Szymon2592 Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Witam Rozważam zakup R31 lub Colta od KJW i mam pytanie. Czy w R31 jest tem sam problem co w Colcie KJW i na jednym ładowaniu GG da się wystrzelić max 15-20 kulek czy spokojnie da się wywalić cały magazynek? (Temp. Umiarkowane) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Da się wywalić cały magazynek. Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Witam , mam problem z magazynkami w R31 , po wymianie gumek w zaworze w miejscu ładownia gazu, bardzo słabo mi odbija ten zawór i wywala gaz z powrotem ... miał ktoś taki problem ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 Witam , mam problem z magazynkami w R31 , po wymianie gumek w zaworze w miejscu ładownia gazu, bardzo słabo mi odbija ten zawór i wywala gaz z powrotem ... miał ktoś taki problem ? Mój znajomy tak miał, wymieniłem oringi i już było okay. Może za duże oringi? Albo brakuje tego na samym wejściu? Quote Link to post Share on other sites
trajler Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 z jakiego materiału daliście oringi i jaki rozmiar ? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Kup z dwie zapalary, wyjmij z nich oringi i dopasuj do magazynka. Quote Link to post Share on other sites
kris16 Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Witam wszystkich jaki cylinder gazowy pasuje do tej repliki ? Czy wzmocniony guardera pasuje ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Z założenia guarder będzie pasował bo to budowa TM. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 U siebie mam wstawionego AIPa. Przy czym nie wiem czy czasem nie wymaga on minimalnie większej głowicy tłoczka, bo mam problemy ze szczelnością. Na głowicy Bella śmigało ładnie. Quote Link to post Share on other sites
Szymon2592 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Stopka magazynka pękła... Tak po prostu, podczas strzelania. Wie ktoś może gdzie można dostać nową stopkę? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 U Chińczyka. W razie czego zapraszam na PW. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Witam, przepraszam za offtop ale posiadam owego colta R27 i poszukuje fajnej kabury, wiadomo w których fajnie siedzi ? ( Oczywiście chodzi mi o plastiki/kydexy itd) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 http://www.taiwangun.com/kabury-2/kabura-na-platformie-udowej-z-mozliwoscia-montazu-na-pasie-taktycznym-do-repliki-pistoletu-1911-tan-a-c-m?from=listing&campaign-id=20 pasuje do tego, ładnie się zatrzaskuje, aczkolwiek tylko pistolet. Magazynki są zbyt szczupłe i nie trzymają się w ładownicach. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Chyba się pokuszę, opis zasugerował, że są też wersje dla leworęcznych (preferuje lewą rękę) ale niestety żadnej nie znalazłem. A na te luźne magazynki jest jakiś fajny sposób ? Izolką po sciankach wewnętrznych czy gumy jakieś wklejać ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 (edited) Kolega wkleił jakieś gumoleum do tego, magazynki nie wypadają, ale też dużo trudniej je wyciągnąć. Na dłuższą metę to walenie kota przy pomocy młota, ja platformę w ogóle wywaliłem, kaburę mam na pasie, a magazynki w kieszeniach taco. Wersji dla leworęcznych nie widziałem :(, przynajmniej chińskich. Edited February 18, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Właśnie dotarł do mnie R31-C. Co prawda miał być czarny (wg opisu) a jest ciemnozielony. Mimo wszystko zostaje u mnie bo mi się ten kolor strasznie spodobał. W wielu miejscach w necie czytałem, że R31 w przeciwieństwie do pozostałych modeli nie ma oznaczeń. Jakież było moje zdziwienie jak dostałem egzemplarz z pełnymi oznaczeniami. Na razie jest nówka ale nic nie klekocze. Zamek i magazynek są świetnie spasowane. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 A na te luźne magazynki jest jakiś fajny sposób ? Izolką po sciankach wewnętrznych czy gumy jakieś wklejać ? Lepiej kupić arkusz grubszego filcu samoprzylepnego i wkleić trochę do środka. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Panowie,takie pytanie. Cały czas, niezmiennie, R27 (z taiwanguna, konkretnie srebrny) mają pełne oznaczenia springfield armory, tak? Nic się nie zmieniło i mimo braku oznaczeń na zdjęciach są one obecne, tak? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 TG robi po prostu fotoszopkę i i na zdjęciach tych oznaczeń nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 chłopy zamek czasem do konca nie wraca po strzale, jakby się na czymś przycinał. Macie może jakiś pomysł co to? Army r27 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Replika wyczyszczona i nasmarowana? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 tak Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Zdejmij zamek i obejrzyj dokładnie prowadnicę na szkielecie i na zamku, czy tam nie ma żadnych zadziorów, inna sprawa-czym smarujesz? Smar nie spływa/nie strząsa się podczas pracy zamka/przenoszenia? Druga sprawa to smarowanie cylindra-porusza się swobodnie, nie zostaje przypadkiem w przednim położeniu? Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Sprawdź czy dzyndzel od cylindra gazowego, który podaje kulki z maga do komory nie jest nadłamany, u mnie jego uszkodzenie powodowało właśnie takie objawy. Wyginał się na kulce i blokował zamek. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 dzieki sprawdzam wszystko i zadne z objawow nie wystepuje, smaruje olejem silikonowym Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts