SirHawk Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 No tak, stwierdziłeś, że nie zmieniła się opinia na temat kulek. Ja potwierdziłem, że u mnie opinia o kulkach się nie zmieniła. Po czym odpowiedziałeś, że moja opinia się zmieniła. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 cóż dostałem worek bo ammo mi się skończyło dostrzegłem zasięg skuteczny 20m potem to był kosmos ;P zaś u kolegi z tym samym sprzętem ta sama partia latała dużo dalej zacinek nie miał MID od kwa Czyli wychodzi na to że szczęście trzeba posiadać; P do cqb okej do zielonej never ! Quote Link to post Share on other sites
falcong700 Posted December 30, 2013 Report Share Posted December 30, 2013 Rocketsy 0,25- AK74 lufa precka, 50-60 metrów skutecznego, brak zacięć. już kilka kilo wywaliłem w tym sezonie i nie miałem problemu. Rocketsy 0,23- AK74 lufa precka, kupiłem przez przypadek 2 kilo :/ zasięg skuteczny- tak jak daleko dolecą rzucone w magazynku :P. Wymieniłem lufę na stock i jakoś wyplułem Quote Link to post Share on other sites
N0mad Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 U mnie midcap boyia nie chciał ich wogóle podawać; jedynie stockowy hi-cap od G36 JG jakoś sobie z nimi radził. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Stwierdzam fakt : najnowsze Rocketsy 0.28g rozpryskują się nawet przy strzale z gaziaka 300fps. Testowałem je i 10 na 10 kulek rozprysło się w drobny mak rozwalając się po całym pomieszceniu. Tor lotu jest w zasadzie podobny jak w G&G ale ten rozprysk. Nie wygląda to za fajnie. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 Kupiłem po 2 paczki o wadzie 0,25g i 0,28g w listopodzie i grudniu 2013 rok ,nie byłem z nich zadowolony zasieg spadł o 10 % co miałem na innej marki kulke. Jakość popsuł tych kulke może kiepskie produkcja. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 2, 2014 Report Share Posted January 2, 2014 U mnie w midach Cymy do kałasza Rocketsy zacinały się masakrycznie. Czasem nie ubiłem przeciwnika mimo puszczenia z 10 metrów serii (trwającej nawet 3 sekundy) bo żadna kulka nie wyleciała z lufy. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 7, 2014 Report Share Posted January 7, 2014 Te kulki nadają się tylko i wyłącznie do hi-capów, nawet w realach się tną - warto dołożyć kilka złoty do G&G i mieć spokój. Quote Link to post Share on other sites
Adebaxen Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Kulek nie polecam.Strzał,zacinka,strzał,zacinka.Dodatkowo,jak już ktoś napisał,rozprysk jest potężny.Do dzisiaj trzymam szczątki połamanych kulek. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Używam rocketsów 0,25g od jakichś 2 lat, biorę je w workach 1 kg a w tym roku w butelkach, przemielonych zostało 6kg czyli ok 24tys. Kulki śmigają poprawnie w stockowych replikach z hicapami. Zasięg celny np. przy 360fps - do 50m, przy430fps - do 60m max. wtedy to już jest spory rozrzut. Zdarza się w serii kulka uciekająca z ogólnej trajektorii. Nie miałem zacięcia na preckach 6,03 oraz 6,04mm. Niestety żaden z midów dwurzędowych do aeg nie podaje ich dobrze, zawsze się blokują i to tak konkretnie. Używam tego do sprawdzania serwisowanych replik oraz na treningach dla świeżaków. Magazynki jednorzędowe do aeg oraz dowolne do gaziaków nie mają problemów - ale tam mniej kulek wchodzi, prowadnica jest częściowo otwarta, a sprężyna mocniejsza. Na plus można zaliczyć fakt, że nie zdarzyło i się znaleźć w opakowaniu kulki pokruszonej czy zdeformowanej. Jak dla mnie jest to tania amunicja (50% wartości odpowiednika G&G) do tanich replik, dobra alternatywa dla pestek i innych wynalazków. Quote Link to post Share on other sites
MordaNieSzklanka Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Faktycznie. W stockowej replice z hi-capem lecą z grubsza w kierunku celu. W mid-capie zaczynają się zacięcia i to bardzo często, lecz jak na amunicję za tą cenę nie ma na co narzekać, szczególnie, że nie trafiały mi się jak do tej pory kulki zdeformowane lub w inny sposób nie nadające się do użycia. Quote Link to post Share on other sites
roooky88 Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Kulki te zostały mi ze stockowej repliki. Po wymianie lufy na prometeusza, nadają się jedynie do rzucania niczym grochem :) Co chwile zacinają się w lufie u muszę używać wyciora. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 A czy próbował ktoś używać biodegradowalnych rocketsów 0,25? Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Te zwykle rocketsy to kup fest. Midy nie podają ale przez stockową lufe od BOYI jakoś lecą. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Biodegradowalne o wiele lepsze, chyba, że akurat trafiłem na 3 dobre paczki ;) Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 (edited) Mam takie po poprzednim właścicielu 0,25. Stock tylko gumka LCT RK 03 Boyi czyli AK74 mid capy od Cymy jeden od Battleaxa przypuszczam. Żadnych zacinek nie było podawało wszystkie. Zasięg nie wiem czy dobry czy nie bo nie mam porównania. Jednak rozrzut był ciekawy jak by z shotguna :icon_wink:. Zmienie na gg/guardery i porównam. Edited February 25, 2015 by Patrol303 Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Sprawdziłem biodegradowalne 0,20g. Średnio co 4 nie leciała, podawane były z midów battleaxe, jak dotąd niezawodnych. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted April 24, 2015 Report Share Posted April 24, 2015 Ja nie miałem problemów z Rocketsami Bio 0,20. Podawało każdą kuleczkę :) Wątpię, aby to była wina midów, ale miałem styczność z magami Battleaxe i jakość itp jakoś nie zachęcała do inwestowania w tą firmę. Quote Link to post Share on other sites
nobody234 Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Mam WE M4A1 GBB i w życiu nie załaduję maga kulkami Rockets BIO czytaj rebranding BB King'a, już w magu dysza metalowa tnie je na pół !!! (WE system Close Bolt) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Jak w magu może ciąć je dysza? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Przy szczękach pewnie, o to mu chodziło. Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Wg mnie kulki tragedia. Mialem jes ostatnio (wczoraj) na strzelance. Pech chcial, ze zapomnialem wyciora i dziwnym cudem nikt nie mial. Ogolnie kilka kulek, zacinka, znow kilka , zacinka. na G&G smigalo bardzo dobrze. Puste strzały też są, na hicap LCT i JG. Po powrocie ze strzelanki rozkrecilem swojeg akaema od LCT (lufa stock, gumka przeźroczysty Guarder) w celu spr komory hop up. Wszystko bylo ok. Pozniej wystrzelalem jednego hicapa (LCT) czyli 500 kulek, były 3 zacinki. Celność pomińmy, bo szkoda gadać. Dziwna sprawa z tymi kulkami. Kiedyś miałem paczkę 0,2 - 1k, bylo wszystko ok. Wyżej jest mowa o 0,25. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Dlatego nie poleca się zwykłych, odpowiedzią jest seria platinum. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Dlatego poleca się G&G, które wśród kulek o przystępnej cenie są bezapelacyjnie najpopularniejsze i nie sprawiają problemów. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Brałem na próbkę 2x 1k sztuk G&G i 2x 3k sztuk platinumów, 0.2g i 0.25g. Leciały bardzo ładnie, identycznie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts