Black93 Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 http://www.milsim.pl/viewtopic.php?f=27&t=582&p=8505#p8505 Może coś by się dało ugrać :) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Wrzucaj z poparciem braci snajperskiej. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Popieram, przy czym to 700fps jest jak dla mnie nad wyrost. Powyżej 660fps, nawet kulki 0,43g głupieją, a gdyby nie używać hopa, to wypisz wymaluj - Ram. Może jak na Śląsku 666fps? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Popieram, przy czym to 700fps jest jak dla mnie nad wyrost. Powyżej 660fps, nawet kulki 0,43g głupieją, a gdyby nie używać hopa, to wypisz wymaluj - Ram. Może jak na Śląsku 666fps? Myślę, że lepiej zachować jakiś zdroworozsądkowy zapas jakby powychodziły fajniejsze kulki. I tak prawie każdy śmiga na 500-550fps na 0,4g. Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) Z moich doświadczeń kulki 0.43 na 700 fps latają nadal dobrze, nie wariują. Edited February 17, 2015 by Black93 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Które, Black, które 43-ki latają dobrze.? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Rocketsy pierwszej serii tatusiu mój. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Black... to daj mnie te serie :icon_biggrin: takiś cwany :icon_biggrin: Nie mogę juz edytować :icon_biggrin: ale uwaga chłopcy robię trola: Oto super precyzyjne kulki do replik ASG snajperkich w kolorze białym... http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 EE tam, demonizujesz. W kornach się przecież nie zacinają. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 (edited) "Kulki o wadze 0,43g zalecane do replik wzmocnionych (130 m/s i więcej)." Aha nie no to fajnie, to powyżej m160 już 0.5g? :icon_wink: Edited February 20, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 to tak w formie śmiechu lekkiego ;) Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Witajcie. Czy próbował ktoś bawić się obliczeniami balistycznymi? Może nie dla "pod czas gry", tylko dla precyzyjnego strzelania rekreacyjnego. Np aby na 100% trafić w cel z pierwszego razu przy, powiedzmy, 5 m/s wietrze. Może korzystał ktoś z kalkulatorów balistycznych? Niby i rozumiem, iż fps`y nam mogą "skakać", a kulki co raz gorsze, i gumki HU po różnemu pracują przy różnych temperaturach... Nie mniej jednak? Są maniaki? Podzieli się ktoś doświadczeniem - dla ogólnego rozwoju :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Liczyć? A gdzie tam, to nie broń ostra, trzeba się po prostu ostrzelać kulkami sporo i poznać replikę. Wczoraj udało mi się trafić 2 ludzi w biegu jakieś 40m ode mnie - obiegali mnie bokiem. Warto było grać w tanki TDKami 3 lata i uczyć się strzelać z wyprzedzeniem :icon_razz: Poprawki na wiatr brałem przy teście kulek ciężkich, po to wieszałem tasiemkę. Ale podczas strzelanek trudno o takie tasiemki przy każdym przeciwniku. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Niestety, ale ja zrobiłem małe szachermacher i szumacher :D i teraz muszę się na nowo uczyć.. ale pochwalić się mogę ze 3trzech na 100% trafiłem :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 A oni uciekli.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
ShayBuS Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 I wtedy zmienił amunicję na ostrą... :D Quote Link to post Share on other sites
kubabedzin Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 A taka dobra sniperka z celownikiem do 500zl? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Haha, ale dobry żart stary :-F Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 @kubabedzin. Jeżeli nie jesteś jakimś botem robiącym se jaja to proszę. Poczytaj forum zanim zadasz kolejne pytanie bo gorzko tego pożałujesz. I to nie jest groźba,a rada :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 (edited) Zamiast kupować jakieś śmieszne szyny za 50zł zamiast szczerbinki w swd (tak ludzie tego szukają) można odkręcić sprężynę wyjąć szczerbinkę i na dwóch śrubach wkręcić tam risa. Celowanie bez szczerbinki na samych szczękach jest o dziwo wygodniejsze :icon_wink: W asg starczy bo dystans jest 10x mniejszy więc i korekcja w poziomie 10x mniej precyzyjna. Edited February 26, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Napisałem w dziale Replik I klasa to mi wywalili temat do śmieci i nawet nikt nie raczył dać PW z powodem O.o Rozumiem, że żadko tu zaglądam i moze nie ogarniam czegoś, ale bez przesady. Spytam kolegów po fachu - snajperów bo na pewno macie więcej cierpliwości niż tamci narwańcy. Sprawa wygląda tak: Planuje budowę XM25 (nie granatnika tylko wersji specjalnej M21) - i szukam odpowiedniej bazy pod budowę repliki. Wymaganie mam jedno: Stalowe, bądź z wykonane z dobrego stopu aluminium (broń Boże ZnAl) "body" i zespół zamkowy. Wiem, że takowy istnieje od RATech'a do gazowej M14 od WE - jednak ja poszukuje czegoś pod AEG'a. Cała reszta nie jest istotna - kolbę, lufę, dżirboks będę dobierał już sobie samemu - zależy mi tylko na tym "pierdoli*u". Dlaczego taki uparty na stal? Jako podstawową giwerę mam WSS Wintoreza LCT, jednak coraz częściej jestem w sytuacjach, że przydał by się na plecach jakiś DMR - osobiście nie uznaję kompromisów i nie myślę na polu non stop czy gdzieś nie przywalę repliką - o WSS'a sie nie martwie bo to stal i od września wiele już przeżył bez szkód. Tego samego oczekuje od przyszłego XM25. Pomożecie? Czy zostaje mi dorabianie zamka za kupę hajsu w jakiś zakładach? Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Napisz do bart_a ma nowy sprzęt i może byłby w stanie Ci coś dorobić. Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Ok, bart_a znam z forum, coś tam nawet kiedyś miałem od niego do VSR'ki - więc wiem o co chodzi. Aczkolwiek dorabianie to opcja ostateczna więc poczekam jeszcze czy może ktoś nie kojąrzy rynkowego M14 z lepszych materiałów ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 (edited) Komora zamkowa z suwadłem, bo o tym piszesz, w M14 są masywne - tam raczej trudno cokolwiek uszkodzić. Mam od lat, nie pamiętam już ilu, DMR zbudowanego w oparciu o M14 Marui. Żadnych uszkodzeń a tę replikę wyjątkowo źle traktuję. Jest wielka, ciężka i o wszystko się haczy. Bolt catchem bawią się w respach z radością nie mniejszą od mojego niespełna dwuletniego synka gdy robi to w domu jak mama nie widzi.. ;) Oczywiście, zgadzam się, że stal jest lepsza o stopów ZnAl. Jednak ani ta ersoftowa stal nie jest "stalą" ani Maruiowy znal nie jest zły - cały czas piszę o TM. Ja kierowałem się innym kryterium: chciałem najlepszą pod względem mechanicznych ( GB + komora ) replikę pod budowę giwery. Pozdrawiam, Lambert P.S. A masz już tn seksowny tłumiczek płomieni do M25? Edited February 27, 2015 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Kalmar Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 O, wreszcie jakieś konkrety :) Musze w takim razie obmacać tą 14 od TM, choć większość airsoftowych znajomych doradza mi pchanie się w stronę G&G (ku czemu się nie skłaniam - jestem uczulony na ichne produkty). Co do tłumika - nie mam - nie zaczynam roboty od tyłu ;) będzie baza w postaci Emki to będzie się dalej jechać z listą zakupów ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts