jos Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Potrzebny mi mały, naprawdę mały pistolet. Mam jedynie dwa wymagania: 1. Nie może mnie zawieść pod względem technicznym (niewielka eksploatacja w sumie) czyli muszę mięć pewność, że kiedy nacisnę na spust to strzeli. 2. Ma trafić w człowieka z około 5 metrów Na co mi to? Gdy schowam go w specjalnie przyszykowanej kieszeni albo gdzieś tam w bucie i gdy zdąży się tak, że zostanę złapany przeszukany i zostanie mi odebrana główna i boczna, to ten pistolet pozostanie niewykryty. I kiedy pilnujący mnie strażnik się odwróci to ja bach! Wyciągnę go niespodziewanie i strzele strażnikowi w plecy, ucieknę i prawdopodobnie zostanę zabity przez jakiegoś innego strażnika. Czyli ma być to w zasadzie broń poboczona :lol: ostatniej szansy. Zaciekawiło mnie to: http://www.allegro.pl/item1062675736_pisto...wer_gratis.html I po głowie chodzi mi jeszcze Walther PPK CG. Który niestety jest jakiś centymetr dłuższy od tego czegoś z allegro. Są jakieś inne opcje? Może jakiś Glock 26? Cholera wie. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Jos po boku to się możesz poklepać, co najwyżej ;-). A broń masz boczną. Co do wyboru, miałem Ci to właśnie zaproponować, małe bardzo celne i daje radę nawet na .25g strzelić na 15m celnie. A wcześniej czy później sypnie Ci się taki mały pierdzielnik, ale jak używasz z głową i zadbasz (smar i takie tam) to będzie to później. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Możesz jeszcze kupić gaziaka np. takiego: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/..._army-1662.html Ale ARMY chyba nie ma najlepszych opinii. Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Bardzo sympatyczne ARMY robi ;). Z tego co miałem potrzymać MEU. HiCapa 3.8 od WE może? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Pany. Maksymalnie mały ma być. Wsadź 3.8 w trampka ;-). Jos na Old Town to potrzebuje, jak się nie mylę, więc nie będzie z tego strzelał "po snajpersku" na kilometr ;-). Quote Link to post Share on other sites
jos Posted June 23, 2010 Author Report Share Posted June 23, 2010 Jos na Old Town to potrzebuje, jak się nie mylę, więc nie będzie z tego strzelał "po snajpersku" na kilometr ;-). Ano właśnie! I pewnie jakieś Stalkery czy inne larpy. A broń masz boczną. No mam, Glocka 17:P A ten mały pistolecik ma być właśnie poboczny, od użytku po_bocznej kiedy ta zawiedzie:P Co do wyboru, miałem Ci to właśnie zaproponować, małe bardzo celne i daje radę nawet na .25g strzelić na 15m celnie. Ale które?:D Gaziaki odpadają ze względu na gaz, są zbyt niepewne w takim przypadku. No i za drogie jak na pistolet, który ma strzelać 2 razy w roku (bo podobno raz to każdy sam wystrzeli). Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 To może HK P7M13 od TM? Był kiedyś na Specshopie, poszukaj, może gdzieś jeszcze znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Jos to G1 z Galaxy, do którego dałeś linka na alledrogo. Nie rozeznaję czego to replika, ale gdzieś pisali. Pistolec ogólnie wykonany z szitmetalu, ale niezłej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Na moje oko - kiepsko zrobiona replika Colta .25 ACP/ 6,35mm konstrukcji szanownego pana Browninga: http://en.wikipedia.org/wiki/Colt_Model_1908_Vest_Pocket Czyli absolutnie klasyczny holdout pistol. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Po co Ci pistolet. Włóż kilka kulek to kieszeni i nimi rzucaj w swoich przeciwników. A tak na serio to umówcie się na jakieś plastikowe noże (np. co są do zestawów super pro uber madafaka komandosa dodawane i to nim , rzucaj, pchaj w swoich przeciwników). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Noże, jeśli już, to nie plastikowe z zestawów dla dzieci (bo takim można mimo wszystko zrobić krzywdę), a gumowe (dostępne np. w sklepach z artykułami do sztuk walki, bo używa się ich do treningu) - wtedy będzie bezpiecznie. ...ba, kiedyś widziałem nawet gumową saperkę - to byłby czad na LARPie post-apo :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Do tego oczywiście odpowiednią kaburę. http://tacticalpants.com/blog/wp-content/u...ar-holsters.jpg Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 "Masz w gatkach Smith&Wesson'a, czy po prostu cieszysz się na mój widok?" ;-) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=Ap1gz_UcpcI Od 1:27 ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 A taki malutki Detonics nie pasi. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
jos Posted June 24, 2010 Author Report Share Posted June 24, 2010 A tak na serio to umówcie się na jakieś plastikowe noże gumowe (dostępne np. w sklepach z artykułami do sztuk walki, bo używa się ich do treningu) - wtedy będzie bezpiecznie. Broń biała to standard. Niestety nadal przegrywa z małym szitpistolem. Póki co to coś od Galaxy z allegro wygrywa. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Chyba walther PPK by był najmniejszy, no chyba że ten Liberator co kiedyś był w newsach ;) Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Mój kumpel ma tego colta 25 na boczną od roku i nadal strzela ;-) Sporo zasięgu ale z tego co wiem to strzela z niego z kulek 0,12 bo na 0,20 strzela połowe bliżej. Cały oprócz okładzin i maga jest z jakiegoś metalu :lol: Myśle że nada się do twoich celów. Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 Ten colt jest mniejszy i cieńszy od PPK - był projektowany do kieszeni. Natomiast PPK CG to wyjątkowo udany model za tą cenę. Miałem polecam, choć od Colta minimalnie dłuższy i grubszy. Poza tym kolega zadał bardzo konkretne pytanie, więc nie uszczęśliwiajcie go nożami (które zna) ani armatami (o które nie pyta)ł. Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Może coś takiego ci spasuje ? http://allegro.pl/item1177033995_pistolet_...it.html#gallery Albo MP5K Galaxy xD (żart) Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 A regulaminu nie czytałeś? Zresztą poza tym odpowiadanie w temacie z przed 2 miesięcy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts