cosmo Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Kupiłem 870 z uszkodzonym tłokiem i prętem od przeładowania. Tłok kleję ale i tak bardzo chętnie kupiłbym takie części. Wiem, że to nie komis, ale grono posiadaczy jest wąskie. Mile widziane są również porady przy naprawie tych części. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Kupiłem 870 z uszkodzonym tłokiem i prętem od przeładowania. Tłok kleję ale i tak bardzo chętnie kupiłbym takie części. Wiem, że to nie komis, ale grono posiadaczy jest wąskie. Mile widziane są również porady przy naprawie tych części. Pozdrawiam. Tłok możesz próbować kleić cyjanopanem. Jak odleży z dobę to powinien dobrze związać. Na prowadnicę nie widzę rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Podziel się zdjęciem owego zniszczonego tłoka, lub przynajmniej opisz jak dokładnie jest uszkodzony. Podobnie z szyną. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Tłok ułamał się w miejscu gdzie naciska na niego pręt przeładowania z prawej strony, a pręt tuż przy przednim gripie, tuż przy tych połówkach, też po prawej stronie. Ewidentnie od filmowego, terminatorowego przeładowania. Tłok po sklejeniu wytrzymał może z 10 strzałów :/. Czy te pręty przeładowania są identyczne w M870 G&P (tym moim) jak w obrzynie maruzena? Co do tłoka to wiem, że od tanich szotów benelkopodobnych pasował, ale tych szotów od dawna już nie ma dostępnych. Te szoty skośne które teraz po mniej więcej 200 można dorwać mają inne bebechy? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Heja, da pytanka mam: 1) Wyszły nowe lufy z gumkami HU od GP, czytał ktoś coś o tym na zagranicznych stronach? 2) Zmieniał ktoś może komorę zamkową na metalową? Jeśli tak, to czy w zestawie był dodany nowy pin do kabłąka spustu? Jeśli tak, to chętnie kupię stary, bo mój pękł-nie wiem jakim cudem. Dnia pewnego po przeładowaniu czółenko nie blokowało się w przedniej pozycji, rozłożyłem giwerę i pin wylazł w dwóch częściach... Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Kiwi, chodzi Ci o pin zaznaczony na fotce? Jak tak, to weź jakieś stare wiertło (w przypadku tego konkretnego pinu 5-tka będzie pasować, 5.5 już nie chciało wejść) i utnij sobie odpowiedni kawałek części chwytowej. Jak będzie za luźno siedział, to owiń lekko teflonem. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 O, dzianks wery macz :) Quote Link to post Share on other sites
jjagoda660 Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 Hej panowie tez mi niedługo wpadnie w łapki nowiutka 870 i zastanawiam się gdzie jeszcze mozna dorwać magazynki ? ktoś sie może orientuje ??? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 28, 2017 Report Share Posted March 28, 2017 http://shop.ehobbyasia.com/maruzen-m870-m1100-shotgun-shells-5-pack-green.html#.WNrwbVbfsgs Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 (edited) Przecież ta pompka nie jest na shellsy... LOL. Trza szukać w Chinolandii, u Nas chyba już nie ma. Edit: http://shop.ehobbyasia.com/gandp-22rd-short-magazine-for-ca870-1.html#.WNtHi8swjqA Edited March 29, 2017 by rumak Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 29, 2017 Report Share Posted March 29, 2017 (edited) Jau, faktycznie.... shelsy są do M870.... maruzena. Zbyt "to to" podobnie brzmi. Edited March 29, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 (edited) Edited March 31, 2017 by rumak Quote Link to post Share on other sites
GringoKM Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 Może sie ktoś wypowiedziec o maruzenie ca870 sawedoff za 280zl na cytadeli, jakies wady? Jak spasowanie, celnosc? Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted September 27, 2017 Report Share Posted September 27, 2017 To była moja pierwsza replika (nie ten egzemplarz oczywiście). Wykonanie-bajka pod warunkiem, że lubisz niemetalowe repliki, bardzo celny chociaż nie ma regulacji hopka (generalnie hopup jest nietypowy: składa sie z tłoczka i sprężynki naciskającej na kulkę z góry, twardość sprężynki uzależnia podkręcenie), celujesz "po lufie". stock ma ok 300fps, ja w swoim wymieniłem sprężynę (też jest inna, taka z aega nie podejdzie). Pamiętam, że ta replika miała tą zaletę, że zawsze działała ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts