Kr1s Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jaki kolor szelek i pasa z palety Miwo Praszka będzie w miarę pasował do munduru woodland us, bo ponoć ten ich woodland nie jest zbyt dobry ( mocne kolory) http://miwo-military.com/-static/sid,22 Link to post Share on other sites
sarnuch Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Koledzy forumowicze, Potrzebuję porady odnośnie miejsca (strony internetowej) na której można znaleźć duży wybór ładownic i akcesoriów w kolorze tan/ coyote brown w systemie molle/pals do kamizelek taktycznych. Potrzebuję też porady na których producentów zwracać uwagę szczególnie ;) W większości sklepów asg wybór jest zadowalający, ale zastanawiam się gdzie zaopatrujecie się Wy. Pozdr. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Pierwsze słyszę żeby Miwo szyło w Woodlandzie... Ja bym któryś jednolity zielony brał. W sumie jeden pies, który. @ Sarnuch - Miwo szyje w CB. Jeśli zadowala Cię oporządzenie "z półki", to w mojej ocenie jakość nie była zła. A paletę produktów mają niemałą. Natomiast jeśli pytasz, gdzie ja się zaopatruję - o bracie. Komis, Allegro, koledzy, demobile internetowe, sklepy (w tym te w Chinach) i, njalepsze źródło, jeśli iwesz czego chcesz, krawcy taktyczni, szyjący na zamówienie. Edited January 14, 2013 by Errhile Link to post Share on other sites
Kr1s Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 mają niby w tkanina techniczna (poliester) w kamuflarzu "Woodland" (wariacja) Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Też racja. Nie zauważyłem. Od pewnego czasu jestem zwolennikiem oporządzenia w jednolitych barwach "podstawowych", czy to zieleniach, czy brązach / khaki. Może być zresztą przemieszane, a w lesie i tak się uwali ziemią i zeszłorocznymi liśćmi. A jako kogoś będzie bardzo uwierać, to sobie Krylonem jakimś pomaluje. I już. Link to post Share on other sites
Kr1s Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jaka jest różnica wytrzymałości miedzy CORDURA 1100 a tkanina techniczna (poliester) ? Link to post Share on other sites
shardac Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 (edited) Dwóch klas. Z drugiej jednak strony męczę na strzelankach ładownicę z MIWO-poliestru od dwóch lat i jakoś szczególnie większego zużycia nie widzę. Edited January 14, 2013 by shardac Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Potwierdzam, też kiedyś miałem szpej poliestrowy z Miwo, i ślady zużycia (w warunkach airsoftowych) były niezauważalne. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Tylko niektóre produkty poliestrowe MIWO to cordura obszyta. Chyba głównie wz.93 dotyczy. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Mój szpej z przed 5 lat chyba nie był obszyty :) o ile pamiętam cordury w Panterze jeszcze wtedy nie mieli. A różnica w cenie między poliestrem a cordurą była mocno odczuwalna... Link to post Share on other sites
shardac Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Czym jest "cordura obszta"? A może źle zinterpretowałem to zdanie? :) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Cordura, najczęściej w badziewnym kolorze, obszyta poliestrem. Produkt dwuwarstwowy, tak by wz.93 był na wierzchu. Podejrzewam, że tania cordura ze stocków. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Czegoś takiego w ręku nie miałem :) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 A może to tylko taka ładownica na granat była? Nie wiem, nie pamiętam już sam. U mnie mało Miwo... Po prawdzie to zero Miwo. Link to post Share on other sites
shardac Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja również takiego patentu nigdy na oczy nie widziałem. Co do poliestru - na jakimś portalu czy forum rzuciła mi się kiedyś w oczy wypowiedź osoby podającej się za żołnierza, który był na co najmniej dwóch turach w Afganistanie. Pisał, że miał dwa carga - jedno poliestrowe i drugie z cordury. Oba nosiły wyraźne ślady zużycia, przy czym poliestrowe zaczęło się przedzierać. Jeśli zaczyna się targać dopiero po roku codziennego użytku bez szanowania sprzętu, to w warunkach airsoftowych wytrzyma wszystko. O wiele ważniejsza wtedy jest uwaga na inne komponenety - mocne nici, wytrzymałe zamki czy wreszcie porządne plastiki. Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Posiadam cargo poliestrowe, które było razem z plecakiem (cordura) na jednej zmianie w astanie. Cargo ma przetarte rogi. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Panowie, podpowiedzcie, czy dobrze kombinuję. Pomagam koledze w - na razie koncepcyjnych - przymiarkach do chest-riga. Raczej niedużego (napatrzył się na mojego mikro 3x8 i mu się spodobało). Ma mieścić 6 magazynków do eMki spakietowanych po 2, radio, granat ręczny i magazynek do pistoletu (reszta gratów na pasie i w plecaku). Idea jest taka - od słabszej ręki radio i na nim mag do pistoletu, 3 ładownice na pakiet 2 magazynków każda, granat. Wychodzi mi jakieś 10 kolumn PALS szerokości. Na razie pożyczę mu chesta od PLCE, niech się zastanowi, czy w ogóle koncepcja chestriga mu odpowiada. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 (edited) To go namów na coś więcej niż taśmowe szelki bo to już może zacząć rypać obręcz barkową. 10 kolumn to już nie takie mikro. Z lamówkami masz 40-42 cm więc sporo więcej niż 1/3 przeciętnej klaty. Klamry lub regulatory już wylecą pod pachy. Wywaliłbym 2 magi. Inna uwaga to to, że spakietowane magi zrobią niezły cycek . Edited January 21, 2013 by Wukasz Link to post Share on other sites
shardac Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Wystrzeliwuje siedem magów w starciu? Czy nie lepiej byłoby mieć trzy w plecaku i dorzucić je w płaskie shingle w miarę możliwości? Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Przede wszystkim będę go namawiał na customową robótkę. Niestety, pakietowanych magów na razie nie dał sobie wyperswadować, ja mu proponowałem chest na zasadzie panelu amunicyjnego - powiedzmy 12 kolumn, 6 kieszeni shingle (5 magów, w szóstej, pod pachą, radio). Była też koncepcja, żeby dać kilka magów na pasie w pojedynczych, sztywnych ładownicach. ...jakie szczęście, że to tylko airsoft, i te pakiety nie ważą mu po kilogramie :) Link to post Share on other sites
shardac Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 A do tego wszystkiego ma być plecak? A przy okazji: miał ktoś do czynienia z tym wynalazkiem: http://sagear.eu/pl/p/Ladownica-uniwersalna-KDS-na-1-magazynek/69? Zaczyna mnie kusić, tym bardziej, że przymierzam się też do kałasza, więc nie będę musiał za każdym razem przemodelowywać oporządzenia. Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Myślę że tak, na razie ma paszoszelki z rozbudowaną częścia plecową - pokrowiec na hudrację i cargo, alternatywnie plecak TT Mission Bag. Woda na pewno na plecy trafi. Ale zdefiniowane to jeszcze nie jest. Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Shardac, chłopaki ze Straszydła je testowali, chyba nawet filmik nagrali. Link to post Share on other sites
bd_siwek Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 http://ersoftkk.pl/?p=104 AnouaaR też je testował. Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Moim zdaniem do AK się nie nadają. Istnieje więcej niż szansa zaczepienia o dolną część taśmy. Tzn. jestem na tyle sceptyczny, że kiedyś zrobiłem inaczej :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts