pojawiają w Polsce to w koszmarnie wysokich cenach - i o dziwo się szybko rozchodzą. W sklepach typu WGC czy ehobbyasia też szybko znikają, tak że trzeba śledzić i wyczekiwać, jednak bardziej opłaca się z nich sprowadzać - bo nawet z wysyłką i naliczonymi opłatami celnymi wychodzi 120-150zł za magazynek, w zależności od liczby sztuk jakie zamówisz. 120 to raczej trochę zbyt optymistycznie. Magi kosztują ~40$, plus przesyłką, plus ewentualne cło. Wczoraj jeszcze byly dostepne w moim zrodelku ale czekam na potwierdzenie. Jesli powiedza, ze sa to bede kilka sciagal dla siebie. Koszt to ~55$ per mag z przesylka plus ewentualne koszta panstwowe w Polsce. Jesli ktos jest zainteresowany to czekam PW do końca tygodnia. Edited May 2, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Panowie, jak kontakt z firmą? mi puki co - odpukać wszystko ładnie chodzi, ale kiedyś może przyjść ten dzień... Zastanawiam się nawet czy nie kupić drugiego KJW (ostatnio dużo okazji) żeby mieć na cześci w razie "w". Druga sprawa że znalazłem ostatnio pięknie zrobioną eMeczke KJW i chciałbym dożyć do zrobienia takiego wizuala: http://www.miairsoft.proboards.com/index.cgi?board=gallery&action=print&thread=36604 Czy orientuje się ktoś jak się ma sprawa z RIS II Mk18 ? te mają standard TM i pewnie podejdą http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=STAR-KIT-22T&search=special&rs=ris%20II&catid=&cat= Wolałbym jednak te Madbulowskie http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=MB-KIT-MBDD9&search=searchItem&rs=madbull%20daniel%20defense&catid=&cat= Grzebał już ktoś z tym? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 (edited) Mail do WGC mysle ze rozwiazalbym Twoj problem Co do zapasowej emki - hehe, ja z hummerb juz taka emeczke kupilismy sobie na czesci ;) Ja obecnie jestem w trakcie realizowania zamowienia z KJW, takze pozniej wrazie czego bede mial Return Belty na sprzedanie bo jest to najbardziej wrazliwa czesci na uszkodzenie w tej broni Edited May 27, 2011 by Ari Quote Link to post Share on other sites
LeoN2024 Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Pojawiły się magi http://soldiersasg.pl/product.php?id_product=34 Cena nawet przystępna. Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Czy ktoś z użytkowników próbował przerobić lufę wewnętrzną z AEG-a tak, by pasowała do tej M-ki? Zamówiłem wersję CQB, a w międzyczasie zastanawiam się co jeszcze sobie dokupić. Znalazłem dedykowane precki w cenie 40-50 $ + przesyłka, więc może opłaca się pokombinować? Ze zdjęć wynika, że chyba trzeba odciąć pierwszą część przed otworem na dystanser i ramię dociskające + wyfrezować dwa nacięcia na obwodzie. Ale czy coś jeszcze? Czy ktoś posiada wymiary do przeróbki? (przeczytałem cały temat dwa razy i nie znalazłem - była mowa jedynie o przeróbce lufy zewnętrznej z AEG-a). Quote Link to post Share on other sites
Pitas Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 (wiem że to teorytycznie nie ten dział allleee). Jak kogoś interesuje mam na sprzedaż emkę KJW w stanie "dawca"- replika jest kompletna, bez komory HU (tych metalowych widełek), magazynka, rączki transportowej oraz okładzin. Zainteresowanych zapraszam na pw- replika mi dupła, a ani KJW nie odpisuje, ani Capri nie daje znaku życia czy dałoby się ją reanimować. Chyba że ktoś robi zamówienie z KJW i ma z nimi kontakt i odpisują mu na maile (moje 3 zignorowali). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 (edited) Czy ktoś z użytkowników próbował przerobić lufę wewnętrzną z AEG-a tak, by pasowała do tej M-ki? Zamówiłem wersję CQB, a w międzyczasie zastanawiam się co jeszcze sobie dokupić. Znalazłem dedykowane precki w cenie 40-50 $ + przesyłka, więc może opłaca się pokombinować? Ze zdjęć wynika, że chyba trzeba odciąć pierwszą część przed otworem na dystanser i ramię dociskające + wyfrezować dwa nacięcia na obwodzie. Ale czy coś jeszcze? Czy ktoś posiada wymiary do przeróbki? (przeczytałem cały temat dwa razy i nie znalazłem - była mowa jedynie o przeróbce lufy zewnętrznej z AEG-a). Pierwsze pięć stron tego tematu się kłania. Przeróbka zwykłej AEGowej fify jest bajecznie prosta. Edited June 27, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
LiZzArD Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 (edited) NIGGA, PLEASEEEEE! Pierwsze pięć stron tego tematu się kłania. Przeróbka zwykłej AEGowej fify jest bajecznie prosta. Tak, ale lufy zewnętrznej :) Mi chodziło o preckę (wewnętrzną) :) Edited June 27, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Wystarczy nacięcie na lufie do gumki HU takie jak w VSR i gaziakach TM. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts