tuzla Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 a czy w replikach G & P sa jakies rażące wady ?? konkretnie http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1454 Quote Link to post Share on other sites
clown Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 a czy w replikach G & P sa jakies rażące wady ??konkretniehttp://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1454 Rażące wady w G&P ? Nie uświadczych w nim żadnych ;). Jedyną wadą może być HU z którymi są z reguły problemy. Polecam odrazu przejść na gumke Hop-Up Guardera. To chyba tyle w kwestii G&P ;). Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Są wady (no ja taką znalazłem w M4 RAS G&P) Luźne/latające magazynki. Bierzesz oryginalny magazynek Mid-cap G&P wsadzasz do gniazda poruszasz bardziej na boki to wypada. Trzeba podklejać taśmą. Nie wiem jak z innymi body ale u mnie to standard. Bez bobrownika nie pujdzie. 8-) Ale tak to całościowo to replika świetna. Nic nie trzeszczy itp. Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Są wady (no ja taką znalazłem w M4 RAS G&P) Luźne/latające magazynki. Bierzesz oryginalny magazynek Mid-cap G&P wsadzasz do gniazda poruszasz bardziej na boki to wypada. Trzeba podklejać taśmą. Ale czy to jest wada RAŻĄCA? Większy problem ja bym widział w komorze HU. U mnie zdarzyło się tak, że obejma lufy (to plastikowe "C") dobrze jej nie trzymała w komorze. Ba! Po pewnym czasie nawet zaczęła pękać (pewnie dlatego, że cały układ doznawał drgań od ruszającej się lufy). I nawet bym o tym nie wspominał, gdyby nie to, ze to nie pojedynczy przypadek (u niektórych występował już w Mkach G&P sprzed 3 lat). Inna rzecz, że można to łatwo naprawić :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
gocik Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 Mam podobny pomysł w fazie realizacji, z tymże 400 fps to chyba faktycznie nieco za mało. Czy ktoś kompetentny może mi potwierdzić, że gumka guardera rozwiązuje wszelkie opisane tutaj i nieopisane problemy z HU w zabawkach G&P? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 (edited) Gumka + dystanser Guardera, nie sama gumka. Przeźroczysta do 400 fps, czarna do więcej niż 400fps. Edited May 16, 2007 by Gallain Quote Link to post Share on other sites
gocik Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedna sprawa: Które low albo real capy najlepiej pasują i najciaśniej się trzymają? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Ja mam Stary i nie narzekam ;) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedna sprawa: Które low albo real capy najlepiej pasują i najciaśniej się trzymają? Lowy Classica praktycznie w ogóle nie latają. Quote Link to post Share on other sites
aLBEDo Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Podkleje się do tematu i zapyatm o ta replikę: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AEG-297_srch_M4 trochę już było o podobnej wersji bez tłumika ale ogólnie jest godna polecenia ? jakieś duże wady lub super zalety ? Quote Link to post Share on other sites
KR3T Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Witam. Jakich kulek najlepiej używać do tej repliki:http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1271 0.23 czy 0.25 ? Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted September 22, 2007 Report Share Posted September 22, 2007 Ja używałem na początku 0,25 (G&G) i było nieźle. Potem wymieniłem lufę na Prometheusa, dalej używałem 0,25 i było o wiele lepiej (ale to przez lufę:). Pchany chęcią sprawdzenia kupiłem ostatnio 0,23 (Excel) i jakiejś wielkiej różnicy nie zauważyłem. Tak na prawdę to chyba wrócę do 0,25 G&G, bo były niedrogie i całkiem niezłe. Najlepiej postrzelaj trochę na jednych i drugich i zobacz, które Ci najbardziej odpowiadają. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 23, 2007 Report Share Posted September 23, 2007 (edited) Luźne/latające magazynki. Bierzesz oryginalny magazynek Mid-cap G&P wsadzasz do gniazda poruszasz bardziej na boki to wypada. Trzeba podklejać taśmą. W moim M4 G&P było kiedyś tak, że trzeba było wygiąć ten zaczep(górną jego część) w magazynku. Nieznacznie, dosłownie 1 mm na zewnątrz. Bierzesz śrubokręt i go lekko odginasz. Nie trzeba jakieś taśmy , nic Edited September 23, 2007 by madjong Quote Link to post Share on other sites
Bylin Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 W kwestii kulek polecam 0.25-tki G&P. U mnie jest mały problem z STARami - nie podają do końca kulek, więc po prostu w czasie strzelania trzymam za magazynek. Przy mid-capach Mag nie mam tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 26, 2007 Report Share Posted September 26, 2007 U mnie też STARy za luźno siedzą, ale P&J siędza bardzo dobrze i podają kulki. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Podkleje się do tematu i zapyatm o ta replikę: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...AEG-297_srch_M4 trochę już było o podobnej wersji bez tłumika ale ogólnie jest godna polecenia ? jakieś duże wady lub super zalety ? Jak cie ta stronka nie zadowoli to jestes wybredny jak cholera: http://www.geocities.com/nseverino/GPM4SO/GandPSO.htmJak cie coś więcej interesuje to wal pw bo posiadaczem jestem... Oknow wyrzutu łusek otwiera się "palcem" (przynajmniej ja tak mam). @MONKeyman Jakbyś mógł jakoś sprecyzować jak dotkliwą różnice zauważyłeś po wymianie lufy na prometeuszka? (dł: 300/363 jak myśle) @Gallain Jesteś przekonany, że wymiana samej gumy (+dystanser wiadomo) zdziała cuda? Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 U mnie poprawa była kolosalna. Niestety trudno mi powiedzieć, czy to wina tylko lufy, bo wymieniłem od razu komorę HU na Systemę (mi poczciwa wymiana gumki i dystansera na Guardera nie pomogła w stopniu zauważalnym). Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Nobo ja mam full stocka jeżeli chodzi o zespół lufy, oczywiście slyszałem pogłoski, że w G&P magia następuje po wymianie komory+gumy ale niewiem czy jest to znaczna różnica... Quote Link to post Share on other sites
MONKeyman Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Zasadniczo to ja byłem zupełnie niezadowolony z komory w stocku. Zwłaszcza, że obejma lufy jak pierwszy raz odwiedziłem wnętrze mojego karabinu była pęknięta. Poza tym mimo wszelkim moich prób karabin strzelał po prostu krzywo... Sam nie wiem z jakiego powodu, ale kulka skręcała w lewo po jakichś 25m. Jak już pisałem wymiana gumki i dystansera nic nie dały. Wymieniłem wiec komorę i lufę i poprawa jest kolosalna. Inna rzecz, że ostatnio coś karabin mi zaczyna strzelać podwójnymi kulkami. Sprawdzałem komorę i wszystko siedzi sztywno, więc nie wydaje mi się, żeby mi się lufa przesunęła. A wcześniej (przy pękniętej obejmie) właśnie to była przyczyna częstych podwójnych strzałów. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 Ja jedyny problem jaki mam w tym momencie z lufa/komorą to fakt, że się strasznie łatwo ją obraca w komorze (lufe oczywiście), a wtedy automatycznie krzywo HU działa itp... Mimo wszystko myśle ze w najbliższym czasie zainwestuje... Quote Link to post Share on other sites
kskoczek Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 To ja też dorzucę coś od siebie. Na początku strzelał dobrze, ale jednak coś było nie tak. Jak wspomniał przedmówca gumka HU do wymienienia na wstępie. Na maksymalnym kręceniu kulka nadal leciała lekkim lobem. W stocku niby 360 fps. Inny mankament to sporadyczne zacięcia, ale nie wiem czy to wina magazynków czy czegoś innego. Zawiozłem do Capri (kryptoreklama :-P ) i na chrono wyszło 280 fps :???: I tak zamierzałem wymienić gumkę na systeme. Poszedł na zaplecze, wymienił gumkę, przylutował jakiś kabelek który był na skraju oderwania się, strzela w chrono i ze zdziwieniem pyta się czy to stock ;-) Jego zdziwienie było uzasadnione bo po wymianie gumki zrobiło się 405 fps na 0,2g ;-) Generalnie karabin wykonany bardzo solidnie, szczęgólnie GB wykonane z metalu to istne cudo ;-) Po obowiązkowej wymianie gumki HU z czystym sumieniem polecam tę replikę - M4A1 G&P ;-) Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Na wstępie wymień gume. Komore jak nie daje rady. Tłok jak padnie. Głowice tłoka jak masz nie dosyt. Sprężyne jak chcesz więcej fps. Precke, która w moim egzemplarzu dużej różnicy nie dała. Cała reszta jest extra :) Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 G&P Ma lepsze kable i na start można włożyc m120 .A wygląd zew. jest poprostu miodzio Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Dokładnie. Jak bym miał jeszcze raz kupować, wziąłbym G&P, a mam CA. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Przeżyłem CA i mówie nigdy więcej. G&P pełna klasa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts