janek122 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Dają, DPMy i flecktarny. PS. To się jutro spotkamy :P Edited July 4, 2011 by janek122 Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Obóz był zajebisty. Super ludzie, zakwaterowanie jak na obóz militarny tez super. Kadra dosyć ostra, ale dało się wymigac od pompek. Generalnie strzelanki były fajne, survival był niezły, sporo "odpałów". Jedyne do czego można się przyczepić do rozplanowanie zajęć, jednego dnia padałeś na ryj już w południe, a drugiego nie czułes zmęczenia pod wieczór. Ale co najważniejsze - zajebiści ludzie. Quote Link to post Share on other sites
ako1987 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Witam. Dysponuję telefonem do Organizatora.(chodzi o obóz w Bornem Sulinowie) Repliki mogą mieć max 340 FPS,chociaż jak sam mówił organizator dopuszczalna maksymalna to 370 FPS. Pytałem o ograniczenia,organizator mówi ,że można strzelać full auto jak i semi(najwidoczniej się pozmieniało) Lufy precyzyjne-jak ktoś ma,może brać,podobno mają kulki do luf precyzyjnych,lecz ja w racie czego wezmę stockową ,jakby się okazało że jest inaczej. PS. jadę na 3 turnus,ktoś jedzie na 3 ? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Odpowiadam - 340 do limit dla full auto, jedank dopuszczają do 370. Potem może być tylko semi. Masz wybór - blokada lub spring m100-110. Kulki to kwadratowe gunfire - 0.2. Zabierają ci twoje kulki, jeśli im dasz. Kup sobie kilka paczek porządnych, podziel na woreczki i podmieniaj. Działa, nikt się nie zorientował :P Quote Link to post Share on other sites
MiodUs Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 340 fps? Rok temu było 380 :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Limit jest 380 fps. Powyżej tego limitu pozostaje ci downgrade, bądź blokada semi ( do 450 fps ). Dla snajperek jest to chyba trochę ponad 500 fps. Kulki to standardowe kuleczki 0.2 gunfire ( te najtańsze), ale nawet przy preckach nikt nie miał z nimi problemu, każdy dostaje 8k na obóz ( w praktyce nikt tego nie wystrzelał). Do snajperek dają madbulle 0.30g, ale ich dostajesz tylko 500 ( i tu już się zdarzały przypadki, że kolega snajper pożyczał na polu walki moje 0.2'ójki, bo mu się jego skończyły). Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Tutaj już polepszyli, rok temu były conajmniej 3 repliki ok. 550 FPS i nikt nie dostał madbulli. Quote Link to post Share on other sites
ako1987 Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Hmm ale i tak jadę,przede wszystkim dla towarzystwa i poznania nowych ludzi. Patent na przysypywanie kulek na pewno się przyda(chociaż lufy gunner mają nawet niezłe skupienie na gunfire'ach :P Ale te kulki to ostateczność) A jak rozwiązujecie transport replik? jedna plecak na karabin i jego akcesoria,i jeden na szpej oraz ciuchy Czy jeden duży plecak (np 100L) i w nim wszystko? Czy serwisant na miejscu posiada jakieś części zamiennie? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 Serwisant jest niezły, aczkolwiek pracuje pod bardzo dużą presją czasu, więc przy robieniu downgradów czy blokad zdarza mu się coś popsuć, aczkolwiek jak tak w połowie obozu ma więcej czasu to wszystko ci zrobi super. Dużo osób brało walizy, ale spora część też takie plecaki. Ważne aby nie brać tysiąca t-shirtów, bo czasu na ogarnianie tego wszystkiego jest niewiele . Quote Link to post Share on other sites
michal4128 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) limit w elektryku to 380 fps, masz 381+ i wybór downgrade lub semi. na ten obóz polecam jednak snajperkę semi z ~650fps :D. Btw można mieć swoje kulki... co do obozu to był fajny, dużo biegania, pompowania, jedzenia :D mało wolnego czasu i spania :) troche nieogarniętych ludzi i terminatorów, kadra sztos :D nie było źle :P Edited July 11, 2011 by michal4128 Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Heh, a ja polecam ICS, M249, czy coś innego z szybką wymianą sprężyny :P. My zdejmowaliśmy podczas strzelanki blokady. Quote Link to post Share on other sites
ako1987 Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 :D Dziś byłem wpłacić. jedzie ponad 50 facetów i tylko 3 dziewczyny :teethh: Kulasy biorę własne. Jadę na 3 turnus (16.07)> Do zobaczenia na miejscu :P Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted August 2, 2011 Author Report Share Posted August 2, 2011 Odgrzewam temat, zapomniałem ocenić obozu :D Kadra : Z humorem, miejscami za ostra, ale fajnie się do nich strzelało po podejściu na 10m, kiedy beztrosko gadali :D Limit FPS : Moja Beta Specnaz miała 370FPS, a Kosa (człowiek kadry ds. technicznych rzeczy) mówił że "mam szczęście, to jest granica" Strzelanki : Teren bardzo OK, szkoda tylko, że nie można było się strzelać w budynkach ze względu na ich obecny stan, ale na minus zasługuje fakt, że Brytole okropnie terminatorzyli :S koleś zszedł dopiero po serii ode mnie z M14 Janka (janek122) w szyję/korpus z 10m Zakwaterowanie/Jedzenie : Nic dodać, nic ująć - apartamenty (to na pewno nie były pokoje) zostawiły bardzo pozytywne wrażenie, jedzenie bardzo dobre i w odpowiedniej ilości Kulki: Na 5 strzelanek po 3 rundy każda + 1 całodniowa dostaliśmy 2 paczki x 4000szt. ale niestety 0.2g - do dzisiaj mi została paczka podpisana DROZDEK, a w niej ok. 1500 kulek Miejscówki: - czołgowisko (teren pseudopustynny z koleinami i różnymi dziurami + miejcami młodnik iglasty) - lasek (iglasty, z porobionymi okopami i dziurami do ukrycia się) Ludzie : Oprócz Terminatorów bardzo OK ludzie, do strzelania i różańca, czy jakoś tak Pozdro dla wszystkich z II turnusu (nie wymieniam bo mi się nie chce) - Michał Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Serie z 10m w szyję, nawet z 370 fps to jest masakra, do kadry po podejściu na 10m ostrzał... +termosy. Obozy uczący młodych ersoftowców zasad fair play i podstaw asg.... naprawdę jest się czym chwalić.... nie byłem i nie będę na żadnym obozie tego typu, ale z Twojej opowieści wystarczająco dużo wynika. Pozdrawiam ps: rozumiem komuś w ferworze walki przypadkowo z bliska serie walnąć, ale zdanie "fajnie się do nich strzelało po podejściu na 10m", wskazuje na to że robiliście to notorycznie i dla zabawy. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Dla mnie też to ciekawie brzmi... rozumiem że ktoś terminatorzy, ale kuźwa... seria z 10m z M14? Cieszę się, że 1800 zł które miało pójść na jakiś obóz poszło na wyposażenie, bo kilka strzelanek, z średnio ogarniętymi 12-18 latkami którzy albo terminatorzą albo walą z 10m w szyje, nie jest niczym... ekhem - interesującym. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Też ciekawił mnie taki obóz, jednak po tym co tu przeczytałem, wolę nie jechać. Rozumiem, że jak ktoś termosi się chce mu mocniej dowalić, ale nie z 10m. Widziałem na własne oczy, jak koleś po dostaniu z 350fps z 10m miał obrażenia do krwi. To ma być zabawa, a nie zawody kto komu zrobi mocniejsze kuku. POZDRAWIAM. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Eeee czyli CQB to jest rzeźnia gdzie leje się krew? Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Nie, ale w cqb staramy się nie strzelać z 10m w szyję tylko w kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 Lol, M14 w stocku obrażenia do krwi? Jak mi pokazał ślady wyglądały jak ukąszenia komara A po podejściu do kadry wspomnianym przeze mnie grzecznie spytaliśmy czy nie chcą się poddać, na co otworzyli ogień a my ich po nogach ostrzelaliśmy. Nikt z naszej 3 osobowej małej grupki nie strzelał wyżej niż pas A CQB nie było Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Nikt z naszej 3 osobowej małej grupki nie strzelał wyżej niż pas tez zawsze strzelam w jajca, wiedzą, że dostali i realistycznie padają. Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 tez zawsze strzelam w jajca, wiedzą, że dostali i realistycznie padają. Hahahahaha to jest jakiś sposób. My umawiamy się, że w łeb nie walimy (chyba że nic innego nie wystaje), ale o jajcach nic nie jest gadane. Spróbuję na najbliższym cqb. POZDRAWIAM Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 źle mnie zrozumieliście, kadra damska nie ma jaj ^^ 2 kobiety akurat były Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) hehe Pani z kadry: Stój! Kto idzie? Ja: Swój! Pani z kadry: Pyr Pyr Pyr (seria z P90) Ot taka mała historyjka. A teraz do oceny. Zakwaterowanie: super Poziom strzelanek: nie spodziewałem się cudów i ich nie doświadczyłem. Brytole termosy ARGhhh Atmosfera: Lepiej być nie mogło :) Czy jadę za rok: oczywiście, choćby po to by postrzelać się z kadrą i pognębić terminatorów. Pozdro dla całego II turnusu, ale najbardziej dla mieszkańców "mieszkania". Edited August 8, 2011 by janek122 Quote Link to post Share on other sites
chrislacorunna Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 Nie pier****ć mi tutaj o jakimś mega terminatorstwie, założe się że i wy pare razy dostaliście z 40 metrów, a się nie przyznaliście. Prawda jest taka że na czołgowisku ( piasek, strasznie jasno ) po prostu nie widać kulek, a często "nowi" oddaleni o 100 metrów strzelają do kogoś ze swojego Stubby killera i krzyczą " dostałeś, dostałeś" to aż mnie krew zalewa. Wróbel 650fps+, chyba nawet ty z czegoś takiego nie dostałeś. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 U nas na II turnusie dużo było zielonych którzy albo tak gadali jak napisał chrislacorunna albo się nie przyznawali ale ogólnie było spoko. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts