KicpA Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 I znów bezsensowne pitolenie o bezpieczeństwie. Wystarczy znać dystans bezpieczny dla repliki i nie ma żadnego problemu. I najważniejsze. W tych replikach nie ma czegoś jak zachowanie energii. Więc niektórzy niech nie wypisują bzdet o systemie gazowym którego nie znają. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 W tym dziale słowo "bezpieczeństwo" powinno być automatycznie wycinane. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Zaraz ja Wam "wytnę" ale kilka postów jak się dyskusja nie zrobi merytoryczna! Bo lecicie w złą stronę chłopaki! :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Hajzybon Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Jestem już po pierwszych testach. Na ciśnieniu 250psi kulka 0.4 leci stabilnie na dystansie 70m. Co do celności to narazie nie będe sie wypowiadał bo mam jeszcze stockową lufę. Ile na obecną chwile ma to fps-ów nie wiem bo niemam dostępu do chrono. Powiem tylko tyle że system się sprawdza tylko trzeba powymieniac uszczeli w magu bo nie dokońca trzymają takie ciśnienie. Quote Link to post Share on other sites
Hajzybon Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 mam takie pytanko. Mianowicie po odkręceniu dyszy od całego rygla zauważyłem że posiada ona przewężenie od strony rygla. Światło przewodu z 5 mm jest zwężóne do około 3mm. I teraz moje pytanie czy ktos już próbował to rozwiercać? Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Dziś dostałem mag na co2 i po strzelaniu na chrono pokazało max 550fps,co mogłem spieprzyć? Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 A sprężyna kurka rozumiem że wymieniona, tak ? :) Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Zmieniona,gumka Falcon czerwona,lufa Guarder 6.02. Quote Link to post Share on other sites
Hajzybon Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Mam takie pytanie, a mianowicie jaka długośc lufy była by najlepsza do tej repliki pracującej na ciśnieniu 250-260 psc na CO2? Pakowac w to 800-setke czy 650 jak stockowa? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Po co? Żeby replika była jeszcze dłuższa? Dalszego przyrostu skupienia nie będzie a skoro masz instalację z regulacją to FPSy se wyregulujesz jakie chcesz i nie musisz ładować cholera wie jakiej lufy (bo i po co?). Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Pytanie mam. Kupując konwersję od Mancrafta do tego AW.338 wella, już jest obojętne jakich magów używamy tak? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Przecież G96 to replika gazowa, więc konwersja Mancrafta nie ma tu zastosowania. Wyjściem jest przerobienie maga na zasilanie zewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 A ichnia konwersja nie pasuje do gazowego G96? Z resztą, przerobiony mag na zas.zewnętrzne wygląda dziwnie, a pakując konwersję mamy zasilanie w innym miejscu niż mag, a te można dobierać jak się chce. Tak mi się zdaje. Nie znam się, dlatego pytam przecież. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Konwersja nie będzie pasować, bo to zupełnie inne systemy zasilania, inna budowa. Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 http://gunfire.pl/product-pol-1152198373-Magazynek-CO2-do-replik-typu-G96.html widzieliście? Ciekawe, jak ten mag sie sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Gdybym miał ten karabinek, ten magazynek już by do mnie leciał w ilości 2 lub 3 a nawet 4 ;) Quote Link to post Share on other sites
toca5 Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Mamy wspólny problem :D Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted January 11, 2013 Report Share Posted January 11, 2013 (edited) Mam takie pytanie to g96d jest jakąś kopią l96 g&g na gaz? Nigdzie nie moge znaleźć info. o l96 g&g. Edited January 11, 2013 by torus13 Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Nie, to kopia ARESa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 13, 2013 Report Share Posted January 13, 2013 G&G to kopia tanaki. Quote Link to post Share on other sites
brabus Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 Ile kulek uda sie wystrzelic na naboju CO2 przy powiedzmy 650fpsach ? Quote Link to post Share on other sites
bubolec_911 Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 http://gunfire.pl/pr...k-typu-G96.html widzieliście? Ciekawe, jak ten mag sie sprawuje. Napisałem do gunfire z pytaniem czy jest szczelny i czy fps będą mniej więcej stabilne, oto ich odpowiedź: "Witam, Magazynek jest szczelny. Nie utrzyma on stałej mocy ponieważ gaz znajdujący się w środku się rozpręża się i jego ciśnienie spada z każdym strzałem a to z kolei przekłada się na prędkość wylotową. " Ja osobiście nie znam się na gazach, może to ktoś skomentować? Quote Link to post Share on other sites
Hajzybon Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Mam takie pytanie. MIanowicie ma ktoś maga na co2 do tej repliki? Jeżeli by ła by możliwośc to chciał bym zęby ktoś zwymiarował i zawór zbijakowy na co2. Istnieje możliwośc że będe mógł dorobić tki zawór wraz ze zbijakiem. Z tego co wywnioskowałem z budowy stockowego zaworu zbijaka wystarczyło by tylko rozwiercić kanał i przerobić część która jest wpychana do wnętrza komory powietrznej w magazynku tak aby miała mniejszą objętość co powinno pozwolic na zapodanie większego ciśnienie z reduktora na magazynek, a co za tym idzie uzyskanie większej energi kinetycznej i prędkości początkowej kulki co powinno wpłynąć na kożyść zarówno zasięgu jak i stabilności toru lotu kilki. Quote Link to post Share on other sites
mativodka Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Ciekawostka na temat repliki: wczoraj dostałem paczkę, podczas sprawdzania repliki zbijak rozpadł się na drobne kawałki nie oddawszy ani jednego strzału. Magazynek na CO2 od początku puszcza gaz dyszą (dyszą magazynka), żadne przedmuchiwanie i czyszczenie nic nie dało. Magazynek na GG trochę przecieka. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Jeśli masz nową, to nie ma się co szczypać - reklamacja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts