polcz Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Witam, a ja lubie strategiczne gierki.Moja ulubioną jest Suden Strike II i jak by ktos miał cz III to bede wdzieczny. A poza tym wciągająca jest Supremacy 1914, widziałem przegladarkową na www.wcograc.pl. Z dzisiejszego punktu widzenia to prymitywna ale.....czasu potrafi zabrać sporo. Macie jakies swoje ulubione ? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Grałem we wszystkie części "Age Of Empires" razem z dodatkami. Czasem pogrywałem w "Real War 2" oraz w "Red Alert 2" te strategie zabierały zbyt wiele czasu :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Cykl Steel Panthers (jakbym policzył ile ślęczałem i ślęczę ciągle nad tym starzywem to chyba by mi wyszły miesiące, jak nie lata ciągłego grania), cykl Combat Mission (ale tylko do pewnego momentu), Master of Orion II, Dune II (matka gatunku RTS) i Emperor: Battle for Dune. Jest tego trochę. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Krótko, bo o arystokracji gier RTW już było wiele razy: Close Combat IV i V z modami. Quote Link to post Share on other sites
def-pl Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Panzer General II, Sudden Strike II z dodatkiem Wojna o Zasoby, TOAW - The Operation Art Of War. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Close Combat i Total Annihilation były całkiem całkiem. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Słyszał ktoś może o grze "Overlord" ta gra miała pod tytuł jeszcze, lecz nie pamiętam dokładnie jaki. To była gra na tury, masz 1 minutę Ty i Twój przeciwnik, na wyznaczenie celów poszczególnym jednostkom, możesz też sprowadzić posiłki etc ... po minucie następuje potyczka która trwa minutę i tak w kółko. Można było dowodzić jednostkami amerykańskimi lub niemieckimi. Quote Link to post Share on other sites
Sledziu_w Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) Słyszał ktoś może o grze "Overlord" ta gra miała pod tytuł jeszcze, lecz nie pamiętam dokładnie jaki. To była gra na tury, masz 1 minutę Ty i Twój przeciwnik, na wyznaczenie celów poszczególnym jednostkom, możesz też sprowadzić posiłki etc ... po minucie następuje potyczka która trwa minutę i tak w kółko. Można było dowodzić jednostkami amerykańskimi lub niemieckimi. Combat Mission: Beyond Overlord ? Bardzo fajna strategia, spędziłem przy niej dużo czasu. Nie tylko amerykańskie i niemieckie - nasi też tam byli, tylko sprzęt mieli amerykański (chyba) Edited March 9, 2011 by Sledziu_w Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 O tak, to ta gra! hehe, to Overlord było w podtytule. Grałem w to 4-5 lat temu, więc zapomniałem. Mnie również kupę czasu pożarła. Ja już nie pamiętam czy nasi tam byli, ale w każdym bądź razie polecam tą gierkę :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 COSSACKS Europejskie boje, powrót na woję, sztuka wojny.. Polecam multiplayer. Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ja uwielbiam Command&Conquer Red Alert 2 + Yuri's Revenge ! Klimat tej gierki i grywalność nieporównywalna z dzisiejszymi produkcjami. Klasa sama dla siebie ;). Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 A ja polecam Warcrafta 3 razem z Frozen Throne. Niektórym to na prawdę multi zabiło młodość :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Rise of Nations jest całkiem fpytę. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ufo X-com, potem Terror from the deep, Są jeszcze jagged aliance 2 albo Sid meier's Gettysburg. To są stare i fajne produkcje :) Quote Link to post Share on other sites
Verdin Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ground Control i dodatek Dark Conspiracy - żadnego zbierania surowców, żadnych zapisów gry w czasie misji. Do dziś ją sobie czasami odpalam. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ze starych RTSów-Warcraft 3(najlepiej z dodatkiem) i Red Alert 2(i dodatek do niego),z ciut nowszych-C&C Generals(najlepiej od razu z dod. ZERO HOUR,ale tu raczej multi,bo kampania była krótka i prosta IMO) Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ani Warcraft 3, ani Red Alert 2 a już tym bardziej 3 to nie są stare RTSy :) X-COM Apocalypse, czy MechCommander to ja jeszcze bym zrozumiał, ale takie nówki-sztuki? Dajcie spokój :) Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 (edited) Z nowszych: Stronghold. Ze starszych: Centurion męczony jeszcze na "Przyjaciółce", wyposażonej w całe 2 Mb pamięci :) Współczesne tytuły by się mogły uczyć od starszych, jak przyciągnąć gracza do ekranu, oferując mu niesamowitą wręcz grywalność. Jak sobie coś przypomnę to jeszcze dopiszę :) Edited March 9, 2011 by vanyel1985 Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Homeworld, oraz Homeworld: Cataclysm, świetna grywalność, fabuła, oraz grafika która jak dla mnie nigdy się nie starzeje ;). Fajnie się grało też w Settlers, i w jej drugą część. Godne polecenia jest jeszcze Sudden Strike, Red alert 2, Tiberian Sun i K-240. Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Imperial Glory, polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
Korni Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Millennium 2.2 Deuteros: The Next Millennium Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Jeśli chodzi o strategie to tylko i wyłącznie Rome TW. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Rome to nie jest stara gra ;>. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Jak ktos ma 17 lat to trudno zeby znal Centuriona ktory zostal wydany w 1990 roku czyli pare ladnych latek przed jego urodzeniem ;) Eh az bym sobie pogral jeszcze raz w to.. Civka 1 na amige to bylo to. Colonizacja tez dawala rade ... Master of magic 2 i master of orion 2... Przeszedlem je na wszystkie mozliwe sposoby przynajmniej z 100 razy. Szkoda ze teraz nikt nie robi grywalnych turowek tylko same rtsy... Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 No nie mogę a gdzie Knights and Merchants :) jeny w to pykam do dzisiaj... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts