Foxtrot29 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 W normalnych body Colta też wszystko się mieści @Mas, przy M160 zapakuj sobie zamiast Mblocka jakiś szkielet CNC i miej święty spokój Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Only CNC :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Będę bardzo niegrzeczny jeśli poproszę o jakiegoś przykładowego linka? Bo CNC to technologia wykonania na maszynie numerycznej, ale jaka firma wykonuje takie szkielty? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 www.airsoftaromory.pl Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Dziękuję Ci Verb za pomoc i błyskawiczną reakcję. Ten różowy już jest mój :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Daj znać jak się potoczą losy wpasowania części do tego GB i jak pasował w korpus G&P. Przymierzam się do V3 CNC :teeth: Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 mam ten szkielet od core i nogę śmiało go polecić, wykonany jest świetnie a część pasują idealnie, testuje go obecnie na m170 core i jak na razie przeszło przez lufę jakieś 1K kulek i nic, nie odpuszczałem nawet imprez przy temperaturach w okolicy 0 stopni, a do body G&P pasuje idealnie Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Myślę, że za 2 tygodnie replika będzie gotowa i z powrotem u mnie, jak wróci zdam jakąś fotorelację i rozwiejemy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiam Max :) Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 niespodzianka po otwarciu gb okazalo sie ze stockowy szkielet gp pekl na czole bardzo ciekawe ile kulek wystrzelalem z ta awaria bo problem spustu powstal pozniej i niezaleznie, ale szacuje ze wystrzelalem ze tysiac kulek po tym peknieciu no moze dwa tysiace to tlumaczy spadek zasiegu bo cylinder z glowica tloka nie mialy prawa sie dobrze uszczelnic trzymane na miejscu tylko przez upper reciever :) co ciekawe giwera strzelala i dalej generowala stabilne 460 fpsow zeby i tlok sa cale Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 W moim starym GP było podobnie, pękł GB, FPSy spadły o 20, karabin strzelał dalej bez zarzutu :D. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Witam wie ktoś może jak przełożyć bezproblemowo kabelki na przód w m4a1? Jest tam strasznie ciasno i nie chcą przejść przez ten otworek :/, wymieniałem lufę na precyzyjną KM HEAD i gumkę systemy i teraz mam problem z powrotnym złożeniem tego. Kable standardowo montowane na przód są z tą dziwną przedłużką i bezpiecznikiem. Kable i tak w przyszłości wymienię pewnie ale teraz bym chciał to poskładać jakoś. Jakieś rady, sposoby na łatwy montaż? Edited February 14, 2014 by NooBSaiboT Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Druty zmieniałeś? Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Nic nie wymieniałem. Pełen stock nie idzie tych kabli tam z powrotem włożyć przez te szparę za nic. Jakieś sposoby na bank są. Coś odkręcić? Delta ring itp ? Pamiętam że kiedyś miałem tez te emeczke starszą generację bodajże i szło tam je upchnąć jakimś cudem. Zamierzam i tak wymienić w przyszłym miechu kable i mosfet wsadzić. Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Kurka, hard piston jednak idzie do śmieci, cylinder jest powgniatany przez zgubione przez tłok zęby. Poldeck powiedział, że GB core CNC to zły pomysł, bo nie będzie pasował i będzie problem ze zrobieniem na nim dużej ilości fpsów, będzie kolejny G&P, z jakimiś wzmocnieniami w postaci przykręconych blach chyba że stali w miejscach gdzie szkielety lubią się złamać. Zostawiam jednak M150, bo wiem jak mocniejsza sprężyna się dla mnie skończy ^^ Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 cieka w bo ja na szkielecie core na m150 core i borkiem guardera 560 fpsów a obecnie m170 i 640 a szkielet G&P z wzmocnieniami z blachy na m150 wytrzymał 3 miesiące i strzelany tylko na semi Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Też bym obstawiał na szkielet Core CNC, kwestia spasowania części w samym GB. Szkielet wejdzie tylko trzeba trochę górny korpus podszlifować jeśli faktycznie będzie to potrzebne. Tak miało to miejsce z GB KWA 2GX. Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 do sentry wchodzi bez problemów Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Myślałem, że do wymiany będzie tylko szkielet, ale czeka mnie też zakup nowego cylindra hardpistona etc. CNC wsadzę jak ten g&p pęknie. Nawet dobrze, że nie muszę go teraz zamawiać bo koszt naprawy byłby dwukrotnie wyższy niż jest teraz. I tak mnie martwi fakt, że jest to rozwiązanie tymczasowe. Quote Link to post Share on other sites
Groszq Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Przewertowałem mnóstwo sklepów i zadziwiła mnie jedna rzecz. Jaki jest myk czy minus tej repliki od G&P http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5313 , że kosztuje o kilkaset złoty mniej niż przeciętny, inny karabin tej firmy i co ewentualnie trzeba wymieniać w G&P aby mnie nie zawiodło? Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 czemu zaraz tańsza to od razu gorsza, nie kiedy samo body robi tylko różnicę w cenie, tu jeszcze masz dobre ceny G&P http://www.airsoftarmory.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Groszq Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 (edited) To się bardzo cieszę, ponieważ zaintrygowała mnie ta cena, a zarazem nie oczekuję od repliki jakiś wodotrysków i raczej przy 420fps nie będę chciał jej tuningować. Mam jeszcze tylko jedno pytanie, ponieważ nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, a naczytałem się trochę niepochlebnych opinii o wytrzymałości G&P. Czy to prawda, że po jakimś czasie pękają zębatki gearbox'a? [EDIT] Dodatkowo mam jeszcze jedno pytanie. Otóż pani z ASGshop'u napisała mi w mailu, że replika, o której pisałem wcześniej (http://www.asgshop.p...ukt.php?id=5313) posiada cylinder typ 0, ale to jakaś tam specjalna wersja od G&P. Po przeczytaniu kilku tematów dowiedziałem się, że typ 0 powinno się stosować do luf powyżej 430-450mm. To w takiej sytuacji, gdzie typ nie jest standardowy, a dodatkowo inny niż zalecany jaki będzie zasięg skuteczny w/w repliki? Edited February 24, 2014 by Groszq Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Mam pytanie do was. Ile wasze emki mają stockowo fps na kulkach 0.2g? Ja mierzyłem ostatnio na 0.25 to miało 395fps co mnie zdziwiło (wymieniona tylko lufa na KM HEAD i guma na systemy) więc przypuszczam że na 0,2g jest ok 430fps. Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 emki G&P maja fabrycznie około 390-420 fpsów na 0,2g, a jak napisałeś wymiana lufy na km head i gumka systemy też zrobiły swoje i dlatego możesz mieć o 10-15 fpsów więcej, G&P robi jeden rodzaj cylindra nie jest to typ 1 ani typ 0, coś pomiędzy i w zależności od długości lufy robi się ta różnica, np. ten sam zestaw w emce z lufą 280mm będzie miał około 390fps, a przy emce z lufą 363mm będzie gdzieś 415fps, wystarczy przy krótszej lufie wymienić cylinder na odpowiedni do długości a różnicy w mocy nie będzie lub będzie niewielka Quote Link to post Share on other sites
Kamill07 Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 A jak ma się sprawa cylindra przy montażu dłuższej precki - Promyk 469mm? Trzeba go wymieniać? Dzisiaj w sklepie przy zakupie nowej repliki średnia z chrono przy lufie 260mm wyniosła 418fps :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
k-dudzio Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 ja wymieniam już cylinder na typ 0 dla luf powyżej 420 mm, a znajomy wymienia już przy długości 375 mm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts