oliee0 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 (edited) Witam, czas w końcu kupić porządną replikę ASG - budżet to ok. 600 zł, nie więcej, bo dojdą akcesoria. Priorytety to wytrzymałość repliki, abym się nie martwił zbytnio, czy złamie się to, czy jak lekko w coś walnę to pęknie itp. Praktycznie znalazłem grupę ASG i pewnie replika trochę się poturbuje czasem po ziemi, czy otrze o ścianę, dlatego chciałbym celować w repliki full metal, czy coś z metali znajdę lepszego w tej cenie? LINK Co do wyglądu to najbardziej podoba mi się AK, M4, M416 itp. Bardziej tak na prawdę wolałbym snajperkę, ale w tej cenie to chyba nie ma co szukać (sprężyna, naciąg jak w L96, czy SW-98). Edited December 15, 2011 by oliee0 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Witam, czas w końcu kupić porządną replikę ASG - budżet to ok. 600 zł No to rzeczywiście porządny sprzecior. nie więcej, bo dojdą akcesoria. Racja, ważne, by ją jak choinkę na święta obwiesić... Priorytety to wytrzymałość repliki, abym się nie martwił zbytnio, czy złamie się to, czy jak lekko w coś walnę to pęknie To odpuść repliki ze znalem. czy coś z metali znajdę lepszego w tej cenie? LINK Od tego wszystko będzie lepsze. A tak w skrócie - do 600 stów coś z RK full steel. Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Porządny porównując oczywiście do elektryków po 100 zł. :biggrin: Co do akcesoriów to też chciałbym wziąć pod uwagę niektóre rzeczy wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 AK Cymy od 040 w górę lub RK Boyi, zastanów się także nad G36C Cymy. Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 (edited) G36C Cymy mi właśnie wydaje się fajne, w sumie porządny plastik będzie lepszy od byle "metalu". Na Alledrogo za 550 nówka. Jak sądzicie? Chyba, że jeszcze coś lepszego... Edited December 15, 2011 by oliee0 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 A byle stal lepsza od porządnego plastiku. Sprawa wygląda tak - chcesz AK - RK. Chcesz brzydsze AK, ale podatniejsze na tuning - CM.048. Chcesz G36 - CM.003. Żadnych innych wynalazków. Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Hmm... W takim razie będzie G36C, dopłacać stówkę i brać z TaiwanGuna czy z Allegro o 100 zł taniej? Co do Allegro do sprzedający ma ponad 1500 pozytywów i 1 negatywa. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Mówisz o orangenetpolska czy jakoś tak? Bo to jest redberet.pl. Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 (edited) Tak, o nich mówię, dobra opinia? /// Dobra, opinie już mam. Mają odbiór osobisty w Warszawie, a to dobrze, bo ja tam mieszkam. Edited December 15, 2011 by oliee0 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Bierz, ja zakupy asgejowe robię głównie tam, swoją gieńkę też tam brałem, a jak dobrze zagadasz to jeszcze Ci Robert na chrono puści sprzęta. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Jak chcesz AK RK-10s to możesz się do mnie ukłonić 550zł i twoje ;] Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 To? LINK Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Tak ,dokładnie to. Nazwa tematu troche niejasna: Nie martwie się o wytrzymałośc , a w treści pierwszego posta widnieje : Priorytety to wytrzymałość repliki :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 No, chodzi mi o to, że nie chcę martwić się o wytrzymałość, tzn. nie chcę myśleć kiedy się w rękach rozpadnie. Zastanowię się jeszcze nad tym Twoim RK-10, fajnie, że ze stali i woodu. :D Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Jak chcesz się zastanawiać nad RK-10 to tylko w wersji "S" Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Voodoo to będziesz jak Ci gearbox długo przetrzyma w tym bojcu :D Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted December 16, 2011 Author Report Share Posted December 16, 2011 Cholera, to teraz mam znów dylemat w wyborze... Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 oliee0 - jak ci zależy na zewnętrznym wykonaniu repliki - bierz BOYI, jak na pancernym gb bierz CYMĘ Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Cholera, to teraz mam znów dylemat w wyborze... To nie miej, tylko bierz bojca. Dopóki nie będziesz w nim grzebać i strzelać na mrozie dopóty nie będziesz się martwić o wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Ale jeżeli chcesz strzelać dobrze i nie klnąc ze kulki nie dolatują to bierz cymke ;) Bojc ma wyglad....no i w zasadzie tylko to a Cyma mocne i wytrzymałe bebechy body tez wytrzymałe tylko ze nie wyglada tak ostro jak bojc Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Boyi wcale nie jest jakoś bardzo odczuwalnie słabszy-na pewno nie w stocku. Owszem cyma stockowa wytrzyma więcej, ale nie mówimy tu o robieniu snajperek z chińskich kałachów. Bierz boyi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 Ale jeżeli chcesz strzelać dobrze i nie klnąc ze kulki nie dolatują to bierz cymke ;) Bojc ma wyglad....no i w zasadzie tylko to a Cyma mocne i wytrzymałe bebechy body tez wytrzymałe tylko ze nie wyglada tak ostro jak bojc Niezłe bajki kolega opowiada. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Niezłe bajki kolega opowiada. Mam ak74u Cymy i w porównaniu do do bojca strzelała lepiej nie znowu ze boj pluł na 5m a cyma na 120m ale z cymki strzela mi sie lepiej....ale bojc wyglada o wiele lepiej taka prawda Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Mam ak74u Cymy i w porównaniu do do bojca strzelała lepiej nie znowu ze boj pluł na 5m a cyma na 120m ale z cymki strzela mi sie lepiej....ale bojc wyglada o wiele lepiej taka prawda A ja miałem AKS74U od Cymy i od Boyi, miałem AKMS od Cymyi od Boyi, i każdy inny model obu firm. I między osiągi nie było widocznych gołym okiem różnic... Żadnych "lepszych celności" Cymy i tak dalej. Cyma miała jednak więcej FPS i kilka metrów zasięgu więcej, ale tylko dlatego, że siedziała w niej mocniejsza sprężyna. Więc jak dla mnie - jak kogoś podniecaj,a FPSy, to niech kupi Boyi i M120 Guardera. :P Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 No i wyjaśnione ze chodziło nam o to samo ;) co do wytrzymałości... wiem troche ot ale na yt jest filmik jak cymke zakopali zatopili i nadal strzelała ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts