MJ6 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Chcemy :lol: I jeszcze coś napisz, jakaś "recka" z użytkowania ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 (edited) Mowisz - masz Puszeczka i jej latarka: Puszczeczka i laser Puszeczka w caloksztalcie Pucha - wykonanie perfekt. Bez ubytkow, nadlewek itp. Latara - mocne biale swiatlo. Nie znam sie na lumenach ale tyle raczej ona nie ma. Bardzo fajnie oswietla pomieszczenie. Nie nadaje sie na swiecenie na dluzsze dystanse gdyz swiatlo jest rozproszone i latareczka jest mala. Dla mnie swietnie bedzie spelniac swoje zadanie jako latarka dodatkowa bo jako glowna latarke uzywam M900 Laser - mocny. Na 200m w dzien widac plamke bez problemu. Na wieksza odleglosc sprawdzic nie moglem bo u mnie na wsi puste pola i juz obiektow dalej nie ma xD. Laser ma regulacje lecz regulacja gora/dol jest bardzo mala Laser/Latarka przelacza sie za pomoca dzyndzla krecacego tak jak w oryginale Edited August 25, 2010 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Będzie chociaż 1/4 z tych "270lm"? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 (edited) Pisalem recke i sie calosc skasowala ... Wiec napisze jeszcze raz ale w skrocie Pucha - wykonanie perfekt. Bez ubytkow, nadlewek itp. Latara - mocne biale swiatlo. Nie znam sie na lumenach ale tyle raczej ona nie ma. Bardzo fajnie oswietla pomieszczenie. Nie nadaje sie na swiecenie na dluzsze dystanse gdyz swiatlo jest rozproszone i latareczka jest mala. Dla mnie swietnie bedzie spelniac swoje zadanie jako latarka dodatkowa bo jako glowna latarke uzywam M900 Laser - mocny. Na 200m w dzien widac plamke bez problemu. Na wieksza odleglosc sprawdzic nie moglem bo u mnie na wsi puste pola i juz obiektow dalej nie ma xD. Laser ma regulacje lecz regulacja gora/dol jest bardzo mala Laser/Latarka przelacza sie za pomoca dzyndzla krecacego tak jak w oryginale Edited August 25, 2010 by Ari Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Wiązka laser jest widzialna gołym okiem? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Na dworze w dzien - nie. Ale w pokoju widac przy zapalonym swietle widac. W nocy oczywiscie takze widac soczysta wiazke lasera Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Mógłbyś zrobić zdjęcie? :-F Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Czego? :P Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Soczystej wiązki lasera... Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 No coraz bardziej mi się podoba. Tylko jeszcze nie wiem czy wersję czrną czy DE. Tam wchodzi jedna bateria? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 1x CR123, sir. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Wchodzi 1 bateria CR123 3V lub 3.7V. Ja uzywam tej drugiej Z fotki dupa... Mój aparat w ogole nie lapie fotek w nocy ;/ Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 - http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=2561 Ten DBAL-A2 od G&P. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 A który waćpan wie gdzie można znaleźć tego pięknego DBAL'a A2 z szyną na górze używanego przez 1.PSK i GROM ( dostarcza Cenrex? ). Nie bądźcie złośliwi i nie dawajcie linków do strony producenta. :-P W ostateczności zadowolę się tym od G&P, ale jak z ceną i czy dorówna "świeceniem" ATPIAL'owi Ariego? ;-) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Z tego co pamiętam to te od G&P były na ebairsoft'cie. I to było chyba tylko pudełko na baterie, ale lepiej sam poszukaj i sprawdź. Edited August 26, 2010 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 http://www.ebairsoft.com/dboys-dbal-battery-p-1361.html - jest coś takiego. Aż tak nisko nie upadnę. Szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Ten od G&P ma zarówno laser jak i iluminator w podczerwieni, tak więc cena nie będzie mała. Na razie jak widzę są tylko spekulacje na arnies, ale jak podam linka to kolega Mati powie, że link nie działa pewnie itp. Jak G&P można zobaczyć na przykładzie PEQ-2, więc myślę, że z pomocą czasu i technologi jaki dysponowała ta firma będzie tylko lepiej. A na stronce GP można chyba sprawdzić ile kosztuje, tylko trzeba się zarejestrować a mi się nie chce :-P . http://www.ebairsoft.com/dboys-dbal-battery-p-1361.html - jest coś takiego. Aż tak nisko nie upadnę. Szkoda. Zresztą można by kupić tą puszkę, wpakować do tego jakieś lasery, latarkę i zasilanie. Warto by się w takie coś pobawić, moim zdaniem dobra sprawa, gdyż samemu można wybrać "świecidełka". Żeby nie było tak jak na przykładzie PEQ16A od Elementa, gdzie nawet nie ma zielonego lasera, przez co ten produkt mnie nie przyciąga. Niemniej bajery typu diodka IR i niebieska latareczka mogła by być zastąpiona właśnie zielonym laserem. Edited August 26, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 (edited) Przyszedł Mic An/Peq15 z 270 lumenami. Nie wiem jak to jest mierzone, jednak tych 270 lumenów nie widać. Dioda wali mocno po oczach, ale przyrodę oświetla co najwyżej słabo. Zielony laser natomiast jest bardzo jasny i mocny. Daje czadu. Nie wiem czy to zaleta czy wada, ale jest dużo mocniejszy od czerwonego. Wykonanie z zewnątrz się nie różni od tych słabszych wersji. Edited September 1, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Oh yeah. - http://rsov.com/index.php?target=products&...roduct_id=12919 Red / Green Laser (20W) / with dual head flash LED Illuminators (High / Low Power) Dual selector for the laser and illuminate mode. (OFF/ Laser / Laser Flash / full power LED / full power LED + laser) Upper Selector and Rubber Fire Button Switch for Green laser and High power LED Lower Selector and Rubber Fire Button Switch for Red laser and Low power LED Edited September 4, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Szkoda ze wykonanie jest srednie Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=noeQxUaqScU Tutaj widac dzialanie laserka o poranku Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 (edited) Swojego czasu na ebayu krążyły (chwilowo ich nie ma) wydmuszki PEQ z chińskiej firmy "JM Tactical" - w cenie 20$ (z wysyłką). Postanowiłem zaryzykować. Pierwsze wrażenie - plastik przyjemny w dotyku, dosyć ciężki (metalowy montaż na RIS), pokrętła się kręcą, osłonki na gumkach. Przełącznik trybów znajduje się zdecydowanie głębiej niż w Boyu. Wymiary - porównując do kopii Boya: ta pucha jest węższa i krótsza o te kilka mm, oraz zdecydowanie cieńsza (jutro postaram się wrzucić foto na M4). Zdjęcia rzeczywiste: Dla porównania z Boyi (tutaj słabo widać różnice) Nie mam niestety możliwości porównania z oryginałem. Za tą kwotę (wspomniane 20$) brać w ciemno. Edited September 8, 2010 by MartiN_BB Quote Link to post Share on other sites
mrBazyl Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Ja ostatnio sobie taką puszkę sprawiłem.. Całość wykonana z solidnego plastiku. Nie trzeszczy i nie wygina się w ręku jak BOYIa. Teraz mnie korci, żeby do środka włożyć jakiś laser i latarkę- macie jakieś patenty co by tam się zmieściło? Głównie chodzi mi o latarkę, bo moduł lasera już mam zamówiony- tylko czekam aż dojdzie. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 Jak rozebrać peq-2 z g&p? "Zapiekła" mi się jedna bateria w środku i nie mogę jej wyciągnąć. Odkręciłem wszystkie śrubki, ale dalej coś trzyma ta puszkę w kupie. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 W sumie dotyczy to przede wszystkim puszek peq więc poruszam to w tym wątku. Czy wszystkie modele atrap peq16 i peq2 montowne na górnej szynie pięknie włażą w światło celownika optycznego - ACOG, ELCAN, SPECTRE DR? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts