Redrad Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 http://www.rmf.fm/audio/?typ=2&uid=42&bid=7305, jeśli powtarzam to sorka.... Quote Link to post Share on other sites
Dawidson Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Airsoft poprostu nie jest dla wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Jak repliki z tanichmilitariów mogły uszkodzić samochód na 5k zł? Quote Link to post Share on other sites
BlueStorm Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 nie uszkodziły, ale chyba nie wiesz jak to jest "o, odprysk na farbie, no to 5k zł..." Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Ty chyba nie wiesz ile kosztuje lakiernik. Quote Link to post Share on other sites
BlueStorm Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 wiem... nie wyczułeś chyba... wiesz czemu tam jest napisane "oszacowano" ? to teraz pomyśl drugi raz nad tym co napisałem Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Ja nie widzę problemu. Ja bym im oszacował na jeszcze więcej. Niech idioci płacą za głupotę. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Szacowanie nie ma nic wspólnego z płaceniem. Media uwielbiają to słowo, bo pozwala rozmyć rzeczywistość, zabić konkrety i dowolnie zmanipulować informację. Quote Link to post Share on other sites
Karczownik ZW Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Pewnie używali tych szwajcarskich kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Dobrze zrobił człowiek. Może teraz idiota dwa razy pomyśli. Ja nie wiem, krew może człowieka zalać jak widzi ilu kretynów chodzi po świecie! Zastanowił się jeden z drugim czy tym samochodem nie jedzie starszy człowiek? Co by zrobili jakby dostał ataku serca (pomijam fakt, że tacy nie powinni jeździć)? Wtedy nie byłoby to 5.000 tylko dwa lata kicia... Quote Link to post Share on other sites
straz22 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 HellCat jak by poszli do wiezienia to by może się zastanowili drugim razem. Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 dodatkowo powinno się wyciągnąć konsekwencje od osoby, która im te repliki sprzedała... Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Jak? Myślisz że tacy Krakmani sprawdzają Cię z dowodu? Nie - składasz zamówienie i dostajesz replikę. Co racja to racja - tak być nie powinno... Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Wiem, że nie sprawdzają. Nikt nie sprawdza, dlatego dostęp do naszych "zabawek" mają osoby niepełnoletnie z iście ułańską fantazją - co widać po powyższym zdarzeniu. Jak wymusić na sprzedawcach kontrolę dowodów podczas sprzedaży? Nie wiem, chyba tylko ustawą/rozporządzeniem. Można zrobić akcję propagandową do, której przyłączyły by się pewnie większe sklepy, ale z drugiej strony jak załatwić sprzedaż internetową. Generalnie trudny temat i lepiej abyśmy go sami rozwiązali bo jak weźmie się za to sobą z poza środowiska i załatwi to za nas to pewnie będzie krucho... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Te shoty sprężynowe i kałach "plastik-fantastik" wcale nie muszą pochodzić z szanującego się sklepu, a Ci goście wcale nie muszą mieć nic wspólnego z Airsoftem. Mało to dzieci biega z kupionymi przez rodziców na odpuście "pistoletami"? Życie :roll: Quote Link to post Share on other sites
LaY Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article4...a_lotnisku.html Kolejna zła ciekawostka, coś ostatnio tego dużo. Przed chwilą mówili o tym na TVP Info Quote Link to post Share on other sites
Harier Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 Ludzie nie przesadzajcie, to że ktoś kupił jakieś zabaweczki w jakimś kiosku to nie znaczy, że to powiążą z air softem. Nie popadajmy w paranoje. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Znalezione w dzisiejszym wydaniu Rzeczpolspolitej : http://www.rp.pl/artykul/420623_Kasjerki_o...li_klienci.html Quote Link to post Share on other sites
Frostu Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Skąd ci klienci wiedzieli, że to zabawka? A jeżeli byłaby prawdziwa, a złodziej bardziej ogarnięty? ... Głupota moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Ostatnio głośno jest o takich napadach więc ludzie mają pewnie ich co raz bardziej dosyć i zakładają, że mają do czynienia z zabawką. Z drugiej strony nie wiadomo jak sytuacja wyglądała i być może dało się bezpiecznie obezwładnić napastnika. Może on sam nie wyglądał wystarczająco przekonująco, albo np. zapomniał odkleić naklejkę o dżulach... ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Miał gogle i czerwoną szmatę :wink: Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Albo nie trzymał palca na spuście. xD Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Ewentualnie jednak strzelił...;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts