ceus1974 Posted December 31, 2014 Report Share Posted December 31, 2014 Nic odkrywczego nie zapodam. W moim gp, czerwone pokrętła, gerabox zaczął lecieć na springu 130, co prawda strzelanie na mrozie koło -5/-7 czasem auto było. JJ Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Panowie nie moge odkrecic delta rina w mojej emce. Macie jakiś sposob? Probowalem juz imadlem i kluczem francuskim, dawalem wd-40.Prawie wszystkie zęby juz zdarlem a to ani drgnie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Grzej palnikiem. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Kluczem francuskim? Słaby pomysł. Żabką misiu, nie ma szans żeby nie poszło. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Kup klucz do tarcz szlifierki kątowej i spróbuj. Jeśli zbyt mocno pozdzierałeś zęby to może być dramat, imadło, płaski śrubsztak z szerokim grotem/przecinak i gumowy młotek wróżę. Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Dzieki za odpowiedz Panowie. Jutro idzie palnik i imadlo w ruch. Ale mam kolejny problem, mój brat wzial sie za rozbieranie tego i tak krecił, że az peklo body przy pinie w gornym body. Patrze co to za materiał, wydaje sie, ze jest to odlew i moje pytanie jest nastepujace, czy da sie to zespawac? Moze to aluminium? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Znal, bardziej Al niż Zn, ale tego się nie spawuje. Niech Ci nowy korpus kupi. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 We internetach widziałem jak ktoś to jednak spawał. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Ja nie tylko we internetach widział, widziałem nawet na żywo spawane body i to nie G&P ale badziewie KWA. Dać się da, dobry majster zrobi, kwestia ile to będzie kosztowało i ile czasu zajmie ogarnięcie tematu, czas też kosztuje :icon_wink:. Edited January 8, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Nie patrzyłem w komisie ale w asgshopie mają sam upper g&p w razie czego. Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Właśnie bede zamawial to górne body z asgshop-u. Ale kolejne pytanie kupiłem ten oto front http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Core-szyna-ris-MK18-11-cali-/550, wszystko ok tylko pierscien stabilizujacy lufe nie wkreca się do końca, tak jakby inny gwint był. I teraz moje pytanie, czy g&p ma inne gwinty? Czy co bardziej prawdopodobne gwint na body sie po prostu wyrobił, bo patrząc na pierscien od srodka po paru próbach to farba w nim sie zdarla, jakby gwint sie próbował zerwać. Nowe body powinno pomóc? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 U tu panie kolego wychodzi nieczytanie forum http://forum.wmasg.pl/topic/10055-oficjalny-m4m16-gp/page__st__1620#entry1965797 Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Wybacz Nath, ale na 52 stronie sie poddalem, a okazało się, że rozwiazanie jest bliżej. Czyli z tego co koledzy pisali, to trzeba przegwintowac grint od body, zgadza sie? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Dlatego najlepiej czytac takie tasiemce od końca ;). Możesz dać korpus do przegwintowania, moim zdaniem lepiej rozebrać deltaring i przerabioać tą metalową koronkę, bo to można zrobić w domu. Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Spróbuje w tym delta ringu zetrzec te zęby ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Są znalowe, piłowałem to jakimiś starymi, chamskimi pilnikami :). Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Pytanie wałkowane wiele razy, ale odpowiedź brzmiała: żabka. Nie mam jednak takiego narzędzia w pobliżu, a potrzebuję odkręcić delta ring. Ma ktoś sprawdzony sposób na odkręcenie tej części? :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Post #1075, na początku tej strony. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 (edited) No masz, umknął mej uwadze. Dziękuję bardzo! W każdym razie w piwnicy znalazłem jakiś stary, niemiecki klucz Topex Heavy Duty 14" i poszło. Stary, bo stary. Trochę go pozdzierało (a delta ring nic), ale dał radę. Teraz mogę się cieszyć normalnym montażem granatnika, nową lufą i nie martwić, że mi się dziadostwo zsunie :icon_biggrin: Edited January 15, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Ricqo Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Doszedł upper, ale heh niestety jest starego typu i nie pasuje do dolnego body. w pierwszej chwili chcialem go odeslac, ale za chwile wpadlem na pomysl zeby wydrazyc otwory w dolnym body na te dwa male bolce stabilizujace góre, zobaczymy jutro jak to wyjdzie. Bo front pasuje do tego body bez gwintowania. Quote Link to post Share on other sites
Zerahat Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 (edited) Witam, Postanowiłem nie otwierać nowego tematu ponieważ moje pytanie dotyczy właśnie Emek z firmy G&P Kilka lat temu bawiłem się/grałem w ASG. W tamtym czasu z powodu niskich funduszy inwestowalem tylko w chinole ( G36 JG, M249 P&J) Chce wrócic do tego wspaniałego sportu i po wstępnych poszukiwaniach padło właśnie na G&P a konkretnie na sklep asgshop ,który ma w ofercie kilka modeli w przedziałach 1100 - 1800 zł. Na replike chciałbym przeznaczyc maks 2000 zł. Czy ślepo kupować G&P czy sa moze inni producenci/repliki godne uwagi ? Pozdrawiam Edited February 27, 2015 by Zerahat Quote Link to post Share on other sites
Mrozoso Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 KWA również warte uwagi, zobacz sobie ich ofertę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 KWA=łatwiejszy tuning do 500+, G&P lepszy wygląd. Przeczytaj ostatnie 5-7 stron tego tematu, ciągle i ciągle i ciągle wałkujemy w nich najczęstsze przypadłości G&P. Zdecydować musisz sam. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Jeśli już o przypadłościach mowa - ktoś z Was niwelował luzy uppera? Quote Link to post Share on other sites
Zerahat Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 KWA również warte uwagi, zobacz sobie ich ofertę. Dzieki za odpowiedz. Czy jakis sklep (godny polecenia) ma w ofercie repliki KWA ? ( w ashshopie sa tylko 3 modele) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts