Sab93 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Jak nie zależy CI na 3 strzałowej serii, to nie prościej zrobić selektor i bezpiecznik mechanicznie? Efekt ten sam, koszty niższe, a pracy mniej. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 właśnie zależy mi na elektronice :D seria może być, ale nie musi. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 To jak Ci nie zależy na 3 burst i na serii to zamontuj sobie single i masz po problemie... Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Jestem chętny na zakup selektora do TANTALA w przystępnej cenie. Chodzi mi o nawet sam trzpień jeśli posiadacie. priv Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Źle to okreslilem. Obowiązkowo musi być single i auto. Burst może być ale nie musi Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Dalszy postęp z wz.2004 Wg. mnie nie ma sensu odpowiadać i reagować na kolejne pytania - mam cm.xxx chce beryla itp. PO PROSTU ZADAJCIE SOBIE TROCHE TRUDU I PRZECZYTAJCIE CAŁY TEMAT @ Taktyczny Tricerxd Odpusc sobie cyme... Lepiej doinwestuj w jakieś rk-06 czy cm.048 bo bez zdolnosci manualnych to wyjdzie kupa a nie beryl... Edited November 11, 2014 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Szczepanie przedłuża ma taka sama średnicę co ta moja stalowa lufa. Jest to taki optyczny efekt tego ze reszta nie jest pomalowana. Identycznie wyglądała sprawa z poprzednim berylem tyle ze wz.96. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 No to git malina ! Quote Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 W takim razie dziękuję za wasze wypowiedzi i zabieram się za lekturę 100 stron tematu o budowie repliki Beryla. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Czekamy na pierwsze fotki repliki :) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) Jak nie chcesz bardzo rzeźbić to wybierz raczej rk-06 lub cm.048... Wrzucam tez filmik pokazujący ilość elementów stalowych w moim berylu http://www.youtube.com/watch?v=svLXsZbnpK8 Edited November 11, 2014 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
Ares Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 (edited) Ma ktos do sprzedania stopke kolby o to mi chodzi https://www.google.p...850.html;128;96 Edited November 22, 2014 by Ares Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 W sumie zrobiłem to w tantalu, ale w ten temat też podpasuje bo to w sumie to samo. Udało mi sie wykonac na własnym patencie działające manipulatory z tą różnicą, że selektor jest standardowo ciągły- pojedynczy. Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 To tak :D długo się męczyłem ale ... :D Beryl " składak " części oryginalne, ale elementy od TM typu podpora komory hopsiup zamontowałem pod body rk-05, wszystko metalowe z wyjątkiem chwytów. Replikę da radę rozłożyć, Kolba blokuje się i siedzi stabilnie w body. Szyna siedzi stabilnie. Selektor motylkowy po drugiej stronie jest ale umocowany żeby nie latał, jak będzie czas to coś się wymyśli, ale na razie studia. Zdjęcie trochę słabej jakości :D Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
m4000 Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 (edited) czołem, a ja się pochwalę tym co jak na razie udało mi się złożyć. Budowany na bazie części z rk-02 i cm 048 Edited November 22, 2014 by m4000 Quote Link to post Share on other sites
Decydent Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Witam szanowne grono forumowiczów. Czy ktoś z was byłby na tyle życzliwy i podał mi wymiar dł. przedłużki lufy ( od poczatku do końca bez gwintu wchodzącego w tłumik ) Chciał bym uzyskać prostą i zwięzłą odp. na pytania związane z moim problemem :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Ja niestety nie pomogę, ale mam inne pytanie związane z montażem szyny krótkiej na podstawie szczerbinki RK-02, takiej jak na załączonym zdjęciu. Otóż podstawa jest o 2 mm szersza, przez co nie da się nasunąć szyny. Co ma większy sens: szlifowanie podstawy czy głaskanie pilnikiem wewnętrznej strony montażu? A może w ogóle wymienić podstawę szczerbinki? Proszę o pomoc osoby, które przerabiały ten temat :) Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Może coś wniosę do tematu. Ja szynę na dekiel szlifowałem w miejscu tych bolców wchodzących w podstawę szczerbinki. Moim zdaniem lepiej jest zwęzić szynę :) Quote Link to post Share on other sites
Zeke Posted December 18, 2014 Report Share Posted December 18, 2014 Szyna jest z twardej stali pilnikiem to trochę zejdzie zanim to zeszlifujesz ja swoja potraktowałem szlifierką. Dużo łatwiej obrabiać podstawę szczerbiny bo jest ze znalu. Jak będziesz to dopasowywał to zwróć uwagę na to żeby śruby z szyny wchodziły w otwory w podstawie bo inaczej jak za mocno przykręcisz to się te ścianki przy szczerbince pogną. Quote Link to post Share on other sites
Graba Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Witam, Mie macie może kontakt do osoby, która robi repliki tłumików płomienia do mini -beryla?? asgszczepan - mógłbym prosić o pomoc?? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 x54 robi. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 19, 2014 Report Share Posted December 19, 2014 Graba masz pw Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Takie zgrubsza złożenie Berylka roboczo nazwanwgo "1999" bo numery jego i szyny sa z tego roku. Poza tym chcialem żeby wszystko było jak najstarsze. Tlumik jest starego typu. Podstawa szczerbiny chwilowo od Tantala Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 20, 2014 Report Share Posted December 20, 2014 Selektor pasuje do tej daty? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Jak to szło? Szyna leci w dół, nie ma pinów, wzmocnień i GB, ale je spoko ..... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts