progressive Posted May 18, 2015 Report Share Posted May 18, 2015 Co do niedomknięcia gearboxa w wypadku wkładania czegoś do niego to może i logiczne ale życie życiem i okazuje się że można a nawet trzeba- miałem gearbox od świni na stole z dyszą nawet bez pomiarów i naświetlań lufy czy komory skierowaną ku górze. Głowica Ultimate z tym gumowym zderzakim na czole... Sytuacje poprawił pasek z tworzywa-dość cienki umieszczony w górnej części od bolca do bolca ustalającego, które trzymają głowicę cylindra w gearboxie... Oczywiści odpowiednio cienki (ASG samo sobie pomogło i wykorzystałem kawałek blistra z opakowania po cylindrze-tę zakładkę w którą wsuwa się kartonik).Dysza zaczęła w końcu patrzeć na wprost a gearbox wbrew prawom fizyki jak się zamykał tak się zamyka dalej bez żadnego problemu... Wymiar wymiarowi nierówny tak jak replika replice i części do nich. Ale mi ćwieka zabiłeś. Mam tą głowicę Ultimate'a a problem co do osiowości mam przez to że mi dysza się za bardzo kładzie do przodu. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Używa ktoś gumek km head lub prometheus? Mam zamiar się zaopatrzyć w zestawy: lufa promyka, flat hop od promyka i gumkę km-head lub promyka. Aktualnie mam systeme i komorę king arms ;p. Opłaca się w którąś z nich zainwestować czy zostać przy systemie? Tak wiem, że każda replika inna gumka, ale jak u Was się sprawdzają? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 (edited) Chcę sobie samodzielnie wymienić gumkę i lufę w CM.045. Do gumki (systema czarna) jest dołączona taka mała metalowa obręcz, do czego ona służy? I jeszcze: dystanser ma być ustawiony jak? na płasko, prostopadle do lufy, tak? Edited June 11, 2015 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 (edited) Systemy czarnej nie miałem, ale to pewnie jakiś rodzaj obejmy/zacisku na lufę. Wyobraź sobie, że dystanser to walec, który ma pojechać po lufie - od wlotu (komory HU) do wylotu (muszka/tłumik). Chyba jest tylko jedno ustawienie, które by to umożliwiło i tak właśnie należy go ułożyć. Edited June 11, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 11, 2015 Report Share Posted June 11, 2015 Pierścień służy do ustabilizowania lufy w komorze jeśli będzie się majtać. Quote Link to post Share on other sites
Ayyon Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Panowie jak to jest, dotychczas używałem zielonej gumki g&g, na lufie KM Head. Zrobiłem teflon fix pod gumkę, replika zyskała 20fps. Bez teflonu, gumka spokojnie wchodziła w komorę HU. Niedawno kupiłem czarną systemę, ledwo lufa weszła w komorę (bez teflonu), a przy wyjmowaniu lufy gumka została w środku, miałem problem z wyjęciem. Posmarowanie odrobiną smaru z zewnątrz dużo nie dało. Ustawianie hopa też całkowicie inne, dziś jadę na działkę zobaczę czy lepiej strzela. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 (edited) Bo Systema jest taka syfna. Przewymiarowana i ledwo lub wcale nie mieści się w komorach, do tego często nie kręci na różnych dystanserach. Jest masa innych fajnych gumek :) Edited June 22, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Może to wina Twoich replik a nie gumki? :P W moich Systema działa idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Pewnie tak, ale nie będę budował repliki pod gumkę :) Systema to dobry punkt odniesienia przy wyborze odpowiedniej gumy. Wkładam i się okazuje, ża tu trzeba coś z większym kołnierzem, a to coś chudszego albo z większym cyckiem itp itd. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Również nie mam najlepszego zdania o gumkach systemy, G&G od jakiegoś czasu też się skiepściły. Najlepiej ostatnio sprawdzają mi się MadBulle niebieskie. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 I promyki fioletowe ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Z tym promykiem fioletowym to też nie jest tak ładnie. Na komorze ProWina miałem na niej zacinki. Z głupa sprawdziłem komore Cymy z promykiem. To samo. Bardziej wybredna na komory na to wychodzi :) Quote Link to post Share on other sites
lech Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 U mnie smigala swietnie (mowie tutaj o uszczelnieniu) w komorach: M14 g&p i element RPK na komorze lct i e&l M4 vfc gbb Ale tak, roznie bywa ;) Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Jakieś wieści o zielonej G&G, dalej takie beznadziejne? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Jakieś wieści o zielonej G&G, dalej takie beznadziejne? Nadal i nawet brane z różnych źródeł są tak samo badziewne - mają niedoróbki i są bardzo kruche. Pewnym światełkiem w tunelu są za to czarne silikony od pdi i e&l. Quote Link to post Share on other sites
marmal004 Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Witam, rozleciał mi sie dystanser komory hop up, i mam pytanie. Bez niego strzelać raczej będzie kiepsko ale może da sie czymś zastąpić, dorobić z czegoś tak na szybkości. Nowy dopiero po niedzieli dostane, a tak w ogóle to jaki wybrać? Mam Specne SA B11 gumka czarna systemy Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Polecam czerwony dystanser od shs. A co do patentu to można użyć wkładu do długopisu. Quote Link to post Share on other sites
marmal004 Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Polecam czerwony dystanser od shs. A co do patentu to można użyć wkładu do długopisu. Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Czarny silikon pdi szlak trafił po ok 200 kulkach w swd. Uszkodzeniu, a w zasadzie wytarciu uległ cycek Bax. Na chwilę obecną najlepsze co znalazłem w warsztacie to silikon od e&l. Systemy energy i zielone g&g obecne to badziewie. Tęsknię za starymi, mięsistymi systemami. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 @Mendi A niebieskie madbulle? Wg mnie działają elegancko :) Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Ja tam polecam promyki w wyższej półce. Klasa sama w sobie ;). Co do tańszych to jak Mendi. E&L polecam, leży w rk-02 i spisuje się bardzo dobrze. Systemke mam jeszcze jakoś półtora letnią, nie wiem jak teraz z tymi nowszymi, ale ona się sprawuje. Widziałem ostatnio te zielone G&G w sklepie i nie wyglądały tak źle. Nie wiem jak z osiągami. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 @Mendi A niebieskie madbulle? Wg mnie działają elegancko :icon_smile: Według mnie również, tyle że nie mam ich obecnie, wszystkie mi wyszły. @Puloman Nie chodzi o to że g&g źle wyglądają, chodzi o to że się źle sprawują. Inna mieszanka jest i są bardzo kruche. A co do promyków, to faktycznie, klasa gumeczki. 2 lata hulał u mnie fioletowy promyk, aż się rozpadł i on właśnie jest git na zimę. Czerwony promyk ma bardzo ciasny kołnierz, a że jest z twardszej mieszanki to jedynie na lato się nadaje. Pozostaje mi zapolować na mb niebieskiego albo na promyczka fiolet. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 @Mendi chodzi o to, że G&G były przez jakiś czas postrzępione z tego co kojarzę. Promyk fiolet ma w zestawie bardzo przyjemny dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Co z tego że są ładne, jak po kilku strzałach kołnierz albo cycek odpadają... A co do dystansera, to fakt, niezły jest, ale nie wszystkie komory korzystają z tego typu docisku. Mnie ciekawią te flat-straight laylaxy, niebieskie bodajże, do których dedykowany jest spłaszczony dystanser. Niby taki flat-hop. Miał to ktoś może? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 W filmiku na yt o flat hopie (w języku angielskim) mówią że lepiej sprawuje się przerobiony fioletowy promyk, a niebieski słaby. Jeśli komuś zależy to poszukam linku :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts