seger Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 100zł za przełozenie kabli ??!! cóz.. fajna cena... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Coś jest warte tyle, ile ktoś za to chce zapłacić :) Dla jednego zamiana kabli to 30 min roboty. Dla innego to tylko 100 zeta, skoro nie ma pojęcia jak to zrobić :) Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 100 zł. dotyczy wstawienia całkowicie nowego okablowania... Co i tak czyni replikę tańszą niż starszy model a można jeszcze mieć dodatkowo lepsze kable. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Czyli jeśli życzę sobie tylko przełożenie batki na front i zamiana z lipo na zwykłą to w końcu 100zł, tak ? I jeszcze drugie pytanie : "Typ pasującego akumulatora: Li-Pol 7,4V umieszczanej w Stock Pipe lub pakiet specjalny na ogniwach standardowych 7,2V. " Do tego pakietu specjalnego potrzeba jakiejś specjalnej ładowarki ? Poważnie pytam, bo nie chcę się dowiedzieć po fakcie :P. Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
gruda90 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Czyli jeśli życzę sobie tylko przełożenie batki na front i zamiana z lipo na zwykłą to w końcu 100zł, tak ? I jeszcze drugie pytanie : "Typ pasującego akumulatora: Li-Pol 7,4V umieszczanej w Stock Pipe lub pakiet specjalny na ogniwach standardowych 7,2V. " Do tego pakietu specjalnego potrzeba jakiejś specjalnej ładowarki ? Poważnie pytam, bo nie chcę się dowiedzieć po fakcie :P. Pozdrawiam ! Tak potrzeba specjalnej ładowarki. Jak kupowałem tą replikę to się pytałem i te 100 złoty płacisz za kable G&P na zwykłe baterie do frontu.Znaczy płacisz za kable a robocizna gratis Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Hehe kable G&P dobre a z czego te kable ze złota ,modelarskich za stówkę to parenaście metrów chyba kupi :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Hehe kable G&P dobre a z czego te kable ze złota ,modelarskich za stówkę to parenaście metrów chyba kupi :wink: O ile się nei mylę, to są kable razem ze stykami. Quote Link to post Share on other sites
gruda90 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Hehe kable G&P dobre a z czego te kable ze złota ,modelarskich za stówkę to parenaście metrów chyba kupi :wink: Proszę kolego Tutaj masz link do tych kabelków ;p http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2277 Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Ok ale kupując replike nie widze potrzeby wymiany kostki stykowej,czyli teoretycznie wymieniają same kable za 100zł także lekka przegina,poza tym te kable jakieś szłowate nie są jak dumnie opisane są G&P. Jestem włascicielem repliki M4 G&P i wymieniałem kable bo te co były to zwykłe kabelki Quote Link to post Share on other sites
gruda90 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 (edited) Inaczej ci powiem jednych stać wydać jednorazowo 1500~~zł innych nie i kupują samą replikę i dopiero tuningują po woli. Edited January 28, 2010 by gruda90 Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 O bOsHe A pO cO kUpOwAc MeRcEdEsA sKoRo MoShNa JeZdZiC sYrEnKoM??!!!11!!oneoneone!!??! :wink: :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Prawda jak zawsze leży po środku i wiadomo, że z jednej strony po prostu jakość kosztuje i kto o tym jeszcze nie wie to sorry ale z drugiej strony wystarczy na trzech zębatkach dać logo np Systemy żeby podnieść ich wartość nawet o kilkaset złotych... Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Tak, i po roku rzucania takich zębatek na rynek Systema przestaje być porządaną na rynku firmą. A jakoś ciągle jest. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Wracając do kabli G&P, to są dokładnie przewody miedziane posrebrzane ( nie cynowane) , jakość jest przyzwoita i nie ma się czego czepiać ze 100 zł kosztują. Szkoda ze w sklepach ASG nie ma samych kostek stykowych G&P :???: bo wykonanie takiego okablowania to żadna filozofia wystarczy trochę cyny, dobra lutownica i pasta do lutowania, no i trochę umiejętności przy tym. Co do produktów Systemy ta firma jest i będzie liczącą się firmą produkującą części zamiennie do AEG i PTW, bo po co tracić klientów stosując badziewne materiały na części. Ci co mieli do czynienia z jakim kol wiek zestawem zębatek systemy niech dokładnie obejrzą opakowanie, tam dokładnie napisane jest z czego jest zrobiona zębatka. Wpisujemy to w gogle i czytamy sobie jaka to stal itp. dla tych którzy twierdzą ze cena jest zawyżona za dany produkt. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Wystarczy najnormalniejsza w świecie lutownica za kilka złotych i cyna. Żadnych magicznych umiejętności nie potrzeba. Jak potrafisz trafić widelcem do buzi to kabelki też dasz rade zlutować. Też zastanawiam się po co Ci ta pasta... Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 (edited) Chyba masz racje, tylko wtyk trzeba kupić bo tam chyba w kolbie jest t-shape Edited February 17, 2010 by Prezes_____ Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Czy wstawienie takiej zębatki wystarczy aby ustrzec się przed przykrą niespodzianką z urwaną ośką? Wystarczy wymienić tylko środkową czy może od razu wstawić cały komplet od CA? Czy takie zębatki dadzą radę na SP130? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 STU CA był wstawił. Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Też zastanawiam się po co Ci ta pasta... Pasta a po to aby lepiej się lutowało, trochę doświadczenia w lutowaniu różnych metali mam, zresztą elektromontera nikt nie przekabaci ze bez pasty lepiej się lutuje. ;-) Pasta to daje ze zwilża powierzchnię i cyna ma łatwiej się przyczepić, czasem sam topnik zawarty w spoiwie nie wystarcza, polecam i radze przetestować. ;-) Zębatki CA STU, polecam, kolega ma i przemielił nimi 150 tyś kulek na M130 i M140 Guardera. Edited February 18, 2010 by pawelec84 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Robiłem sporo witraży (spojenie szkła za pomocą cyny- szkło oklejone na rantach miedzianą taśmą) i wiem że jedyne co było potrzebne to coś w rodzaju kwasu, którym pokrywało się powierzchownie taśmę. Nie przypominało to raczej pasty. Przy okazji lutowałem kable w poprzednim aegu (nie raz nie dwa) i poza oczyszczeniem za pomocą tego kwasu nic innego nie było potrzebne. Sam wtyk to kwestia paru groszy/złotówki w niektórych miejscach więc tu mamy z głowy. A poza tym wtyk T jest wg mnie o wiele lepszy od Tamyi czy jak jej tam. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Czy te łożyska 8mm wytrzymają na SP130? Czytałem na forum że powyżej 120 powinno się dawać ślizgi ale w tym rozmiarze widziałem tylko kulkowe... :roll: Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 U mnie Łozyska kulkowe 7mm długo latały na SP120, pózniej bardzo długo na SP130, a teraz chodza z SP140, także 8mm raczej są mocniejsze . Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Na 140-tce niestety jedno mi poszło (7mm), ale dopiero po jakichś 10k kulek i z tego co zasięgnąłem języka, to raczej miałem pecha. Generalnie łożyska G&P są solidne. Powinny 130-tkę wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
pajaczeq Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 Robię zakupy u Krakmanów i potrzebuję Hi-Capa do mojego m16 g&p i chciałem zapytać czy taki pasowałby ?? http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...25_p_j-613.html Innego nie ma dlatego pytam zanim kupie gdzie indziej :) Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted March 6, 2010 Report Share Posted March 6, 2010 SR25 ma inną szerokość gniazda niż M4/16. Nic z tego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts