Hoplita Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 na każdym ramieniu. Domyślam się że jedna z nich jest wykorzystywana do podpięcia pleców, a druga? Camelbak? Plecak? No i co podpiąć do której klamry(wyższej/niższej)? To chyba jakaś Pantac'owa modyfikacja w RRV'kach EI nie ma tych klamerek. Quote Link to post Share on other sites
Plutonowy Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 Dla jasności chodzi mi o te zaznaczone na zdjęciu klamry: Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć: chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa. Udało mi się ustalić że klamry bardziej bardziej z tyłu służą do podpięcia pleców, ale po co ta druga para nadal nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć: chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa. A to w ogóle jest RRV? Bo ja osobiście pewności nie mam. By zamontować "plecy" lub MBSS do RRV EI potrzebny jest adapter na szelki (o takie coś: http://cgi.ebay.com/Eagle-Industries-RLCS-...1016181005r3875 ) Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Tak, to na zdjęciu to RRV. Hop, ten adapter który pokazałeś to stara wersja. Nowsza jest znacznie prostsza - taśma zapinana napem. Na zdjęciu powyżej jest właśnie ten adapter, choć jak widać "plecy" nie są podpięte. Edited October 28, 2009 by cavtan Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa. Ponieważ jest to kamizelka z zestawu MLCS z okresu 2005 to klamerki są czarne. Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 http://www.ebairsoft.com/eagle-style-rrvv-hawg-p-1883.html Miał ktoś w rączkach to coś? Nylon 900d prawie jak cordura ;-) dokładnie taki sam mają na zbrojowni za 350 zł,biorąc pod uwagę kurs $ nawet nie opłaca się ściągać , zbrojownia napisała mi: " dość estetycznie wykonana jak na chińczyka ". Z drugiej strony G&P można wyrwać za 285 ,ale nie ma w CB i bez ładownic i plecaka. Na metkach jest napisane IWIN GEAR Miał ktoś?,widział ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Z deka kibel. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 9, 2010 Report Share Posted February 9, 2010 Prawie robi wielką różnicę. Ja bym nie ryzykował i postawił na sprawdzonego producenta (G&P, Flyye, Pantac). Jak już ciągnąć szpej z EB to z firmy "TMC" (poprawne wykonanie, cordura) Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Widze że kopia condora nie posiada dodatkowych palsów kompatybilnych z alice,czy reszta jest wierną kopią i nie bedzie problemów z zamocowaniem pleców? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Kwestia zamocowania pleców zależy raczej o klamer, a konkretnie ich typu ;) Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Czy plecy od MBSS'a będą pasowały (bez przeróbek) do RRV? Mowa o Flyye. Quote Link to post Share on other sites
evan Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Jeśli jest to mbss flyye i rrv flyye to dlaczego by miały nie pasować, jeśli pantac-flyye(w dowolnej kombinacji) to trzeba będzie dokupić 2x męski fastex 25mm(generalnie w konfiguracji jakakolwiek rrv i jakiekolwiek plecy mbss kompatybilność sprowadza się tylko i wyłącznie do fastexów na ramionach mbss'a góra trzeba będzie dokupić pasujące i wymienić z niepasującymi w adapterach). Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 Z tego co się orientuje przy konfiguracji Pantac-Flyee trzeba wymienić wszystkie fastexy. Po pierwsze dlatego, że Duraflexy nie są kompatybilne z ITW Nexus. Po drugie plecy od MBSSa Pantaca mają po bokach fastexy 50mm, a Flyee stosuje 40mm. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 (edited) Mam pytanie w sprawie camelbacka do RRV. Chodzi mi o montaż bezpośrednio bez pleców. Co możecie polecić, prócz standardowego MOLLE System Hydration Backpack?- chodzi o camel pasujący do Flyye Edited November 7, 2010 by Raistllin Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Jest jeszcze MAP Spine, http://cgi.ebay.ph/Eagle-Industries-SPINE-MAP-Modular-Back-Pack-Khaki-MLCS-/120484343625 czyli standardowy MAP bez szelek (chyba) przystosowany do zastąpienia plecków/tego co podałeś do RRV. Ale czy Flyye to robi, aronoł... Co do kompatybilności klamer - patrz. powyżej. Quote Link to post Share on other sites
evan Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Z tego co się orientuje przy konfiguracji Pantac-Flyee trzeba wymienić wszystkie fastexy. Po pierwsze dlatego, że Duraflexy nie są kompatybilne z ITW Nexus. Po drugie plecy od MBSSa Pantaca mają po bokach fastexy 50mm, a Flyee stosuje 40mm. Trzeba jeśli chcesz korzystać z dolnych pasków pleców, wystarczy przeciągnąć pas lędźwiowy od rrv przez dolne zapięcie pleców(jak widuje się na zdjęciach) i wszystko hula. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Panowie, potrzebuję wymiary tego poprzecznego paska służącego do tworzenia szelek H w RRV. Szerokość jego znam (4cm). Potrzebna długość całkowita, oraz długości rzepów, tego miękkiego w środku taśmy oraz tego z haczykami na krawędziach tej taśmy. Zdjęcie z naniesionymi wymiarami lub podaniem samych wymiarów prosiłbym na PW. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 A może frytki do tego? Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) A może frytki do tego? Co ma znaczyć Twoja wypowiedź, coś Ci się nie podoba że zadałem takie pytanie z prośbą ? Nie Jesteś zainteresowany pomocą to nie wypowiadaj się na ten temat. Edited December 3, 2010 by pawelec84 Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 (edited) Nie chcę mi się robić fotki, dlatego daje Ci wymiary. Szerokość 4cm, długość całkowita 45cm. Szerokość miękkiego rzepa 4cm, długość 17cm. Szerokość haczyków 4cm, długość każdego 10,5cm. Pozdrawiam Edited December 3, 2010 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Dzięki serdeczne, poradzę sobie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Jak jest z jakością reodezyjki od G&P? Kosztuje tyle co Fylee, ale jest przeceniony na asgshopie o 100 zł. Mocno odstaje od Flaja, nie mówiąc już o oryginale? Edited December 17, 2010 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Mam od dawna, nic się z nią nie dzieje. Szycie porządne, nie tak dobre jak u Flyye,ale na nasze warunki w zupełności wystarcza. Quote Link to post Share on other sites
Emerytt Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Cześć, Słyszałem że do RRV z plecami da się podpiąć Cummerbunda z FAPC. ( http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3337 ). Widział ktoś, nosił, miał styczność z czymś takim? I czy widział ktoś może gdzieś PACĘ (SVS) w RG, w połączeniu z marpatem i szpejem w CB, bardzo bym prosił o jakieś zdjęcia :) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Na taką PACA nie ma szans. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts