AnR Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Powiem tak. Coś się schrzaniło z obecną partią. Zdarzyło mi się dokładnie to samo. Widać Madbull coś z partią zrobił, szkoda, bo to dobre tłoki były i mam nadzieję, że znów będą. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Szczerze mówiąc mamy zamiar pisać do Specshopu w tej sprawie z reklamacją, gdyż hmmm niby to 70 zł, ale to już jednak połowa Deep Firea Titanium 8) P.S. Jak się sprawuje Titanium? póki co widzę same pochlebne opinie. Edited March 4, 2010 by Moses Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Mi śmigają na spręzynach od m13 do m170. Jakieś 7 sztuk łącznie. I zapierniczają masą kulek. Nic im się nie dzieje. Nie przegapiliście czegoś? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Wiesz... Kwestia szczęścia. Jeśli partia tłoków jest wadliwie wykonana i to nigdy nie wiesz z której partii dostaniesz tłok. Kiedy kupowałeś te 7? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Mi śmigają na spręzynach od m13 do m170. Jakieś 7 sztuk łącznie. I zapierniczają masą kulek. Nic im się nie dzieje. Nie przegapiliście czegoś? A co można było przegapić? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Od 3 miesiące temu do półtora tygodnia. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Czyli dość duży czaso-okres (sic!). Cholera wie, szkoda, że nikt ze Specshopu się tutaj nie wypowiada. Też nie mam pojęcia jakie mają zapasy, wadliwe tłoki mogą być z kwietnia 2005 roku na przykład. Tłok, nawet przy bardzo złym złożeniu nie gubią od razu zębu. Coś jednak musi być na rzeczy, ale cały czas to Nasze spekulacje. Tak czy siak, stało się, założyłem drugi i śmiga jak marzenie. Życie się toczy dalej. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 No to może koledzy serwisanci mieli do czynienia z DFem Titanium ? 8) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Jak już dawać 110-120 za tłok, to ja bym wolał dać 150 za Hard Pistona i mieć cały świat naprawdę głęboko w nosie. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 (edited) Nieważne :) Edited March 4, 2010 by Moses Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) King Arms czerwony z 7 metalowymi - pół roku w emce na M140, ręcznie usunięty drugi ząb. Tłok podczas przeglądu stan prawie idealny mimo paru zacinek. Cena na Specu - 78 zł Polecam Edited March 5, 2010 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 A u mnie starty ostatni ząb na M130 guardera w tym KA :D Jest on krótszy odz swojego pierwowzoru jakim jest Hard Piston promyka i inaczej się zazębia, do poprawnego działania trzeba by dać dystanser między głowicą tłoka i tłokiem. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) AnR: Nie udawaj takiego intelektualisty :P Pewnie kolegom dostał się tłok z kryzysowej partii. Obawiam się, że bez dobrej woli sklepu wasza reklamacja będzie nic nie warta. I w ogóle, co to za firma ten Madbull? Kto to kupuje? U nas w Krakowie kupujemy tylko systemę i prometheusa. Tylko niektórzy, dla hobby, testują jakieś wyroby podobne ;) Pozdrawiam. Edited March 5, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Ja tam wolę się trzymać od systemy daleko ;) A w szczególności od jej tłoków. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Racja, kompozytowe tłoki Systemy to porażka. Ile urwanych ostatnich zębów widziałem na nich to ciężko zliczyć. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 (edited) Kurde, zmartwiliście mnie tym tłokiem Madbulla, właśnie go zamawiam do swojej M14 i zasialiście we mnie niepewność czy nie pójdzie po paru strzałach :???: Edited March 5, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Ja tak jak pisałem tak zrobiłem. Tłok MadBull (czarny z 7 metalowymi zebami) wsadzony do emeczki G&P z SP 140 Guardera ,borkiem Guardera ,Łozyskowana prowadnicą i zębatkami STU systemy. Narazie około 500 strzałow na singlu i pare serii dla sprawdzenia i narazie tłok zyje ,dalej zobaczymy :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Do m140/sp140 tłok JG 3 gen, albo Cymy najnowszej w zupełności wystarczy. Fakt, plastik fantastik, ale to na prawdę działa. JG ma przebiegu na m120 koło 20k na 12v, po czym dostał m140 i na 50k kulek przebiegu na tym springu zaczął się kruszyć i poszedł w odstawkę. Cyma od początku pracuje na m150 i lipo 11.1 35c 2200mah ma już 35k przebiegu i jest bez śladów zużycia (przy 30k robiłem przegląd) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 No racja, racja ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 (edited) Potwierdzam, te z JGIII gen i najnowsze Cymowskie są baardzo mocne, nie ma sensu ich wymieniać na starcie nawet do sprężyn M150 włącznie (DF' z tyt. zębami po 90 k na SP130 ma ślady po zębacie tłokowej, zobaczymy co powie na to cymowski kompozytowy ;)). Edited March 7, 2010 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 No to panowie proste pytanie. Opłaca się pakować te 160 zł w ten tłoczek DF czy kupić aluminiowy JBU ? Z racji ceny wolał bym JBU, ale zwracam się do was z pytanie, bo wiadomo lepiej najpierw zapytać i być pewnym w razie co. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Za 160zł to bym wolał Hard Pistona Promyka niż DFa :roll: A moje zdanie jest takie że jak już ktoś jest tak bardzo uparty na full metal zęby na tłoku to najlepiej wziąć JBU ale z korpusem z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Dokładnie, a moim zdaniem najlepiej JBU z Al'u korpusem i odciążenie dziada w celu zmniejszenia wagi, a tym samym bezwładności tłoka. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 A ja jestem nudny i zboczony, kupcie sobie wszyscy po Hardpistonie promyka ;) Najlepszy tłok jaki miałem. Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 No i mi tyle starczyło. Będzie JBU szło, mam nadzieje że nie będę miał pecha jak z tym MB...... thx chłopaki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts