kjujiczek Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Prędzej by go złapali za oszustwa podatkowe niż o te kradzieże czy oszustwa :bialaflaga:. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 za oszustwa podatkowe miałby 15 lat publicznych wakacji, Obywateli można oszukiwać, ale państwa POlskiego nie Quote Link to post Share on other sites
camsuser Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) Witam, główny bohater tematu dalej działa.. oszukał mnie 3 maja.. dopiero teraz ten temat przeczytalem, a trzeba było wcześniej. Edited May 12, 2012 by camsuser Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Dokładnie ze mną gadał od 2 do 4 maja. Czyli ten cwaniak działa i nikt go nie może powstrzymać. Quote Link to post Share on other sites
camsuser Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Jak widać, ma się bardzo dobrze... próbował nakręcić mnie na koszt ok. 260 pln jednak zdecydowałem się tylko/aż na "zakup" za 70pln.. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Czy mógłbyś dokładniej opisać tą sytuację ? Quote Link to post Share on other sites
camsuser Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Odpowiedział z gg o numerze 5921508 na moje ogłoszenie o chęci kupna montażu do m14, wysłał mi zdjęcie montażu TM. Po zakomunikowaniu chęci kupna zaoferował mi w bardzo atrakcyjnej cenie komplet magów do m14 oraz łoże. Za montaż zaplaciłem, na reszte się nie zdecydowałem. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) Witamy w gronie wydymanych przez tę samą osobę :) Edited May 12, 2012 by Grzyboo Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Rany, jak można być takim "czymś". Albo chłopak nie zdaje sobie sprawy, z tego co mu grozi, albo już poznał, jak "polskie prawo" podchodzi do tej sytuacji... To już nie mowa o jakiś drobnych przekrętach, to już będzie jakieś 9000zł. Myślę, że najlepiej by było iść do jakiejś stacji telewizyjnej i przedstawić sytuację - media bardzo lubią takie "rzeczy". Na pewno nie wolno gówniarzowi darować, pewnie on tego oczekuje... Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Myślę, że jakby ktoś zgłosił i opisał to np TVN to nasza policja od razu by klienta przymknęła. Oni muszą czuć presję. Quote Link to post Share on other sites
CeleroN Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Kurcze ja Was Panowie troszkę nie rozumiem. Robicie to jakoś chaotycznie. Spotkajcie się (wiem ,że nie każdy może), zróbcie listę na ile Was oszukał, idźcie z tym wszyscy na policję, prokuraturę, zróbcie hałas, TVN, gdzie się da. Możecie też np. dac to do Gazety Wyborczej albo jakieś innej znanej. Zróbcie to dokładnie. Pozdrawiam i życzę udanego finału sprawy. Quote Link to post Share on other sites
camsuser Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 W razie zorganizowanej interwencji w tej sprawie bardzo chętnie służę informacjami, danymi itp. oraz przyjmę informacje na PW. Już nie chodzi o moje pieniądze, bo wiele osób tu o wiele więcej straciło, ale o zasadę-jak człowiek z dozorem policyjnym i zarzutami prokuratora może dalej bezkarnie oszukiwać ludzi... parodia-choć to nawet śmieszne nie jest.. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Celeron, sprawa już przewala się w aktach policji i prokuratury od dłuższego czasu. Co do TVNu i innych programów, myślę, że takich spraw to oni mają na pęczki i naprawdę mają w czym przebierać. A sprawa ani jakaś bardzo interesująca, ani zapierająca dech w piersiach. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Myślę, że się nie przekonasz, dopóki nie spróbujesz ich tą sprawą zainteresować. Nikt tego za Was nie zrobi, programów interwencyjnych jest kilka (sam TVN ma przynajmniej dwa-lajtową uwagę i hardkorowy superwizjer), zainteresujcie prasę (lokalny oddział GazWybu albo jeśli tam się nie uda to jakiś Faktoid albo inny Super pospieszny). Zwróćcie uwagę, że ten ptaszek się dodatkowo podłożył kantem z biletami na Euro, do mistrzostw mniej niż 30 dni-lepszej okazji żeby robić hałas wokół swojej sprawy mieć nie będziecie. Chłopaki, nie zachowujcie się jak banda starych bab, bo sami sobie zamykacie drogę do nagłośnienia problemu! Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 No tak, tylko problem jest natury organizacyjnej. Jak wiemy poszkodowanych jest kilku(nastu) od nas z forum. Wszyscy porozrzucani po Polsce. To raz. Dwa - problem również leży w tym, że każdy (w tym ja) chciałby, żeby sprawa była załatwiona od ręki, co niestety nie jest możliwe. A podawanie policji czy prokuratury do gazety, tylko dlatego, że sprawy nie załatwiła w czasie de facto mniejszym niż rok, jest co najmniej niepoważne. Ludzie czekają na różne pierdoły urzędnicze po kilka lat, wtedy takie działanie jest usprawiedliwione. Podsumowując, ja jestem w stanie jeszcze poczekać. Będę kipiał kiedy dostanę pismo o umorzeniu śledztwa. To tyle, dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
CeleroN Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 (edited) Np. INTERWENCJA w Polsacie. Na 60 % Wam mówię ,że jak im sprawę podeślecie i powiecie na ile oszukał, ile ludzi i ,że jeszcze oszukuje, na pewno się tym zainteresują. Ostatnio było jak pies kogoś pogryzł i pokrzywdzony nie dostał odszkodowania, więc sami widzicie jakiej wagi jest wasza sprawa... Edited May 12, 2012 by CeleroN Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Pytam z ciekawości. Takie oszustwa są ścigane z urzędu? Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Panowie, matekno znów atakuje. Odezwał się do mnie z numeru gg 5921508 i proponuje magazynek do ingrama czyli dokładnie to co chciałem kupić na komisie. Oczywiście zdjęcia podglądowe, brak możliwości wykonania zdjęć i oczywiście jest w pracy. Nie śpimy, ostrzegamy znajomych by nie dali się nabrać . Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Zagraj trochę, wyraź zainteresowanie i spytaj się o nick na portalu ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Oczywiście konta nie ma. To już mi wcześniej napisał. Nie wiem do jak wielu osób musi pisać, że mnie nie pamięta skoro chciał mnie wyrolować 2 tygodnie temu. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Co za typ... Ciekawe jakim cudem te młotki nie mogą go złapać, skoro on siedzi z fujarą w ręku i znów próbuje nas dymać, ech... Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Na stronie głównej komisu powinien być odnośnik do tego tematu by uchronić ludzi, którzy chcą coś kupić przed tym typem. Quote Link to post Share on other sites
Grzyboo Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Dokładnie, można podczepić temat do komisu. O ile modzi przeglądają ten topic ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Po czytaniu tego tematu nasuwa mi się jedno pytanie: Czy w tylko w Polsce notoryczne oszukiwanie ludzi jest legalne? Quote Link to post Share on other sites
brzozer Posted May 17, 2012 Author Report Share Posted May 17, 2012 Skoro premier wszystkich wydymał, to czemu szary obywatel nie może wydymać pewnej grupy osób? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts