scizophrenikz Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 chodzilo mi bardziej o produkty firmy, ktora zajela sie oficjalnie rozwojem projektu jak i produkcja tego kamuflarzu... zle przelalem mysli... sory :roll: Quote Link to post Share on other sites
python Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 MULTICAM vs MULTIKANT Porównywaliśmy w teamie oryginalny multicam produkowany w Crye (3 rodzaje materiałów) z chińską wersją multicamu tzw. MULTIKANTEM (2 rodzaje materiałów) Ogólnie rzecz biorąc nie jest najgorzej, wstępne próby spierania kamuflażu multikant przeszedł pomyślnie i nie farbował. Wzór łat (przynajmniej częściowo) to dokładnie skopiowany multicam Crye. Różnica jednak jest wyraźna gdy spojrzymy bliżej na przejścia tonalne pomiędzy barwami zieloną i ziemistą. Tam gdzie w oryginale przejście jest płynne, w materiale chińskim widać wyraźny rastr. Będę updetował wątek w miarę doświadczeń. pzdr p. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Skorzystam ze zdjecia znajomka z jednego z zachodnich forow Chinskie Multicamo (lewa) i material z Crye (prawa) Roznice z bliska sa jednak widoczne. Quote Link to post Share on other sites
wrangol Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Ten multicam wygląda z daleka jak "6 kolor" LOL Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Klocilbym sie co do tego 6-colora... Quote Link to post Share on other sites
python Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 To właśnie miałem na myśli pisząc że z bliska bardzo wyraźnie widać rastr. Upieram się tez przy nazwie multikant :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 Multichłam? Quote Link to post Share on other sites
WB Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Pozwoliłem sobie odkopać temat, gdyż mam związane z nim pytanie. Mianowicie wiem, iż mundury w MULTICAMie wykorzystywane są w programie żołnierza przyszłości. Jednak czy ktoś z Forumowiczów wie, czy są także na większą skalę używane przez oddziały/żołnierzy US "w polu". Pytam, gdyż możliwość używania ich sugeruje poniższe zdjęcie(pierwszy z lewej ma na sobie najprawdopodobniej mundur w MULTICAMie). Chyba, że pomyliłem sie w identyfikacji kamuflażu, bo zdjęcie nie jest idealnej jakości. http://img165.imageshack.us/my.php?image=deltadude18bd.jpg Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Mianowicie wiem, iż mundury w MULTICAMie wykorzystywane są w programie żołnierza przyszłości.Nie są. Były pokazywane przez Crya, oraz Multicam brał udział w konkursie na mundur dla US Army. Ale przegrał z UCP i nie jest stosowany, chyba, że przez kontraktorów na drodze prywatnego zakupu. (Jak np. snajper gdańskiego SPATu ;)) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 ta, ten snajper gdanskiego SPATu to mnie osobiscie lekko zaskoczyl... ale jak to sie mowi, kazdemu wedle potrzeb :P Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Rozwińcie temat tego snajpera. O co dokładnie chodzi? Quote Link to post Share on other sites
WB Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Nie są. Były pokazywane przez Crya, oraz Multicam brał udział w konkursie na mundur dla US Army. Ale przegrał z UCP i nie jest stosowany, chyba, że przez kontraktorów na drodze prywatnego zakupu. (Jak np. snajper gdańskiego SPATu ;)) Jesteś pewien ? Co do snajpera nie wypowiadam się ;-), ale poniższe zdjęcia pochodzą z bierzącego miesiąca, z prezENtacji "Future Combat System" w Fort Bliss w Texasie. http://img258.imageshack.us/img258/9132/ar...02091945yr7.jpg http://img99.imageshack.us/img99/9029/army...02091958fr6.jpg http://img152.imageshack.us/img152/5889/ar...02091958yy3.jpg Pozdrawiam Wojtek Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 OMFG! A Pan Booden ma Xbox'a podpiętego do pleców? To co trzyma w dłoni wygłada jak pad. Zło. Mogę się dowiedzieć cóż to za mykes techniczny? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 To jest panel sterowania od tego małego robota co jest widoczny na drugim zdjęciu. Pewnie wybrali go z powodu takiego, że każdy żołnierz umie się nim posługiwać a jego kształt i konstrukcja są udoskonalane od wielu lat. Poza tym jest wyjątkowo tani i nie ma problemu z częściami zamiennymi ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 (edited) Zdjęcia są stare i obiegły już chyba wszystkie fora zagraniczne. I chyba nie z tego miesiąca bo bodajże na militaryphotos była o tym dyskusja Edited February 28, 2007 by Mr.045 Quote Link to post Share on other sites
WB Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 (edited) Zdjęcia są stare i obiegły już chyba wszystkie fora zagraniczne. I chyba nie z tego miesiąca bo bodajże na militaryphotos była o tym dyskusja Chyba jednak nie takie stare. http://www.army.mil/-news/2007/02/02/1636-...give-thumbs-up/ A co do Xboxa ;-) http://www.directupload.net/images/070215/2wAZgCkE.jpg Pozdrawiam Wojtek Edited February 28, 2007 by WB Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Rozwińcie temat tego snajpera. O co dokładnie chodzi? W ,,Broni i Amunicji" było zdjęcię z ćwiczeń Anakoda 2006, na którym był snajper SPAP Gdańsk w mundurze w multicama. Jeśli ktoś jest zainteresowany multicamem, to za jakiś czas będę miał do sprzedania kamizelkę orkan warrior 3 + zestaw kieszeni z cordury 1000D w Multicama (orginalna tkanina Crye Precision) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Pad z 360' służy do kontroli bezzałogowych pojazdów Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Natchnienie? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 A co wg Ciebie one mają wspólnego? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Nie twierdzę, że są jakoś super podobne, ale kolory i sposób ich rozmieszczenia jakoś kojarzy mi te dwa kamuflaże. A może to zmęczenie... Quote Link to post Share on other sites
Alias83 Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Wiem że temat sprzed roku ale może już ktoś testował przez ten czas ten mundur w naszych warunkach? Jak wrażenia? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Chcialbym kupic spodnie i bluze. Kto sprzedaje to w Polsce i za ile? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 w polsce z tego co wiem nikt nie sprzedaje tego... a szkoda Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Chcialbym kupic spodnie i bluze. Kto sprzedaje to w Polsce i za ile? Chyba Yuri, może załatwić za 500zł komplet (podróbki z tego co pamiętam :???: ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts