Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperski Hydepark

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Magpul jest troche jak walentynki. Włączam radio- walentynki (albo Smoleńsk :D). Włączam telewizor- walentynki (albo Smoleńsk). Otwieram gazetę- walentynki (albo Smoleńsk).

A, to coś jak SGO Gdańsk.

Ja słyszałem/czytałem gdzieś, że oryginalne akcesoria Magpula do replik AEG są gorszej jakości i niejednokrotnie droższe od swych ostrych odpowiedników.

Osobiście posiadam chińską podróbkę uchwytu do zawieszenia ASAP - bardzo fajna sprawa i do tego solidnie wykonana

Edited by Obi-Wan

Broda od magpula... z ergonomiczną rączką pozwalającą wycelować szybciej o 15 procent i z jakimś innym bajerem którego nikt wcześniej nie wymyślił a który przez swoją zajebistość zwiększa szanse przeżycia na polu walki dziesięciokrotnie?

Czy po prostu Dexter jesteś tak młody, że w ogóle chciałbyś mieć brodę (np. a la Costa)? :P

A tak poważnie, ile Ty masz lat Dexter? Pytam bom ciekaw strasznie ;)

Obi, własnie po to aby się nie golić :D. Jak Ci na brodzie rosnie gówno to musisz się golić bo nieogolony wygladasz jak wyleniała wycieraczka do butów. Jak masz normalny zarost to po prostu se rośnie a Ty możesz nacieszać się swoim Viking-look. Żuku, a to problem jest rozumiem bo jeszcze nie masz czy nie chce Ci się sięgać? :D. Jak ogolony ide do sklepu to też mnie często gęsto pytaja o papier. Wiesz, doskonale sie trzymam i młodo wyglądam :P.

No Wy to nie zapomnijcie zabrać ze sobą na piknik zgody od rodziców! :)

Magpule są dobre.

Zarówno pod względem jakości materiału i wykonania jak również ergonomi.

Nie ma różnicy miedzy ersoftowymi a "ostrymi" Magpulami - mam jedne i drugie.

Pierwsze kupiłem za wielką wodą zanim się ersoft kapnął.

Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica..

Może drażnić popularność - mnie np trochę wkurza bo już nie jestem od dawna zajebiście pro..

Ale nie piszcie, że są gorsze do Knighta czy Troya bo nie są. Są lepsze. I to pod każdym względem.

Cenowo również. A że Wam chłopięta, zarost Costy spędza sen z powiek i mnoży kompleksy krótkich fiutków to nie pitolcie mi tu, że Magpul jest słaby bo nie jest!

Że się nie podoba - OK!

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

Mnie o dowód nie pytają od 16nastego roku życia... Co 2 dni muszę się golić żeby w miarę wyglądać i nie przypominać Osamy.. Chociaż z drugiej strony przynajmniej dzieci się mnie boją :D

Co do Magpul'a to według mnie i w wersji "ostrej" i ersoftowej jest ok :)

Magpul jest troche jak walentynki. Włączam radio- walentynki (albo Smoleńsk :icon_biggrin:). Włączam telewizor- walentynki (albo Smoleńsk). Otwieram gazetę- walentynki (albo Smoleńsk).

Dla mnie jest brzydki ale to rzecz gustu. Alergię na magpula mam głównie, przez te wszystkie ochy, achy i kiśle w majtach nad źle wykonanymi kawałkami plastiku :icon_biggrin:.

Plastiki magpula są dobrze wykonane, przynajmniej te z którymi miałem styczność, w porównaniu do KA, G&P, już nie mówiąc o CA G&G i innych...

Zawsze się zastanawiałem, skąd ta moda na chęć posiadania bujnego zarostu.

Osobiście jestem w fazie przejściowej pomiędzy koprem a brodą i konieczność coraz częstszego golenia wcale mi się nie podoba

Podobno jest to (naukowo) dążenie do spotęgowania swojej męskości/dorosłości, no albo po prostu straszne lenistwo albo etat pod marketem.

No Wy to nie zapomnijcie zabrać ze sobą na piknik zgody od rodziców! :icon_smile:

Magpule są dobre.

Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica...

No kurczę, kumpel kupił afg magpula ja mam 2 afg z najnowszych chińskich dostaw no i różnice ciężko dojrzeć, malutkie w fakturze, albo w jednym chwycie mam lustrzane odbicie oznaczeń (o nie! tych których nie widać) maam też chińską kopię chwytu i kolby no i jakość itd, jest na prawdę na poziomie, o ile nie było tak kolorowo jeszcze pół a może rok temu to teraz nawet bezczelnie pakują je w opakowanka magpula z pełnymi oznaczeniami, stronami internetowymi itd.

Jak dla mnie różnica między oryginałem a kopią się zaciera,

Magpule są dobre.

Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica..

Ale ty piszesz teraz o uchwytach do magazynków?

Bo pisząc o "magpulach" to tak zabrzmiało

Edited by Obi-Wan

To nie był Magpul a jego chińska podróbka, dex.

Mam też taki chwyt i nie ma tam żadnych błędów spasowania.

Grzbiety wchodzą bardzo ciasno na jego ( chwytu ) korpus. Jest najlepiej wykonany z całej serii MAID/MOE.

Leży u mnie w pudełku jeden bo w zestawie są dwa z dwoma grzbietami - zabiorę go ze sobą na piknik, jak nie wierzysz.. ;)

Pozdrawiam,

Lambert