Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Hawk14

Chyba mało magów testowałeś, bo u mnie metalowe lowy od P&J (te na 62 kulki) podają znakomicie (kulki Blaster) i siedzą ciasno... :)

Nie wiesz- nie gadaj bzdur. W mojej nowo seryjnej srce były magi:

-KA

-MAG

-CA

-Dboys

-A&K

-G&P

-P&J

poza chińskimi hi capami i jednym midem G&P nic nie było idealne...

A może zamiast pisać bzdury o tym jakie te repliki są złe bo np. zębatki stokowe nie wytrzymały M140, zaczniecie robić tuning tak jak powinny być?

Zrobiony z rozsądkiem i z odpowiednio dobranymi częściami?

Co do komory KA to już nie raz było powiedziane.

Trzeba ją umieć zamontować - a nie wszyscy to potrafią…

Rozumiem wasze rozgoryczenie, ale u mnie wszystko śmiga idealnie, pozwolicie że przerwę waszą dyskusję swoim pytaniem :-) .

Kto mi może podać replikę m4/m16 która ma lepszy korpus niż g&p? Tylko pytanie jest skierowane do tych co widzieli i mieli w rękach? ( krążą plotki że KA ale szukam potwierdzenia)

Rozumiem wasze rozgoryczenie, ale u mnie wszystko śmiga idealnie, pozwolicie że przerwę waszą dyskusję swoim pytaniem :-) .

Kto mi może podać replikę m4/m16 która ma lepszy korpus niż g&p? Tylko pytanie jest skierowane do tych co widzieli i mieli w rękach? ( krążą plotki że KA ale szukam potwierdzenia)

Ale ja nie jestem rozgoryczony :). Nie zamieniłbym jej na żadną inną giwerę jaką miałem w rękach (KA nie miałem), właśnie ze względu na body i to jak ona leży w łapie. Jestem przekonany, że w stocku służyłaby długo i wiernie. Polecam ją z czystym sumieniem każdemu.

A może zamiast pisać bzdury o tym jakie te repliki są złe bo np. zębatki stokowe nie wytrzymały M140, zaczniecie robić tuning tak jak powinny być?

Zrobiony z rozsądkiem i z odpowiednio dobranymi częściami?

Co do komory KA to już nie raz było powiedziane.

Trzeba ją umieć zamontować - a nie wszyscy to potrafią…

No tak- mam za mało punktów lansu i za mało kasy wydaje na części, żeby móc pisać rzeczowe posty. Ba- na oczy nie widziałem otwartego gb!

Ogarnij proszę swoje wypowiedzi. To, że niektórym trafia się replika za niespełna 2000zł, która sporo odbiega od zachwalań producenta tego już nie bierzesz pod uwage?

Poza tym gdzie wyczytałeś wypowiedź użytkownika eMki G&P żalącego się na stockowe zębatki przy M140?! One sypią się same przy stockowych sprężynach i przy dedykowanych bateriach. Mówie tu o trzpieniach- nie zębach.

Po około 15k kulek, na baterii 8,4 V 2200mAh G&P, ogniwa medium, za zwyczaj masz do wymiany:

-tłok

-głowice tłoka (15-20k)

-czasem zębatkę środkową

-zdarza się też, że łożyska (ale to przy 7mm wersji)

Komora King Armsa NIE PASUJE do szkieletu 8mm przy stockowej dyszy z prostego powodu- przednia ścianka szkieletu jest ZA GRUBA, co za tym idzie dysza wchodzi za płytko i nie uszczelnia się prawidłowo z gumką. Co by nie mówić ta miedziana dysza to też żadna rewelacja.

To jest moje zdanie- nie mówie tu za nikogo innego.

Prezez- G&P, wersja 7mm z wymienionym tłokiem i głowicą tłoka nie ma sobie równych jak dla mnie. Żałuje, że się jej pozbyłem. King Arms powala wykonaniem, ale flaczki wypadają słabiej. G&P przy małym nakładzie finansowym (dodatkowym) to najlepsze rozwiązanie.

Edited by Hawk14

gdzie wyczytałeś wypowiedź użytkownika eMki G&P żalącego się na stockowe zębatki przy M140?! One sypią się same przy stockowych sprężynach i przy dedykowanych bateriach.

Pewnie chodziło mu o mojego posta stronę wcześniej. Cóż, niestety żeby zrobić z niej to co zdarza się już w niektórych chinolach w stocku, trzeba trochę zainwestować. W mojej, w chwili obecnej ze stocka zostaje coraz mniej (wymienione: sprężyna, tłok, głowica, zębatki, łożyska, silnik) i mam nadzieję że tyle wystarczy. A nie chcę wcale jakoś masakrycznie dużo, bo stabilne 450fps.

Hawk14 - widzę że sens mojej wypowiedzi nie do końca trafił do Ciebie - no cóż zdarza się najlepszym…

Co do ogarnięcia się, to polecam najpierw przeczytać posty a potem zadawać pytania gdzie coś wyczytałem.

Jeżeli chodzi o awaryjność i porównanie procentowe z innymi markami to mam trochę większe doświadczenie w tej kwestii. Twoje wyliczanki to mały odsetek przypadków w porównaniu do sprzedawanych replik.

Na koniec powracając do komory KA.

Po co piszesz, cytuję: „O king armsie możecie sobie pomarzyć.”

Jeżeli przy odrobinie wiedzy i narzędzi można ową komorę zamontować i cieszyć się jej działaniem?

Mam m4a1 G&P i przez większość czasu strzela dobrze, ale

- czasem (problem pojawiający się tuż po każdej regulacji hopka) strzela dwoma lub nawet trzema kulkami naraz. W takim wypadku zacina sie, raz nie leci nic, raz leci dublet, ogólnie loteria. Postrzelam chwile, pobawię się trybem ognia i zaczyna dzialać normalnie, aż do kolejnej zabawy z hopkiem. Nie znam się na tych mechanizmach, czytałem o "luźnej komorze hop up", może to jakaś poszlaka. Jak otworzyłem guna to zauważyłem ze komora hop up nie jest raczej stabilna, mogę nią kiwać na boki. Jak rozsunę korpus (gearbox oddala się od komory, wtedy z komory wychodzi kawałek rury) i chce go zsunąć z powrotem (tak żeby ta rura znowu weszla do komory), to trzeba tą komorę specjalnie palcami podtrzymywać żeby wszystko ładnie weszło, bo inaczej komora jest przechylona sobie w bok i rura nie wejdzie.

- problem ze znikającym semi. czasem, ot tak, semi przestaje dzialać - ciagnę za spust, sprezyna/tlok robi swój halas, ale kulka nie wylatuje. A czasem po prostu działa normalnie. Co do mojego selektora ognia to raczej jest z nim wszystko w porządku, czasem sie zdarza tylko że z trybu Safe przejdzie sobie na Semi (po prostu selektor jest zbyt luźny i zwykłe machnięcie bronią może zmienić tryb)

dane techniczne karabinu:

M4A1 G&P (350fps mierzone)

lufa precyzyjna

komora king arms

gumka systemy czarna silikonowa

silnik stockowy

bateria 8,4V 1400 mAh KAN

kulki goldenball 0,23g

magazynek high cap boyi (jesli to ma znaczenie)

No cóż... Poldeck FAIL! :-F

Nie wiem jakim cudem ale wydawało mi się, ze kolega maniek pyta o wybór komory... A w tej sytuacji poleciłem Systemę jako tę, z którą nikt i nigdy nie mial problemów. Z KA część ludzi ma problemy więc nie wiedząc czy maniek umie ją założyć jak trzeba odradziłem. Tylko skąd ja wziąłem to, ze on pyta o wybór komory to ja nie wiem... :poddanie:

A powody moje? Proszę bardzo: ostatnie dwa egzemplarze jakie się u mnie pojawiły miały spore nadlewki. W tym w okienku dystansera. A inne dwie jakie miałem z pół roku temu miały jedna niedolaną lewą płetwę a druga niedolany ząbek na środkową zębateczkę.