shamoth Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Z kleju do pistoletu na gorąco robi się całkiem fajne dystansery, nie za miękkie nie za twarde w zależności od użytego kleju lub wzmocnienia wewnętrznym szkieletem z blaszki/drutu. Kwestia przygotowania gipsowego/cementowego/sylikonowego kopytka, potem pociąć na długość/szerokość i wygładzić na ciepło. W sumie to i filament ABS do druku 3d można roztopić i zalać formę, PLA chyba by szybko potrzaskało. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Za późno na edit - tak wygląda powyższy setup z gumką Lonex / Ultimate 70 (tak na marginesie moja ulubiona gumka i bardzo żałuję że nie ma większej popularności) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Z kleju do pistoletu na gorąco robi się całkiem fajne dystansery, nie za miękkie nie za twarde w zależności od użytego kleju lub wzmocnienia wewnętrznym szkieletem z blaszki/drutu. Kwestia przygotowania gipsowego/cementowego/sylikonowego kopytka, potem pociąć na długość/szerokość i wygładzić na ciepło. W sumie to i filament ABS do druku 3d można roztopić i zalać formę, PLA chyba by szybko potrzaskało. Pytanie jak dystansery z kleju zareagują na ciepło. W lecie na słoońcu replika może się ładnie nagrzać. Kiedyś w służbowym Polonezie leżały sobie laski (kleju oczywiście) na tylnym podszybiu i pewnego upalnego dnia rozpłynęły się i wtopiły w tapicerkę. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Pytanie jak dystansery z kleju zareagują na ciepło. W lecie na słoońcu replika może się ładnie nagrzać. Kiedyś w służbowym Polonezie leżały sobie laski (kleju oczywiście) na tylnym podszybiu i pewnego upalnego dnia rozpłynęły się i wtopiły w tapicerkę. Takiego przypadku jeszcze nie miałem a zawsze leży kilka sztuk w skrzynce w bagażniku. Może to kwestia kleju, te lepiej trzymające papier/drewno są niskotopliwe i miększe z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Ja również jestem zwolennikiem robienia dystanserów samodzielnie. Problem tylko taki, że musi być odpowiednio gruby i obszerny. Bo nie chcemy mieć większego wybrzuszenia z jednej strony lufy, a równomierne na całej długości otworu. U siebie też próbowałem już wszystkiego włącznie z kawałkami drewna korkowego. Skończyłem chyba również na izolacji silikonowej przylepionej do ramienia dociskowego silikonem uszczelniającym. Przy czym używam zwykłej gumy zielonej G&G w jednym, a w drugim Ultimate RH50. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3130 Posiada ktoś może informacje, czy te gumki to ten sam model, co słynne niebieskie madbulle, o których wszyscy wspominają? Widzę tutaj sprzeczności - w tytule normal, w opisie shark. Wyjaśnię to ze sklepem, ale może ktoś z Was zna odpowiedź. Te zęby w gumce dają cokolwiek, czy psują więcej niż pomagają? Edited June 13, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3130 Posiada ktoś może informacje, czy te gumki to ten sam model, co słynne niebieskie madbulle, o których wszyscy wspominają? Widzę tutaj sprzeczności - w tytule normal, w opisie shark. Wyjaśnię to ze sklepem, ale może ktoś z Was zna odpowiedź. Te zęby w gumce dają cokolwiek, czy psują więcej niż pomagają? Jak parę miesięcy kupowałem ów gumki w Specu, to były ciut inne - na pewno ciemniejszy kolor oraz dystansery w zestawie zwykłe, a nie klepsydrowe. Opisane też były jako normal. Te stare zaiste świetne, te nowe właśnie do mnie jadą, więc będę w stanie porównać. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Z tego co pamiętam to Shark miał twardość 70, a te ze normale ze speca mają 60. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Panowie co lepiej podejdzie do repliki 440FPS, komora MadBull, precka PDI 6.01, GB Retro Arms, dysza BU Systema. Niebieski Madbull czy MadBull Shark (niebieski chyba)? Dają coś w ogóle te dystansery "H" w Sharkach? Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) Używam dystansera typu H od Airsoftpro wraz z komorą ProWin i czarną systemą. Zauważyłem stabilniejszy tor lotu kulki, ale dla mnie to jeszcze nie jest to, dlatego zmieniam na flathopa. W polskich i zagranicznych sklepach szukam madbulli niebieskich i w tytułach wszędzie widzę "Madbull blue normal shark". I bądź tu mądry... Edited June 13, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted June 25, 2016 Report Share Posted June 25, 2016 "Nowe" niebieskie Madbulle ze speca wyglądają jednak tak jak stare, kolor bez zmian, dystansery w zestawie również zwykłe a nie klepsydrowe. Po zamontowaniu w CQBówce fpsy bez zmian, trajektoria lepsza niż na Guarderze przezroczystym. Po zamontowaniu w AUGu CA spadek fps o ok. 10-15 (pewnie coś spieprzyłem x)), ale trajektoria lepsza niż stock mimo prawdopodobnie złego złożenia. Nie wykluczam dwóch lewych rąk przy składaniu, ponieważ wcześniej standardem było +20 fps po włożeniu w/w gumki. Podsumowując, wygląda na to, że niebieskie Madbulle nadal są okejka. Z innej beczki: ostatnio na azteko znalazłem takie coś: http://azteko.pl/prometheuslaylax-gumka-hop-up-extra-soft-plaska-p-12166.html ktoś już miał styczność lub możliwość porównania do wcześniejszego, niebieskiego Straighta? Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Ja używam madbull czerwone 60 Shark I są świetne. W zestawie był dystanser klepsydrowy, który powodował skręcanie kulek na boki. Replika aks74u e&l Sent from iPhone Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Ten dystanser jest za szeroki pod 90% komór hu na rynku. Dlatego czasem się układa tak że kulki skręcaja w lewo lub w prawo w zależności od tego na której ze ścianek przyblokuje się dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Brzozio Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Ostatnio kupiłem czerwonego madbula shark.i kulki mi się w nim zacinaja. A ktoś miał styczność z tymi gumkami? http://asgrevolution.com.pl/sklep/gumki-hop-up/779-gumka-hop-up-maple-leaf-diamond-50.html Quote Link to post Share on other sites
Agnar24 Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Mendi pisał o tych gumkach Maple Leaf około 5 stron temu. Ponoć zjechała mu się ona po około 200 kulkach na jego SWD o ile mnie pamięć nie myli (correct me if I wrong). Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 No bo 50 stopni to chyba jak gejgej zielony albo guarder przezroczysty-"miętkie"... Do więksiejszych mocy to 60-70. Zapytam kolegi z team'u,bo calkiem niedawno zapodałem dwie do testów wraz z dystansami promykowymi (flat) na sigu >500 fps Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Czy jakiś dobry człowiek może zidentyfikować tę gumkę? Czyżby był to niebieski madbull? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Niebieski madbull ma charakterystyczne wypustki w środku. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 (edited) Niebieski madbull ma charakterystyczne wypustki w środku. A jaka firma poza madbullem robi gumki w takim kolorze? Edited September 26, 2016 by V4RCH1AK Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 (edited) Airsoftpro (bledszy niż MB), stockowe JG, King Arms(bardziej soczysty niebieski). Niebieski MB nie ma wypustek w środku, czerwony je ma. Edited September 26, 2016 by xenon500 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Niebieski Madbull nie ma żadnych wypustek, tylko czarny, czerwony i bezbarwny. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Więc najpewniej jest to stockowy JG, bo ta gumka i komora siedziały wcześniej w emce GFC Guns :( Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Witam To może też dodam swoje 3 zdania odnośnie gumek . Replika M14 ,lufa KMH -gumka czarna systema ,kulki lecą jak po sznurku ,nie zaobserwowałem żadnych odskoków,wcześniej była zainstalowana zielona g&g ,uważam że systema lepiej kręci akurat w tym zestawieniu :) Replika M4,lufa stock g&g,gumka zielona g&g , ładnie pracuje acz sądzę że systema lepiej by się tu zdała :) . Widzę dużo pozytywnych opini o Madbullu niebieskim ,sądzę że skuszę się za jakiś czas na przetestowanie ich gumek :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 To uważaj bo są niebieskie i niebieskie madbull'e i już nie wiem który to ten dobry, podobno jaśniejszy... Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Chodzi mi o te dostepne aktualnie na specshopie "normal" :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts