Ukesu Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Jak mi w końcu przyjdzie WA2000 Aresa z tiuningu u Filqa&Zambeziego to zrobię testy na penetrację w tym pleców (tak poświęce swoje piękne plecy) Kulasy jakie na razie mam: Guarder: 0.40 i 0.30g Madbull: Szklane 0.28, Aluminiowe 0.30 i bio 0.25g Bioval: bio 0.30g Myślę że test na plecy plus przeciętne oksy uciszą pieniaczy. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 podtrzymuję moją-bo moją opinię o co poniektórych "twardzielach". Oczywiście wypowiadasz się na podstawie znajomości osobistej Kuba jak to leci "uderzyć w stół a odezwą się ........." Cuilibet fatuo placet clava. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jak mi w końcu przyjdzie WA2000 Aresa z tiuningu u Filqa&Zambeziego to zrobię testy na penetrację w tym pleców (tak poświęce swoje piękne plecy) Kulasy jakie na razie mam: Guarder: 0.40 i 0.30g Madbull: Szklane 0.28, Aluminiowe 0.30 i bio 0.25g Bioval: bio 0.30g Myślę że test na plecy plus przeciętne oksy uciszą pieniaczy. Mam podobny pomysł, replika Warrior z konwersją Zambeziego. Testy chcę przeprowadzić na kilku dystansach z użyciem kawałka prosiaka i własnego grzbietu. Oczywiście postaram się o materiał foto/video. Mam tylko problem z kulkami- dysponuję MB 0,4 i G&G 0,25, ale może uda się coś poradzić. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Nie są to BB Max ale "efekt psychologiczny" powinny zapewnić równie dobrze... http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_53_317&products_id=8852&name=MadBull_-_Kulki_BB_-_0,28g_-_2000szt._-_Szklane Dexter----wIWAT KULTURA! Widmo----------"przeznaczone do strzelania tarczowego" Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 No to straw jeszcze tę bumażkę: Ale przecież Ty na pewno nie celujesz w innych ludzi z repliki... Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Dziadek weź sobie daruj, wcinasz się między wódkę a zakąskę bez żadnych argumentów. Masz jakąś świętą misję czy po prostu lubisz się przywalać ? Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 BARZO ALE TO BARDZO PROSZĘ O SKOŃCZENIE OFFTOPICU O OBRAŻENIACH! JEST TO TEMAT O CERAMICZNYCH KULKACH ! JEŚLI NIE MASZ NIC DO DODANIA ODNOŚNIE CERAMICZNYCH KULEK - ZAŚMIECAJ FORUM GDZIEŚ INDZIEJ. MODERATORZE, WIDZISZ I NIE GRZMISZ ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Bardzo, bardzo proszę o zakończenie offtopu o wymysłach :D. To jest temat o kulkach. Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 W sumie temat jako taki jest ściśle określony, ceramiczne kulki, ciężkie, precyzyjne, tanie, a jeśli ktoś chce uskuteczniać dywagacje na temat ich użycia to niech założy własny. Osobiście nie posiadam porządnej repliki snajperskiej, więc będę je podsypywać pod wycieraczki sąsiadom ;] Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Taka mała uwaga dla użyszkodników kulek Al2O3 i ZrO2, 6 i 5.9mm w klasie G10 i G28, kulasy nie przechodzą przez promyka 6.03 jeśli przesadzi się z dociskiem lufy w komorze HU. Lufka po prostu się odkształca na tyle że kulasy już nie toczą się... Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Spoko, te kuleczki naprawdę dają radę :) Jako, że nadal nie mam lufy (czekam i czeeekam na lufę z wgc - ultimate hybrid 650mm 6,03) oraz porządnej gumki, postanowiłem przetestować ceramiki na szybko, tak dla sprawdzenia co i jak na sprzęcie kolegi Michała, któremu moduję Tanakę M40. Zestaw testowy: Tanaka M40, power pack+magi+komora+ LUFA PDI 6.01 540 mm (coś koło tego). Moc miało to na green gazie 590 fps +/- 5 fps (ach ten propan..) Madbule 0,4 (te żółto-sraczkowate) latały przyzwoicie, niczego sobie Więc stwierdziłem, poświęcę ze 2 kulki na sprawdzenie gdzie to poleci na tym zestawie. Ustawiłem lunetę na max (12x50mm), i przycelowałem w taki niebieski kapturek: Ku mojemu zdziwieniu kuleczka poleciała wprost do tego kapturka, i zobaczyłem jak się od niego odbija, i usłyszałem przyjemne "brzdęk". Przez 5 minut uspakajałem się, bo onieśmielił mnie tor lotu tej kuleczki... Mówię sobie - no cóż, przyfarciło. WIęc włożyłem drugą kuleczkę. Strzeliłem, trochę silniej zawiało, więc druga kuleczka nie trafiła w kapturek, tylko trochę poniżej w prawo. Byłem zaszokowany. Zdjęcie: Pytanie za 100 punktów. Ile metrów jest do tegoż kapturka ?? :D Testy ceramików odbędą się, jak tylko dostanę lufę i gumkę. Niestety jeszcze trochę cierpliwości. Zestawy testowe będziemy mieli prawdziwie epickie, a same testy potrwają ze 2 dni. Cierpliwości, mości snajperzy :) Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Pytanie za 100 punktów. Ile metrów jest do tegoż kapturka ?? :icon_biggrin: http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/default.aspx?crs=EPSG%3A2180&bbox=564882.8726877805,238840.2380535314,565257.9515134532,239046.93648402466&variant=KATASTER Ustaw na swój dom mapę i urzyj prycisku "Zmierz odleglość" (czarna łamana nad żółtą linijką) :) Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 (edited) WOW, dostajesz 0 punktów za traktowanie mnie jak 13-latka :icon_smile: Pytanie było do was, ja znam odpowiedź. Gumka już się rysuje, czekam na sprawozdanie o doborze materiału. Z moich doświadczeń to najlepiej sprawuje się gumka RA-Techa, nie jest to silikon ani guma, tylko specjalne tworzywo. Filq i Zambezi pracują nad najlepszym materiałem do naszych celów, mój brat już rysuje w solidzie tą gumeczkę, jest już firma co to zrobi, biorę na siebie załatwienie tego, więc lada chwila (czyli jakieś 1-2 mc) będzie zrobione. Do tego czasu chińczycy zrobią mi lufę i jedziemy z testami :icon_smile: No chyba że ktoś zamawia lufę EdGi, to dołożę się do paczki i zrobimy wspólne zamówienie ?? Edited July 20, 2012 by Spajda Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Jeśli chcesz to możesz dołączyć się ze mną do zamówienia luf od EdGi, ale tylko jeśli zaczną wreszcie odpisywać na maile :| Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 to jest 112 metrów Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 OK Tomaszek, jestem chętny. 6,03mm nierdzewka (albo stal o podwyższonej twardości), dziury hopup pod vsr-10 i nacięcia pod AEGa (tak, w jednej lufie podobnie jak Ultimate hybrid), długość 800 mm, 4 wyżłobienia na wylocie lufy z boków w celu odprowadzenia nadmiaru gazu. Zbierzmy więcej zamówień, bo przesyłka jest kosmicznie droga :) Do kapturka 86 m. Quote Link to post Share on other sites
badger Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Do kapturka 86 m. Łee, tak zacząłeś że wszyscy myśleli że przynajmniej setka :icon_wink: 9 dyszek na 600 fps faktycznie bardzo spoko. Lufa PDI jest aż tak lepsza od promyka? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Tylko jak ma się strzelanie do celu z wysokości do strzelania w równej poziomej... ciekawostka ale jak możesz poświęć te kuleczki na "prawidłowej" drodze strzelniczej. Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 86 jest w linii prostej :D Więc dodaj do tego jeszcze 4 piętra. Testy pr0 jak tylko lufa do mnie dotrze. Coś kolega się nie odzywa :/ Namiary na mnie: spajda@tlen.pl Pzdr Spajd Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Kurczę. Ja trzymając się zasady nie pochania niczego twardszego od lufy do tejże, bałbym się pakować ceramikę do lufki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Aha, ok. Jak tam testy, drgnęło coś? Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Nie drgnęło. Wytocz lufę to pojedziemy z testami :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Rany, zróbcie to po prostu na promyku albo PDI i problem z głowy. Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 No, ile można? Poza tym, jak to mają być kulki dla ludzi, to zróbcie test na ludzkich lufach, a nie takich, które nie istnieją. Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Spoko, już robi mi lufę EdGi :) Zambezi, może się zjawisz ze swoim sprzętem na testy ? Z Głuchołaz niedaleko masz do Jaworzna lub Częstochowy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts