AYss Posted December 22, 2009 Report Share Posted December 22, 2009 (edited) a ta będzie dobra????????? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1909 Dobra może i będzie, nie wiadomo tylko na jak długo, bo to jakiś noname. Generalnie do eMek G&P potrzebujesz albo LiPo 7,4V (od 15C), albo NiMh 8,4-9,6V (minimum Firefoxy, jak masz kasę to lepsze). Jak planujesz tuninng, to kupuj LiPo 11V, ale nie odpowiadam za skutki strzelania w stoku na auto ;). 1500mAh w dużym przybliżeniu wystarczy na jakieś 1500 kurek. Weź też pod uwagę że tej porze roku NiMh mają pewnie z połowę wydajności i to te lepsze (nie wiem jak najlepsze). Poza tym... byłobyłobyło ;). Choć rozumiem, że ten topic jest zupełnie nieczytalny (ze 40 stron już chyba). Poszukaj w dziale Amunicja i zasilanie a znajdziesz duuuużo cennych informacji o batkach, producentach itp pisanych przez większe głowy niż ja. Poczytaj, poszukaj takiej żeby Ci kształtem pasowała i bierz. Ja mam Firefoxy bo akurat były w sklepie i nie narzekam. Jeszcze mi się nie zdarzył pad, a ostatnio było -10C Pozdr. EDIT: Aaa... że to niby KAN jest (późna godzina, krzywo czytam). To cofam to o noname (reszty nie). Edited December 22, 2009 by AYss Quote Link to post Share on other sites
cemiloa Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Witam ! Jestem zainteresowany kupnem tejże repliki http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1451 , dodam ze w tej chwili mam g36k JG i chce poczuć jakąś róznice przy tej zmianie :) ewentualnie jaki karabin Polecacie za te pieniądze ? zazwyczaj strzelam się w terenie , czasami cqb . Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Miałem to samo z frontem Boyi, tą kopią KA. Musiałem przetoczyć kawałek mocowania, żeby nakrętka od oryginalnego zacisku (do najzwyklejszego front gripu) weszła i docisnęła od razu nakrętkę od frontu - może mało zrozumiale, ale jakbyś zobaczył to byś zrozumiał :P Trzeba kombinować, a takie problemy występują, choć nie wiem czy to wina G&P czy Boyi (chyba raczej chińczyka ;] ). No to zakombinowałem. Okazało się, że wizyta u tokarza nie była konieczna. Wystarczyło imadło, wiertarka i dwa wiertła do metalu (małe do rzeźbienia, duże do wyrównania) i klucz francuski. Zeszlifowałem większość grzbietów gwintu nakrętki. Rowki się chyba przegwintowały w momencie nakręcania na body (różnica między tym chińskim gównolitem a metalem G&P jest kolosalna :roll: ). Może mało subtelne ale teraz już nakrętka pasuje, odkręca i dokręca się palcami, i trzyma idealnie :). Morał: kupując chińskie konwersje do G&P chyba lepiej zlecić montaż, albo przynajmniej przymiarkę sklepowi, ewentualnie przygotować się do robótek ręcznych. Pozdr! Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Witam ! Jestem zainteresowany kupnem tejże repliki http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1451 , dodam ze w tej chwili mam g36k JG i chce poczuć jakąś róznice przy tej zmianie :) ewentualnie jaki karabin Polecacie za te pieniądze ? zazwyczaj strzelam się w terenie , czasami cqb . Taki: http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=145 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Myślę, że twoja elokwentna i wyczerpująca wypowiedź dużo do tematu nie wniosła. To, że jest nowy nie znaczy, że nie można mu przytoczyć tematu G&P w skrócie. A jak Tobie się nie chce to nie pisz nic- mniej syfu. Różnice poczujesz sporą- w wykonaniu, wyglądzie, kulturze, materiałach i tak dalej. Co do strzelania- w G&P trzeba trochę kasy włożyć, żeby banglała jak powinna, ale na baterii 8,4V i pełnym stocku bez problemu postrzelasz i nawet będziesz zadowolony (tak myślę). Z czasem zaczniesz ją modyfikować aż dojdziesz do wniosku, że replika spełnia twoje oczekiwania. Jeżeli chcesz wiedzieć to na przyszłość używaj opcji Szukaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?act=Search&f=24 i przeczytaj cały ten temat. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
cemiloa Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 dzięki własnie o taką odpowiedz mi chodziło ! Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Myślę, że twoja elokwentna i wyczerpująca wypowiedź dużo do tematu nie wniosła. To, że jest nowy nie znaczy, że nie można mu przytoczyć tematu G&P w skrócie. A jak Tobie się nie chce to nie pisz nic- mniej syfu. Tak tak, rozpieszczaj leni, którym nie chce przeczytać się tematu ani użyć opcji "szukaj". Ja mam inne hobby niż pisanie po raz 10 tego samego. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Pytanko, kupił już ktoś te nowe g&p( te totalnie najnowsze) ? Jakie wrażenie wizualne? Chodzi mi o osłonę wyrzutnika łusek i elementy stalowe. Quote Link to post Share on other sites
depan Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 o tą emke ci chodzi http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3546 bo ja zamówiłem wczoraj i na następny tydzień powinno mi przyjść więc jak dam rade to napisze kilka słów o niej Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Czy ktoś próbował wpasować w swoją emkę (dżienpi ofkors) to konkretnie łoże: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3091 bo u mnie jakby zęby delta ringa za szerokie były, aby się w przeznaczoną na nie wnękę zmieścić... (ale trochę zdewastowane są) Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Ale czy nie łatwiej: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3422 Depan: właśnie o tą ;-) Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Mam pytanie? Bo mam do wydania 1000zł i chciałbym jakieś M4. Z tego co słyszałem to najlepsze eMki robi G&P. Czy w tej replice da się włożyć batkę w chwyt przedni bo pisze że ma jakąś nową kolbę? To ta eMka http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3546 oraz czy na stocku będzie dawała radę z chińczykami tak około 430fps ? Quote Link to post Share on other sites
depan Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Grzesiek34232 jest napisane że na życzenie klienta przekładają okablowanie z prowadnicy kolby do chwytu przedniego więc napewno bateria sie tam mieści i jak masz do wydania 1000zł to bierz tą emke za 960zł razem z lipolem i ładowarką do lipoli ;D już sie nie moge doczekać mojej M4 G&P ;D Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Tylko że mam do wydania max 1000zł. Muszę do nich napisać ile kosztuje to przystosowanie repliki do standardowej baterii i wstawienie wtyczki tamyia. Ale jestem zdecydowany w 100% na tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
AYss Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 G&P jest bez batki i bez ładowarki, więc w 1000 się nie zmieścisz. Quote Link to post Share on other sites
Grzesiek34232 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Ładowarkę mam mikroprocesorową a jeżeli wtyk w tym G&P to tamyia to będę korzystał z batki którą mam w domu i umieszczę ja na kolbie w ładownicy. Jeżeli wtyk jest inny niż tamyia to wtedy go zmienię w domu. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Wtyk jest taki sam Ijet A próbowałeś odwrotnie ? Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 Łoże było kolegi, ino karabin mój, więc nie kombinowałem za bardzo, ale potem spokojnie weszło na inny karabin produkcji G&P, ale u mnie z powodu dewastacji delta ringa pewnie musiałbym muszkę zdejmować najpierw. Co do zwykłego RISa - jasne, że prościej, lepiej, fajniej i koszerniej (jak ktoś robi stylizacjo-rekonstrukcje) - jak będę duży to wymienię swojego noname'owego RISa na coś lepszego, bo mnie wszystkie QD z niego spadają.... Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Grzesiek34232: Tak czy siak się nie wyrobisz w 1000zł bo za okablowanie musisz policzyć gdzieś 100zł. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Prezes, skąd takie informacje? Przy zakupie w asgshopie nie pamiętam, czy nic nie płaciłem, czy kilkadziesiąt złotych za przełożenie wtyku, ale na pewno nie 100. Quote Link to post Share on other sites
depan Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 No więc dziś mi wreszcie przyszła M4A1 G&P ta najnowsza z sześciopozycyjną kolbą w której sie mieści bateria Li-Po 7,4V. Magazynek troche sie chybota ale nie jest to tak strasznie uciążliwe i łatwo sie go wyciąga i lekko rusza sie kolba. Oznaczenia Colta są super wykonane. Gdy podłączyłem baterie i pierwszy raz strzeliłem byłem pod wielkim wrażeniem, replika strzela cichutko i płynnie żadnych trzasków i nie pożądanych dźwięków. Jeżeli przykręce sobie jeszcze do niej tłumik będzie tak cicha że z 20m nie będzie mnie słychać. ROF jest poprostu super 15strzałów/sekunde. To tak na wstępie gdy postrzelam z niej i troche z nią pobęde napisze coś więcej. Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Raz na zawszę. W oryginalne, przynajmniej z tymi, którymi miałem do czynienia, magazynek latał jak Żyd po pustym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
gruda90 Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Także mam tą emkę tylko wymieniłem okablowanie na zwykłe nie chcę się babrać z li polami.Na razie z nie nie strzelałem leń ze mnie i nie chcę mi się iść na spotkanie.Ale jak odbierałem ją to śmigała bardzo pięknie Rof fajny moc tak samo. Na razie wymieniłem w niej sprężynę na 130 głowice tłoka ,w przyszłości wymienię w niej parę rzeczy aż doprowadzę do zabójczych osiągów ,na razie skupie się na wizualności repliki pierw konwersje kolimator.Troszkę body lata ale pokombinuje się i będzie to w pełnej ścisłości. Mam nadzieję że obejdę się z nią bez żadnych technicznych problemów Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Przy zakupie w asgshopie nie pamiętam, czy nic nie płaciłem, czy kilkadziesiąt złotych za przełożenie wtyku, ale na pewno nie 100. To jest pewne, że 100zł za przełożenie okablowania, pytałem drogą mailową. Też chcę kupić tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Także mam tą emkę tylko wymieniłem okablowanie na zwykłe nie chcę się babrać z li polami.Na razie z nie nie strzelałem leń ze mnie i nie chcę mi się iść na spotkanie.Ale jak odbierałem ją to śmigała bardzo pięknie Rof fajny moc tak samo. Na razie wymieniłem w niej sprężynę na 130 głowice tłoka ,w przyszłości wymienię w niej parę rzeczy aż doprowadzę do zabójczych osiągów ,na razie skupie się na wizualności repliki pierw konwersje kolimator.Troszkę body lata ale pokombinuje się i będzie to w pełnej ścisłości. Mam nadzieję że obejdę się z nią bez żadnych technicznych problemów Spróbuj zrobić docisk komory, powinno pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts