Dezerter Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Fotograf: Marek "Biedron" Sobkiewicz. Z tego co widać: - szalokominiarka US (dzięki uprzejmości kolegi widocznego obok drzewa) - Revision sawfly - Safariland SPEAR ELCS - Mccuu marpat - M15A4 CA Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 palce z pustu precz i będzie ambitnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Przez 10 minut, po wrzuceniu tego zdjęcia, naciskałem F5 w oczekiwaniu na takiego posta. I oto jest! Wyczekiwany, upragniony "palec ze spustu". Dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 To go tam nie kładź to nie będzie takich uwag. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Niedopatrzenie z mojej strony. Jak zwykle, wyolbrzymione, przez super-taktycznych, pedantycznych maniaków bezpieczeństwa. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Posłuchaj i wbijcie sobie to Wy wszyscy niekonsekwentni i nieodpowiedzialni palcokładacze. Wszystkie osoby, które pchają palucha na spust są dla mnie kompletnymi laikami, którzy broni palnej w ręku nie trzymali. Te zasady są tam nie bez powodu, bawimy się zabawkami przypominającymi broń i jako takie ciąży na nich brzemię broni palnej. Te zabawki robią krzywdę niepoprawnie używane. To, że wepchałeś tam palucha świadczy o Twojej niekompetencji jako strzelec i użytkownik takowej zabawki. I proszę, nie usprawiedliwiaj się tak dziecinnie, że to niedopatrzenie. Nie masz takiego nawyku, bo nikt Cie przez łeb nie zdzielił za to, ani też nie doświadczyłeś skutków braku poszanowania zasad bezpieczeństwa przy obsłudze broni i urządzeń broniopodobnych. Pytania? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Owszem, mógłbym jeszcze dyskutować jeszcze długo - bo mam swoje stanowisko w tej sprawie i nie odpuszczę, ale wydaje mi się, że ten temat, to nie miejsce na rozmowy. Dlatego, jeśli jeszcze komuś nie podoba się palec na spuście, na piepszonym zdjęciu, to zapraszam na PW. Będę wdzięczny za usunięcie tych wszystkich postów do mojego zdjęcia (włącznie, jeśli tylko moderatorom nie spodoba się palec na spuście), bo kto chciał przeczytać, ten już chyba przeczytał. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 A ja bym serdecznie prosił o wydzielenie tematu. Chciałbym poznać to rewolucyjne stanowisko Kolegi Dezertera. Na pewno przyda się ono wielu osobom na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Pytania? Ja! Ja! Ja! A czy jeśli dajmy na to mam selektor na seyf, to co wtedy? Zagiołem Cie, he? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Jakie znowu rewolucyjne. Sam do błędu się przyznałem - jak to określiłem, niedopatrzenie z mojej strony. Nie widzę poprostu sensu w wyolbrzymianiu tak tego problemu. Replika zabezpieczona, pod lufą nikt nie stał, dodatkowo była skierowana w dół. Palec na spuście - okej, błąd. Wyolbrzymianie, tzw. "widły z igły" - przejaw impotencji umysłowej. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Na razie jedyną osobą, która robi z tego problem jesteś Ty, durnie się usprawiedliwiając. Poza tym, personalne inwektywy zostaw sobie na spotkanie twarzą w twarz. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Prosze bardzo, będziesz przejazdem w Koninie - pisz, nie krępuj się. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Dziecko Kochane, Skarbie Maleńkie... Lekcji nie masz do odrabiania? Miałeś racje, bez sensu się odzywałem. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Chlopie ile ty masz lat? Jak masz parcie na szklo to się czegos najpierw naucz.Wstawiasz fotke z babolem- licz sie z krytyką a nie zachowuj sie jak 5-latek. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 O! Widzę, że topic został wydzielony, teraz proszę Dezerter, masz okazję. Proszę, opisz Nam Twoją teorię na temat "dlaczego wolno" kłaść palucha na spuście i czemu to bezpieczne. Czekam z niecierpliwością. Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 (edited) O! Widzę, że topic został wydzielony, teraz proszę Dezerter, masz okazję. Proszę, opisz Nam Twoją teorię na temat "dlaczego wolno" kłaść palucha na spuście i czemu to bezpieczne. Czekam z niecierpliwością. Jakie znowu rewolucyjne. Sam do błędu się przyznałem - jak to określiłem, niedopatrzenie z mojej strony. Nie widzę poprostu sensu w wyolbrzymianiu tak tego problemu. Replika zabezpieczona, pod lufą nikt nie stał, dodatkowo była skierowana w dół. Palec na spuście - okej, błąd. Wyolbrzymianie, tzw. "widły z igły" - przejaw impotencji umysłowej. Mówimy o konkretnym zdjęciu i o konkretnej sytuacji, to i ja odpowiadam, przez pryzmat jedynie tego przypadku. Głęboko w dupie to mam, czy ktoś nosi palec na spuście czy nie, kiedy replika jest zabezpieczona. EDIT: Czy moderator który wydzielił wątek, będzie tak miły, dopisać w pierwszym poście, że został on wydzielony z takiego i takiego tematu? Będę wdzięczny. Edited March 24, 2010 by Dezerter Quote Link to post Share on other sites
Hooliganek Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 (edited) Dezerter... Walnąłeś błąd. Możesz nawet podchodzić do AS sportowo i hobbystycznie, ale zasady to zasady. Co z tego, że to replika? "Strzela"? Strzela. No to należy i obchodzić się z tym, jak z resztą strzelających "zabawek" ;-) A kim jestem ja, żeby zabierać głos? Airsofterem, który tego błędu już nie popełnia. 2 lata na strzelnicy sportowej, kadra trenerów, razy po łbie i "trigger discipline" mam już we krwi, a to przeniosło się na airsoft. Edit: Safe, safe'em- "Raz do roku nawet i miotła wystrzeli". Edited March 24, 2010 by Hooliganek Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 (edited) @Dezerter Jesteś laik. Do tego niebezpieczny dla otoczenia. Jedynym bezpiecznikiem dla broni jesteś Ty sam. Mechaniczne bezpieczniki zawodzą, szczególnie te w AEG. Wiesz jak takowy jest skonstruowany? A co będzie jak zawiedzie? Zetrze się. Wypalisz Koledze w twarz. Skoro łamiesz jedną zasadę i to świadomie to będziesz łamał pozostałe, bo nie masz samodyscypliny. Edited March 24, 2010 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 @Dezerter Jesteś laik. Do tego niebezpieczny dla otoczenia. Jedynym bezpiecznikiem dla broni jesteś Ty sam. Mechaniczne bezpieczniki zawodzą, szczególnie te w AEG. Wiesz jak takowy jest skonstruowany? A co będzie jak zawiedzie? Zetrze się. Wypalisz Koledze w twarz. Skoro łamiesz jedną zasadę i to świadomie to będziesz łamał pozostałe, bo nie masz samodyscypliny. Oceniasz ludzi po kilku postach, ba, mówisz jacy oni są! Nie mieliśmy okazji się spotkać, a Ty wiesz wszystko, jesteś dobry :wink: Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Czy moderator który wydzielił wątek, będzie tak miły, dopisać w pierwszym poście, że został on wydzielony z takiego i takiego tematu? Będę wdzięczny. Aż się zapytam: po co dopisywać z jakiego tematu było wydzielone? Żeby wszyscy wiedzieli jakich zdjęć nie wstawiać do tematu zawierającego słowo ambitne? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Przede wszystkim jeśli "niedopatrzyłeś" palca to skąd wiesz, że "dopatrzyłeś" bezpiecznik? Może się przestawił o oporządzenie (a co w AEGu nie trudno). Rozumem również, że palec położyłeś na spuście na tą chwilkę robienia zdjęcia, bo w pozostałym czasie kiedy idziesz w szyku z ludźmi z zespołu przed i za Tobą już nie trzymasz? Czy na to też masz jakąś teorię? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Oceniasz ludzi po kilku postach, ba, mówisz jacy oni są! Nie mieliśmy okazji się spotkać, a Ty wiesz wszystko, jesteś dobry :wink: Kolego, przestań emo-interpretować wszystko tak. Masz 12 lat czy coś? A do tego, kiedy łaskawie zaczniesz ze mną rozmawiać merytorycznie? Dla Ciebie rozwinę: Nie masz samodyscypliny w użytkowaniu urządzenia przypominającego broń. Czy lepiej? Czy już słuchasz My Chemical Romance i się tniesz? Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted March 24, 2010 Author Report Share Posted March 24, 2010 Nie, nie słucham. Wolę Awanture i The Junkers. Skończmy już, wszyscy dobrze wiemy, że nie powinienem kłaść palca na spuście. Do szału doprowadziły mnie tylko te komentarze ludzi, którzy najchętniej ukamieniowaliby mnie za ten palec. Nasza dyskusja, z "palca" przeszła na jakieś personalne docinki. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Awantura by sie ucieszyła mając takiego fana :wink: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Do szału doprowadziły mnie tylko te komentarze ludzi, którzy najchętniej ukamieniowaliby mnie za ten palec.Zrozum wreszcie, że przez takie nawyki giną ludzie. To jest replika? Tak, ale uczysz się nawyków. Biorąc pod uwagę zainteresowania jest bardzo prawdopodobne, że kiedyś pójdziesz z kumplami na strzelnicę a wtedy może dojść do nieszczęścia. I bzdurą jest twierdzenie przez wielu "to tylko replika, jak będę miał broń to będę uważał". Nie tak działają nawyki. Znam ludzi (airsoftowców, nie strzelców), którzy biorąc do ręki wiertarkę mają palec "ze spustu". Jakbyś nie napisał nic, albo napisał "ok, mój błąd" na tym by się skończyło. Ale Ty zacząłeś się usprawiedliwiać, wymyślać wyjątki i dlaczego Ty jednak mogłeś mieć palec na spuście. I takie podejście zawsze będzie powodowało taką reakcję ludzi rozsądnych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts