Jump to content

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

Posted

Moje M4A1 G&P (stara wersja z łożyskami 7mm), pełen stock poza gumką HU (Systema) i tłokiem (poszedł mi może po 3k kulek na batce 9,6, wymieniony gwarancyjnie na Systemę bodajże) na baterii 8,4V 2000mAh Intellecta (wiem, shit) zachowuje się w następujący sposób: pierwszych parę strzałów (single) idzie prawie normalnie, aczkolwiek wolno (dość długo trwa naciąganie sprężyny), po paru takich strzałach odmawia współpracy i przy naciskaniu spustu tylko rzęzi (charakterystyczne tk, tk, tk). Po jakimś czasie (tudzież po kilkunastu-kilkudziesięciu "tk, tk") znów się budzi i przez jakiś czas działa ładnie, na auto rof jest dość wysoki, po czym znów sytuacja się powtarza (tk, tk) i tak w kółko. Ponadto bateria odczuwalnie się nagrzewa. W pewnym momencie miałem też wrażenie, że w czasie okresu działania, przy dłuższej serii nagrzał mi się silnik.

Czy to wina zbyt słabej baterii, czy czegoś w karabinie? Dodam, że replika jest świeżo po serwisie w Capri ASG.

Czy ta bateria http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6748 dobrze zasili replikę (przypominam stock G&P) ? (oczywiście po zmianie wtyków w karabinie).

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli masz już coś brać to o pojemności powyżej 2000mAh.

Jeżeli w caprim nie wyczyścili Ci styków to możliwe, że opór na kablach jest za duży i się cały układ grzeje.

Sprawdź bezpiecznik o ile masz.

Sprawdź wtyk czy nie jest przesunięty czy też przysmażony.

Wymień baterie!!!

Posted

Jeżeli masz już coś brać to o pojemności powyżej 2000mAh.

Nie wiem po co. Wydaje mi się że to lekka przesada. Bez stałej kolby nie narzeka się na nadmiar miejsca na batkę, a do stocka bez problemu wystarczy 9.6V 1500mAh format mini (firefox czy coś w ten deseń). Daje rof w okolicach 18k/s. No chyba że używasz M-ki jak broni wsparcia, robisz mocny tunning, albo jedziesz na milsima w zimie.

Posted (edited)

Mam mały problem, mianowicie mojemu koledze urwała się ta blaszka na silniku na którą wsuwa się kabelek, można by było to jakoś hamsko polutować, ale na silniku g&p140 nie wypada :P. Czy można to jakoś poprzekręcać z jakiegoś inego chińskiego silnika lub dostać taki metalowy dinks?

Edited by Prezes_____
Posted

A tam nie wypada- lutuj dziada!

AYss- wszystko zależy do czego używasz repliki jak już mówiłeś, ale co by to nie było:

-nie polegam na chinskim syyfie

-wole mieć zapas...

Posted

Witam!

Przepraszam, że po raz kolejny truję cztery litery... Ale jakie magazynki mid cap, które są w ofercie asgshop możecie polecić (co prawda mam M16 WGC G&P, ale to w sumie to samo)? Miło widziana sensowna cena :)

Posted (edited)

Ale jesteś pewien, że będą bezproblemowo podawały kulki? Przecież te emki są ponoć wybredne pod tym względem...

W takim razie wezmę thermoldy G&P.

Dzięki za radę :)

Edited by Glugi
Posted

Trochę może przesadził. Wsadzisz do niej każdą batkę dostosowaną do kolb SF (średnio popularne, praktycznie brak batek o dobry parametrach). A różnica między tymi dwiema replikami jak dla mnie to jedynie format. Lubisz kolby SF ? Ja nie, bo wchodzą w zęby. Inny argument, to że w jednej masz lufę wewnętrzną 363mm a w drugiej 290mm. Dla mnie 363mm to minimum (może się ktoś ze mną nie zgodzi). Sorry, w sumie dla mnie minimum to 509mm do uzyskania w tej dłuższej po dołożeniu tłumika. A tak generalnie, to jedno i drugie to G&P, więc zajebista giwera. Najlepiej jakbyś pomacał i jedną, i drugą. Bierz co Ci lepiej leży, bo jeden pies.

Posted

No AYss ma rację, trochę się zagalopowałem.Ja osobiście mam kolbę SF ale od clasic army i jestem zadowolony bo wszystkie baterię przeznaczone do tych kolb mi pasują.

A co do kolb SF czy pasują komuś czy nie to już kwestia gustu oraz użytkowania.

Posted

Witam, piszę bo jestem na etapie zakupu a nie znam się na emkach.

min_m45dc02.jpg

Pod uchwytem widzę litery CA ? Tak ma być ? Ma to być replika G&P.

I czy szpara między dolnym a górnym body jest to normalna rzecz i czy idzie ewentualnie ją usunąć ?

Posted

Jeśli chodzi ci o litery to ma tak być. A co do szpary miedzy górną a dolną częścią body to w mojej replice nie ma wcale szpary ale model modelowi nie równy. Jeśli szukasz dobrego odwzorowania to bierz king armsa a jeśli bebechy to G&P.

Posted

Ja też posiadam taką szparę w body (replika z nowej serii) i nie to żebym dbał o szczegóły ale to mnie naprawdę irytuje ;[. Kwestia gustu, ewentualnie tak jak kolega wyżej napisał.

Posted

Witam. Prawdopodobnie wkrótce stanę się posiadaczem m4a1 od G&P.

Chciałbym się dowiedzieć ile wynosi zasięg całkowity oraz skuteczny. Chodzi mi oczywiście o stock.

Posted

Standardowo. Zamiast siedzieć i zadawać takie pytania po prostu poszukaj, dowiesz się, że w ten sposób po prostu trudno określić zasięg, do tego każdy ma jakąś dziwną miarkę w oczach i czasem wychodzą dziwne wartości.

• 2 weeks later...
Posted

Niedawno opisywałem tu swoje problemy z baterią intellecta 8,4V i M4 G&P.

Zgodnie z zaleceniami zakupiłem nową baterię: KAN 9,6V 1800mAh. Replika śmiga na niej elegancko, ale zauważyłem że zarówno bateria i kable, jak i silnik odczuwalnie się grzeją. Chwyt pistoletowy robi się ciepły, zwłaszcza po seriach.

Czy jest to powód do martwienia się? Jeśli tak, co powinienem z tym zrobić?

Posted

Powinieneś zanieść replike do serwisu (jeżeli nie chcesz sam grzebać) i poprosić o wyczyszczenie styków. Jeżeli to nie da za dużo to najlepiej zmień kabelki i wtyczki ;)

• 2 weeks later...
Posted

Po pierwsze, nie należy.

Po drugie, zależy co tam wymienili w ramach tego lvl1. Znając ich, poza sprężyną pewnie nic. U mnie rof wynosił 23k/s i skończyło się rozwalonym łożyskiem oraz zębatką środkową, ale na trochę mocniejszym springu. Inna sprawa że nawet na M120 zębatka środkowa i tak nie pociągnie za długo, niezależnie od baterii. Jak kumpel ma zamiar używać tej giwery jak broni szturmowej (100-300 strzałów na semi na strzelankę) to niech sobie zostawi tą lipo - szybsza reakcja na spust, może z rok używania. Na auto rozleci się bardzo szybko.

Po trzecie, nie należy...

... ale ludzie robią różne rzeczy żeby przykozaczyć rofem ;)