Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Tzn tak- uroda samego MP to rzecz gustu ale wykonanie, wykończenie już całkiem obiektywnie jest chińskie po prostu. "utaktycznianie" wszystkiego jest śmiszne trochę :D. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 znaczy że nie chciał byś czapki polarowej z risami i ergonomicznym chwytem? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Racja, a czy mówisz o wykonaniu tych gratów by PTS czy by czajnapeteesmiskaryżubędzieładnie? Śmieszne jest też to że PTS bywa droższy niż ostre... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Mówię o częsiach "ostrych". Montowałem toto w gaziaczkach, tych do AEG nie kojarzę nawet bo AEG się nie zajmuję. Jedyne co bym chciał od MP to chyba broda :D. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Magpul jest troche jak walentynki. Włączam radio- walentynki (albo Smoleńsk :D). Włączam telewizor- walentynki (albo Smoleńsk). Otwieram gazetę- walentynki (albo Smoleńsk). A, to coś jak SGO Gdańsk. Ja słyszałem/czytałem gdzieś, że oryginalne akcesoria Magpula do replik AEG są gorszej jakości i niejednokrotnie droższe od swych ostrych odpowiedników. Osobiście posiadam chińską podróbkę uchwytu do zawieszenia ASAP - bardzo fajna sprawa i do tego solidnie wykonana Edited February 14, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Broda od magpula... z ergonomiczną rączką pozwalającą wycelować szybciej o 15 procent i z jakimś innym bajerem którego nikt wcześniej nie wymyślił a który przez swoją zajebistość zwiększa szanse przeżycia na polu walki dziesięciokrotnie? Czy po prostu Dexter jesteś tak młody, że w ogóle chciałbyś mieć brodę (np. a la Costa)? :P A tak poważnie, ile Ty masz lat Dexter? Pytam bom ciekaw strasznie ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Obi, dlatego zaznaczyłem, że piszę o częściach do broni palnej, nie do replik. Jesli te do replik sa jeszcze kapke gorzej wykonane... Dexter lat ma 23 ale po prostu nie jest obdarzony bujnie owłosioną mordą. Pasuje tu raczej określenie "koper" a nie "broda" :D Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Foxtrot lat 18, tegoroczny maturzysta, mówi: nie jesteś sam Dex! Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Zawsze się zastanawiałem, skąd ta moda na chęć posiadania bujnego zarostu. Osobiście jestem w fazie przejściowej pomiędzy koprem a brodą i konieczność coraz częstszego golenia wcale mi się nie podoba Edited February 14, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Ja tam się nie golę, bo jak nie mam zarostu to fajek ani browca bez dokumentów kupić nie mogę... :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Obi, własnie po to aby się nie golić :D. Jak Ci na brodzie rosnie gówno to musisz się golić bo nieogolony wygladasz jak wyleniała wycieraczka do butów. Jak masz normalny zarost to po prostu se rośnie a Ty możesz nacieszać się swoim Viking-look. Żuku, a to problem jest rozumiem bo jeszcze nie masz czy nie chce Ci się sięgać? :D. Jak ogolony ide do sklepu to też mnie często gęsto pytaja o papier. Wiesz, doskonale sie trzymam i młodo wyglądam :P. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Ja podobnie piękny i młody :) Rośnie mi zarost normalnie, ale z wyglądu tak jakoś ludzie mnie odmładzają. Na drzwiach otwartych mojej uczelni dostałem długopisy i ulotki bo pomyśleli, że jestem licealistą :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) No Wy to nie zapomnijcie zabrać ze sobą na piknik zgody od rodziców! :) Magpule są dobre. Zarówno pod względem jakości materiału i wykonania jak również ergonomi. Nie ma różnicy miedzy ersoftowymi a "ostrymi" Magpulami - mam jedne i drugie. Pierwsze kupiłem za wielką wodą zanim się ersoft kapnął. Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica.. Może drażnić popularność - mnie np trochę wkurza bo już nie jestem od dawna zajebiście pro.. Ale nie piszcie, że są gorsze do Knighta czy Troya bo nie są. Są lepsze. I to pod każdym względem. Cenowo również. A że Wam chłopięta, zarost Costy spędza sen z powiek i mnoży kompleksy krótkich fiutków to nie pitolcie mi tu, że Magpul jest słaby bo nie jest! Że się nie podoba - OK! Pozdrawiam, Lambert Edited February 15, 2013 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Mnie o dowód nie pytają od 16nastego roku życia... Co 2 dni muszę się golić żeby w miarę wyglądać i nie przypominać Osamy.. Chociaż z drugiej strony przynajmniej dzieci się mnie boją :D Co do Magpul'a to według mnie i w wersji "ostrej" i ersoftowej jest ok :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Magpul jest troche jak walentynki. Włączam radio- walentynki (albo Smoleńsk :icon_biggrin:). Włączam telewizor- walentynki (albo Smoleńsk). Otwieram gazetę- walentynki (albo Smoleńsk). Dla mnie jest brzydki ale to rzecz gustu. Alergię na magpula mam głównie, przez te wszystkie ochy, achy i kiśle w majtach nad źle wykonanymi kawałkami plastiku :icon_biggrin:. Plastiki magpula są dobrze wykonane, przynajmniej te z którymi miałem styczność, w porównaniu do KA, G&P, już nie mówiąc o CA G&G i innych... Zawsze się zastanawiałem, skąd ta moda na chęć posiadania bujnego zarostu. Osobiście jestem w fazie przejściowej pomiędzy koprem a brodą i konieczność coraz częstszego golenia wcale mi się nie podoba Podobno jest to (naukowo) dążenie do spotęgowania swojej męskości/dorosłości, no albo po prostu straszne lenistwo albo etat pod marketem. No Wy to nie zapomnijcie zabrać ze sobą na piknik zgody od rodziców! :icon_smile: Magpule są dobre. Zarówno pod względem jakości materiału i wykonania jak również ergonomi. Nie ma różnicy miedzy ersoftowymi a "ostrymi" Magpulami - mam jedne i drugie. Pierwsze kupiłem za wielką wodą zanim się ersoft kapnął. Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica... No kurczę, kumpel kupił afg magpula ja mam 2 afg z najnowszych chińskich dostaw no i różnice ciężko dojrzeć, malutkie w fakturze, albo w jednym chwycie mam lustrzane odbicie oznaczeń (o nie! tych których nie widać) maam też chińską kopię chwytu i kolby no i jakość itd, jest na prawdę na poziomie, o ile nie było tak kolorowo jeszcze pół a może rok temu to teraz nawet bezczelnie pakują je w opakowanka magpula z pełnymi oznaczeniami, stronami internetowymi itd. Jak dla mnie różnica między oryginałem a kopią się zaciera, Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Też ostatnio słyszałem podobną opinie. Dopiszę tylko, że moja opinia nt "chińskich magpuli" jest z przed kilku lat. Niemniej, to jednak inne tworzywo. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 (edited) Magpule są dobre. Zarówno pod względem jakości materiału i wykonania jak również ergonomi. Nie ma różnicy miedzy ersoftowymi a "ostrymi" Magpulami - mam jedne i drugie. Pierwsze kupiłem za wielką wodą zanim się ersoft kapnął. Ale jest różnica pomiędzy Magpulami a chińskimi kopiami - duża różnica.. Ale ty piszesz teraz o uchwytach do magazynków? Bo pisząc o "magpulach" to tak zabrzmiało Edited February 15, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Nie, o kolbach, o chwytach pistoletowych oraz przednich i takich tam.. Oni zaczynali tym uchwytami do magów - stąd nazwa. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Mi się nie spodobało wykonanie jak to montowałem np wymienne grzbiety w chwycie pistoletowym miały piękną szparę tzn między grzbietem a samym chwytem, spasowane toto było tak se. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 To nie był Magpul a jego chińska podróbka, dex. Mam też taki chwyt i nie ma tam żadnych błędów spasowania. Grzbiety wchodzą bardzo ciasno na jego ( chwytu ) korpus. Jest najlepiej wykonany z całej serii MAID/MOE. Leży u mnie w pudełku jeden bo w zestawie są dwa z dwoma grzbietami - zabiorę go ze sobą na piknik, jak nie wierzysz.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Na rynku krążą tanie podróbki Magpula z logiem Magpula, więc nie dziwota. Sam miałem z takowymi do czynienia (MBUS) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Podobnież nawet chińcici nawet pakują je w opakowania z oznaczeniami magpula :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Lambercie, owszem, to był MP :D bo wiem gdzie kupowany. Natomiast nie wezmę go ze sobą na piknik bo znajduje się obecnie gdzies na pomorzu chyba. Ale zostały mi od niego grzbiety :D dwa. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Dzięki. :). Czasem mam wrażenie, że nasze małe forum "Karabiny wyborowe" tworzy tak naprawdę 6 mniej- więcej stałych osób. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 W tym jedna bez własnej snajpy? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts