69BocheN69 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Mam pytanie co do repliki CM040. Czy warto ją kupić bo już sam nie wiem...Mam zamiar ją kupić, i po gwarancji jak będzie chodziła bez zarzutów, to chcę zamontować celownik optyczny czyli lunetę. Czy wytrwa długo jeżeli będę ją szanował???Bo słyszałem że ludziom się psuły :/ Pewnie napiszecie że forum jest pełne na ten temat, ale chcę się upewnić, i liczę że mi pomożecie :] A mianowicie replika ma sporo FPS, i chcę nią strzelać w lesie z jakiejś kryjówki (z daleka) Powiedzcie czy warto i dlaczego. Piszcie jakie ma wady, to też będzie mile widziane :] Więc proszę o pomoc :] bo przez to jestem niespokojny :D Aha i jaka wersja lepsza (na snajperkę) z dłuższą lufą czy krótszą??? (wydaje mi się że dłuższa, ale mam małe pojęcie co do ASG) link:http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040_cm-1408.html link:http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040b-1138.html Pozdrawiam serdecznie. Myślę że replika jest świetna :] bo wygląd niczego sobie i osiągi również Proszę o szybką odpowiedź :] Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Moim zdaniem jak ma to być Twoja pierwsza replika to nie masz co narzekać. Może się ona popsuć jak każda inna, zarówno ta z górnej półki jak i ta z niższej. Zależy jak będziesz dbał. Jak na początkującego ma on sporo FPS i tyle Ci w zupełności styka. O snajperkach się nie wypowiem, ale ładnie podrasować go można. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Mam pytanie co do repliki CM040.Czy warto ją kupić bo już sam nie wiem...Mam zamiar ją kupić, i po gwarancji jak będzie chodziła bez zarzutów, to chcę zamontować celownik optyczny czyli lunetę. Czy wytrwa długo jeżeli będę ją szanował???Bo słyszałem że ludziom się psuły :/ Pewnie napiszecie że forum jest pełne na ten temat, ale chcę się upewnić, i liczę że mi pomożecie :] A mianowicie replika ma sporo FPS, i chcę nią strzelać w lesie z jakiejś kryjówki (z daleka) Powiedzcie czy warto i dlaczego. Piszcie jakie ma wady, to też będzie mile widziane :] Więc proszę o pomoc :] bo przez to jestem niespokojny :D Aha i jaka wersja lepsza (na snajperkę) z dłuższą lufą czy krótszą??? (wydaje mi się że dłuższa, ale mam małe pojęcie co do ASG) link:http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040_cm-1408.html link:http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_040b-1138.html Pozdrawiam serdecznie. Myślę że replika jest świetna :] bo wygląd niczego sobie i osiągi również Proszę o szybką odpowiedź :] To jeszcze za mało stron jest o tej replice ? :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 1) Warto. Widziałem już kilka i żadna jakiegoś wielkiego problemu nigdy nie robiły mimo częstego używania. Mój po roku i jakimś 60k kulek nadal strzela ładnie. 2) Jak nie będziesz od niej wymagał znoszenia jakiś ekstremalnych warunków to wytrwa. 3) Da radę ją tuningować na większy zasięg ale to może już wymagać kosztów po których wyjdzie ze lepiej kupić coś markowego. Do zabawy na początek wystarczy wymienić gumkę i ewentualnie lufę precyzyjną. 4) Wady: wyrabiająca się podstawa szczerbinki jeżeli się nie posługujesz nią tak jak na obrazku z taiwanguna (ostatnie zdjęcie), może wypaść uchwyt do paska ale można go ponownie wcisnąć jak się ma krzepę bądź kombinerki i już problemu nie robi, selektor może od czasu do czasu wymagać dokręcenia... no i to chyba tyle co zauważyłem w swoim. 5) Na dystans lepsza dłuższa lufa. W 0.40 jest wbrew temu co pisze taiwangun 509mm. 0.40B nie wiem jaką ma długość lufy, opisom ze stron już dawno nie ufam. Ogólnie jednak, jeżeli chcesz naprawdę być snajperem czy czymś takim to nie ta replika. Ta jest dobra na szturmowca. Quote Link to post Share on other sites
Nellsonn Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 (edited) Te repliki z nowej dostawy u krakmanów są bardzo dobre ja zamawiałem na początku roku kolega miesiąc temu i nie mają żadnych luzów (aż się zdziwiłem) w tych dwóch egzemplarzach nie ma problemu z odkręcającym się selektorem, nie wiem czy to już całkowicie wyeliminowali czy tylko te 2 modele ale obydwa są solidnie zrobione. Jestem bardzo zadowolony, po wymianie gumki i lufy celność jest przyzwoita. Niestety po 6 miesiącach sprężyna do wymiany bo się już trochę ubiła i zasięg zmalał. (ok. 10k BB). Replika 7 miesięcy i żadnej awarii. Trochę odkopałem :wink: Edited July 6, 2011 by [SMA]Michael Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 (edited) Cymy są bardzo dobre i nadają się do tuningu, można z nich wyciągnąć świetne osiągi (choć w stoku już mają bardzo dobre, w zupełności wystarczają do zabawy). Długość lufy w asg ma drugorzędne znaczenie, więc bierz co ci się bardziej podoba. Dłuższa wersja ma klimat, ale z powodu lekkiej kolby ucieka w przód, więc ja brałbym krótszą. Edited July 7, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Szczerze? Macałem ostatnio w sklepie CM.048 (drewno też do najcięższych nie należy). Dłuższą wersję CM.040 z metalową kolbą też. I nie ciągnęły na przód ^^ Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Szczerze? Macałem ostatnio w sklepie CM.048 (drewno też do najcięższych nie należy). Dłuższą wersję CM.040 z metalową kolbą też. I nie ciągnęły na przód ^^ Jasne, że nie "ciągnęły".Co miało tam "ciągnąć" skoro cały front to ultralekki znal :wink: Jak zamienisz to wszystko na STAL to sprawdzi się to co mówi rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Szczerze? Macałem ostatnio w sklepie CM.048 (drewno też do najcięższych nie należy). Dłuższą wersję CM.040 z metalową kolbą też. I nie ciągnęły na przód ^^ Polecam wypad w teren na 4 godzinki, a nie stanie w sklepie. :wink: CM048 ma drewnianą kolbę, która równoważy ciężar karabinka - ten model jest moim zdaniem idealnie wyważony. Edited July 8, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 2) Jak nie będziesz od niej wymagał znoszenia jakiś ekstremalnych warunków to wytrwa. Kilka akcji w ostrym deszczu, na mrozie i w śniegu, poza tym wiele razy służyła jako podparcie podczas włażenia na górki. Żadnych luzów, jedyne co to rdza na kilku miejscach z których zlała farba (opanowane WD40). Replikę jak najbardziej polecam :) Quote Link to post Share on other sites
KKielanowek Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Ja mam CM 040 już 1,5 roku i sprawuje się świetnie. Nic się nie psuje, a zasięg i celność są bardzo dobre. Poza tym cały czas jadę na stockowej baterii :) Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Dobra replika zaraz dwa lata bd chulać ale już w skorupie rk03sw polecam :) Quote Link to post Share on other sites
czajenjwe Posted August 25, 2011 Report Share Posted August 25, 2011 (edited) Też polecam tą replikę :icon_biggrin: Edited August 25, 2011 by czajenjwe Quote Link to post Share on other sites
mateusz96xx Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 i jo, :) do niej montaż boczny do ak i chwyty z risami na przód i jedziesz na bok latarka na bocznym koli i masz bron marzenie Tuning na początek : - m120 Guarder - Bore Up Guarder - Precka Pormetheus - Gumka HU Guarder Z precka stabilne 480FPS na m 120 na m 130 520! Bez precki 440/470 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Nie ma jak szybka odpowiedź. Niezły żeś tunning wybrał na "początek" Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Brawo brawo 520 fps w karabinie szturmowym i na dodatek początku przygody z asg :cool: Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 I początkujący Ejrosfterororowiec włazi z tym do budynku -.- Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Brawo brawo 520 fps w karabinie szturmowym i na dodatek początku przygody z asg :cool: I początkujący Ejrosfterororowiec włazi z tym do budynku -.- Panowie proszę Was nie pier.. już takich rzeczy .To jego sprawa i osób z którymi się strzela dalsze komentarze tego typu są zbędne. Edited January 6, 2012 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Okey jeśli Cię tak to razi... Edited January 7, 2012 by Kacperasg Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Panowie proszę Was nie pier.. już takich rzeczy .To jego sprawa i osób z którymi się strzela dalsze komentarze tego typu są zbędne. Popieram czym my się przejmujemy, to on dostanie bana za szturmówkę w budynku 520fps :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts