mbiechu Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Łoże i osłonę łoża (...potocznie półka) do mini gdzieś miałem, poszukam i zobaczę w jakim stanie. Quote Link to post Share on other sites
BrutusPL Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Zakupy ciąg dalszy - ma ktoś niepotrzebny ogon kolby? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 BERYL GBB---> HPA na koszerze update kolejny :) Tym razem wkład maga gazowego upchnięty w koszerną skorupę :) https://www.youtube.com/watch?v=MtZJV3Nsi-A Quote Link to post Share on other sites
BrutusPL Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Łoże nieaktualne. Quote Link to post Share on other sites
Cyranek Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Panowie, co jest mi potrzebne, oprócz kolby,do włożenia jej w body od AKSU? Znalazłem takie cudo, czy ta obsada wystarczy do założenia kolby? Jak to zrobić? http://www.works11.pl/produkty/pokaz/25/4/kolba-z-obsada--skladana--mini-radom-sport--radom-sport# Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 (edited) 1. Produkt niedostępny. 2. Nawet jeśli przerzeźbisz tę kolbę z obsadą na tyle, by zmieścić Gearbox, musiałbyś najpierw wynitować swoją obsadę z zawiasem i zanitować tę na nowo. 3. potem wypadałoby zaszpachlować wszelkie otwory jakie masz po składanej kolbie. 4. Należy też wspomnieć, że korpus w aks74u jest ścięty pod lekkim kątem. Edited January 29, 2016 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Panowie, szukam urządzenia wylotowego/tłumika płomienia do mini beryla, oraz adaptera kolby z aks74u na m4/m16. wiecie gdzie szukać? Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 (edited) Moim zdaniem jest to okazja KLIK Edited February 10, 2016 by mbiechu Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Już rumak kupił i sprzedaje dwa razy drożej :-) Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=35572255 Jakby ktoś coś potrzebował Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Dzięki Znachor :icon_smile: Akurat przyda się mojemu kumplowi do budowy mini beryla. Teraz jeszcze podstawa muchy, bezpiecznik, ris, obsada łoża, kolba i magazynek :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted February 20, 2016 Report Share Posted February 20, 2016 Napisałem Ci pw, mogę Ci pomóc :D Quote Link to post Share on other sites
Mike007 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 (edited) A to i ja się pochwalę - wczoraj zamontowałem szynę długą i koli, obyło się bez przedłużania szyny :icon_biggrin: Edited February 21, 2016 by Mike007 Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 (edited) Ładny beryl kolego :) Taki offtop. Kupię kolbę teleskopową do beryla. Edited February 23, 2016 by mcrash Quote Link to post Share on other sites
barchiel Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Informacja dla kolegi Znachora: jezeli bedziesz korzystał z komory hop up od GHK AKM to niestety jest plastikowa i straszna z niej kicha lepiej zrobić ja samemu, mi jedna z GHK rozleciala sie po 3 magazynkach, tak samo z tym elementem: http://www.wgcshop.com/products?search_From=category&item=ghk-original-parts--chamber-base-for-gkm-gkm-10&search=category&rs=GHK%20Original%20GBB%20Parts&catid=80&cat=663&view_choice=a miałem na nim bardzo dużo zacięć, szlifowałem nawet szczęki od magazynka żeby mi lepiej podawał, ale tą część musiałem zrobić od nowa Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Sprawa wygląda tak, że mam Beryla i budowalem go drogą naokoło, bo nie wsparłem się na AKM czy AK-74 z ghk tylko na korpusie boyi, gdzie to tylko sama blacha, bo obsadę lufy mam z oryginału (beryla) i całą komore mam przerobioną. Na tym moim kulawym magu wystrzelilem testowo jakies 3k kulek i narazie nic. Jest ona zupełnie inaczej montowana niż w tym GHK. Tak aporpos mało co zostało też z bebechów ghk (zamek, dysza, komora przerobiona), reszta to oryginalne czesci Beryl, kurek jest dorabiany ze stali, oczywiscie mocniejsze sprezynki lub oryginalne, zbijak ze stali). Zamówiłem nowy mag, zobaczymy co z tego będzie :DDD Quote Link to post Share on other sites
mcrash Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Czy ktoś z kolegów, ma plany łoża ris do Beryla C ( 2004 ) Quote Link to post Share on other sites
barchiel Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 a podeślij foty tej komory hop-up, ja planuje wymienić zamek na stalowy bo mnie gównolit denerwuje, a działa ci seria 3 strzałowa ? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Nad serią pracuje, tak samo jak zamkiem stalowym oryginalnym przerobionym pod standard GHK. Komora jak komora xD Jak oglądasz komorę (bez tej plastikowej windy na kulki/czoła) to po bokach ma takie 2 prowadnice od zewnatrz. Usunąłem je bo nie szło jej usadowić w odpowiednim miejscu. Tak wymierzyłem wszystko, że idealnie od tyłu zaparła się o lufę, od frontu- dół i boki tej windy zaokrągliłem i wyfrezowałem miejsce na nią w obsadzie lufy. Przez co nie muszę jej przykręcać, tylko jest na wcisk. Trzyma się sztywno i pewnie :) Od góry teraz już jest taka plastikowa zabudowa aby wszystko ładnie wyglądało. Wrzucę filmik, na którym jeszcze nie ma tej zabudowy, tylko prowizorka z kleju na gorąco - tez spełnia swoje zadanie, ale jednak była to prowizorka xD Przechulała ponad 15k kulek podczas testów (no jednak zanim osiągnąłem nirwanę w działaniu tego customa to trochę musiała wypluc BB'sów xD Mam dyszę high flow, przez co byłem zmuszony na zrobienie zaworu w magu też high flow - o gazożerność się nie boje, bo mam HP i przez to, że FPS wzrosły spoooooroooo i mogę zejść z ciśnienia - wczesniej musiałem dawać mu ok 140-160psi aby mieć ok 480fps. Teraz 100psi a efekt ten sam :) Co ciekawe na green gazie i tej samej konfiguracji pluje ledwo 420fps Nowy mag i gada jak złoto. GF znowu stanął na wysokości zadania w załatwieniu go dla mnie :) Generalnie Replika w finalnym wyglądzie na dniach pojawi się u Dredzia na kanale, w weekend nagrywalismy materiał. https://www.youtube.com/watch?v=C6u_saXlfno Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Nie myślałeś, aby zrobić przerywacz serii na wzór oryginalnego? Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Mam oryginalną płytkę "selektora", kombinuje nad tym. Ciesze się, że udało mi się dokonać pewnego przełomu, że da się złożyć CAŁKOWICIE customową replikę budowaną od podstaw, która w opinii wielu emanuje koszernością nie tyle przez GBB co przez konstrukcję full steel na oryginale (tylko sama blacha blacha jest od Boyca, lufa dorabiana ze stali, reszta to oryginał, łącznie z ogonem kolby) Priorytetem jest dla mnie zamek/suwadło ze stali na podstawie oryginalnego suwadła, a z racji, że jest to GBB to sprawa nie jest taka prosta xD Quote Link to post Share on other sites
BrutusPL Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Ma ktoś na sprzedaż tłumik płomieni do miniberyla? Obecnie tylko tego brakuje. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 @Znachor: możesz wrzucić fotkę środka? Może być na PW. Jeżeli działa to w zasadzie jak oryginał to nie ma żadnego problemu, aby zaadoptować ogranicznik długości serii z oryginału. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 To nie takie proste jak się może wydawac :D Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Musiałbym widzieć bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts