Robson Posted December 11, 2004 Report Share Posted December 11, 2004 czy juz ktos to dorwal.........???? jestem strasznie ciekaw coz to za giwera..... wyglda slicznie, ale jak z dzialaniem......??????????? Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Karabinek sprawuje się całkiem dobrze ,tylko martwi mnie zacinanie się spustu(4h spotkanie temp.-4 stopnie C)po przełączeniu na full auto a później znowu na semi działał normalnie.Cała sytuacja powtarzała się kilka razy.To tyle na razie.pozdr Quote Link to post Share on other sites
b7ade Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 a jak jest z klapka od zamka? Czy otwiera sie za pociagnieciem raczki przeladowania jak w TMie czy trzeba recznie? Jak sie sprawuje w boje ten GP. ŁAdnie prosze o jakaś recke :) Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 a jak jest z klapka od zamka? Czy otwiera sie za pociagnieciem raczki przeladowania jak w TMie czy trzeba recznie? Trzeba otwierać ręcznie z tymże jest to troche kłopotliwe ze względu na zastosowanie sprężynki ,która sama naprowadza klapke na "swoje" miejsce.Także potrzeba dówch rąk do regulowania hop-up-u.pozdr Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 21, 2005 Author Report Share Posted February 21, 2005 piszesz ze spoko strzela (jescze podaj na oko zasieg max)...... ale czy sa problemy natury konstrukcyjnej?? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 Berserker jeżeli dobrze pojąłem rozwiązanie kontrukcyjne klapki (czyli identyczne jak w G&G czy XM TM) to zbiegiem czasu opanujesz regulacje HU jedna ręką. Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 a jak wyglada sprawa wykonania m4 G&P bo doszly mnie sluchy ze wykonanie nie jest zbyt precyzyjne :!: slyszalem ze body jest jakies krzywe i do tego przez szczeliny widac gearbox :!: wiec chcialem siedowiedziec jak to naprawde jest :?: Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 a jak wyglada sprawa wykonania m4 G&P bo doszly mnie sluchy ze wykonanie nie jest zbyt precyzyjne :!: slyszalem ze body jest jakies krzywe i do tego przez szczeliny widac gearbox :!: wiec chcialem siedowiedziec jak to naprawde jest :?: Jako nieprecyzyjne określił bym wypowiedzi które słyszałeś.Body jest świetnej jakości nie ma żądnych szczelin ani skrzywień.Jest zdecydowanie lepiej wykonane niż body by CA.A co do montażu zawieszenia to nie ma w G&P wielkiego pola do manewru.Jesli chcesz mieć to "ucho" na boku a nie pod spodem fore gripa niestety potrzebna będzie jakaś dodatkowa szyna. np.cos w ten deseń http://img.redwolfairsoft.com/upload/produ...mg/TRS-10-L.jpg pozdr Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 Spis wzmocnionych części wew. w karabinku M4A1 G&P: -łożyskowanie kulkowe w gearboxie -metalowa, gazoszczelna dyszę -tytanowany cylinder -metalowa głowica cylindra -tłok i głowica tłoka -stalowe zębatki Quote Link to post Share on other sites
Wujek Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 A coś ponad to co pisza na MG? Np. jakiej mocy jest sprężyna? I czy wg. Ciebie, podobnie jak w G&G można ryzykowac 190%PDI? Napisz jakie masz osiągi na stocku, zasięg, skupienie, celność? Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 A coś ponad to co pisza na MG? Np. jakiej mocy jest sprężyna? I czy wg. Ciebie, podobnie jak w G&G można ryzykowac 190%PDI? Napisz jakie masz osiągi na stocku, zasięg, skupienie, celność? 1.Nie posiadam żadnych innych informacji co do wzmocnionych części wew. w tym karabinku. 2.Ryzykować można zawsze,pozostaje jednak pyt. jak długo gun to wytrzyma. 3.Co do zasięgu nie wypowiem się ,ponieważ nie robiłem żadnych pomiarów.Sprawa ma się podobnie w wypadku skupienia i celności.(jednak w tym wypadku ważną rolę odgrywa celne oko strzelca) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gor Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Colta Commando G&P i przyznam że absolutnie wart swojej ceny jeśli chodzi o jakość wykonania i "balistykę"(mimo że ta wersja ma tylko 30 cm lufy wewn.to z racji mocy bije bardzo celnie, skupienie niezłe na ciągłym również mimo solidnego "trząchania" :wink: ). Co do bezawaryjności to muszę niestety poczekać kilka miesięcy aktywnego użytkowania. Pozdrawiam PS:Co do pokrywy wyrzutnika łusek to lepsza taka (w istocie łatwo obsłużyć hop up przy odrobinie wprawy jedną ręką) niż ICSa która przy byle wstrząsie sama odskakuje grożąc zahaczeniem i wyrwaniem. Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted June 2, 2005 Report Share Posted June 2, 2005 G&P wypuściło kolejnego guna z serii M-ek M635 cena:330 $ na WGC. pozdr Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted June 23, 2005 Report Share Posted June 23, 2005 G&P wypuściło kolejne dwie wersje karabinków z serii M4(dostępne na WGC): -G&P M4A1 Marine Airsoft Gun with 600M Flip Up Rear Sight 305$ -G&P M4 Commando Marine Airsoft Gun 305$(pre order) (mi te M-ki juz sie przejadły :? ) Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted July 13, 2005 Report Share Posted July 13, 2005 Commando M4A1 Fixed Stock (Marine) - 305$ dostępna na redwolfie zdj.---> http://img.redwolfairsoft.com/upload/produ...mg/gp-sm4-l.jpg Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted November 6, 2005 Report Share Posted November 6, 2005 hmmm mam swoja m4 G&P i powiem wam ze jak narazie jestem zawiedziony po kilku tygodniach jak otrzymalem guna zlamal sie Tappet Plate "popychacz" napisalem do machinegun i dostalem odpowiedz witamy, winny jest nie tyle popychacz, co zła konstrukcja pewnych elementów w GB. Żaden ze standardowych nie pasuje. Usuniecie usterki wymaga uskutecznienia kilku zabiegów w GB oraz wymiany popychacza na modyfikowany. Klienci, którzy u nas kupili M4 GP maja te usługe i wymianę gratis. No jestem jak narazie zawiedziony tym gunem, mam nadzieje ze po wymianie tego geara bedzie lepiej :evil: Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 W moim m4 G&P po ok. 7 miesiącach użytkowania pękł tappet plate.Od samego kupna guna miałem problemy z hop up`em (po wsatwieniu dystansera wszystko działało cacy).pozdr Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 Berserker jak zalatwiles ta sprawe z Tappetem :lol: aha i co z tym dystanserem :?: Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Napisalem do G&P o tej sprawie powiedzieli ze byla to wada konstrukcyjna i wysylaja mi nowy do wymiany za darmo, z tego co napisali to ten nowy juz jest zmodyfikowany i ze usuneli wade konstrukcyjna wiec zobaczymy jak to bedzie :!: Quote Link to post Share on other sites
robal Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 dostales ta czesc juz? Czy ma ktos z was jakies inne repliki G&P? Ma ktos moze ktoregos RISa?? http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?cat=GP%20AEGs Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Hmm tak dostalem i zamontowalem :!: tylko znowu kolejny problem w tych modelach G&P jest jeszcze jenda wada cos ze stykami nie tylko ja mam ten problem wiecej infomacji na ten temat ma CEZ. On czeka wlasnie na naprawe a ja czekam az sie wyjasni wkoncu co to za czesc. Problem jest w tym ze po nacisnieciu spustu nic sie nie dzieje po jakis 2-4 sek dopiero zaczyna dzialac silnik czasem nawet slychac dzwiek jakiegos zwarcia czy czegos :!: wiec jak tylko CEZ dostanie swoj karabin bedziemy wiedziec o co chodzi :( Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Dywan Posted December 20, 2005 Report Share Posted December 20, 2005 Mam takie pytanko odnośnie stosowanych przez G&P złączek "T-shape" - miał ktoś z nimi styczność? Jak ładujecie poprzez nie baterię? Zapewne potrzebna jest jakaś przejściówka, czy wykonanie takowej stanowi duży koszt/problem? Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Powiem tak jestem zawiedziony m4a1 g&p wykonanie super ale gearbox slaby wszystko sie lamie itd trzeba wiele wymienic zeby strzelac no chyba ze kupujecie w MG to tam od razu zmieniaja te czesci Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Problem jest w tym ze po nacisnieciu spustu nic sie nie dzieje po jakis 2-4 sek dopiero zaczyna dzialac silnik czasem nawet slychac dzwiek jakiegos zwarcia czy czegos Opóźnione strzały to zazwyczaj pierwsza oznaka ze łącznik stylu spustowego przepala miedzianą blaszkę. Jeśli słyszysz do tego zwarcia to już niebawem przestanie strzelać... Można to naprawić lub wymienić blaszkę na nową. pozdr Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Powiem tak jestem zawiedziony m4a1 g&p wykonanie super ale gearbox slaby wszystko sie lamie itd trzeba wiele wymienic zeby strzelac no chyba ze kupujecie w MG to tam od razu zmieniaja te czesci Wszystko się łamie czy tylko tappet plate? I jak z tym łącznikiem? To ta część? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts