Repcak Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Mam nadzieję że w serwisie mi to naprawią. Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 A to że wyrzutnik łusek się nie domyka i dźwignia przeładowania nie dochodzi do końca to standard czy oznacza to że nie mam zwolnionej sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Przy używaniu blowbeck'u śrubki z GB lubią się luzować. Może to przez to? Quote Link to post Share on other sites
Repcak Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 W serwisie dowiedziałem się że nie mają części do Aresa i raczej zwalniacza nie naprawią. Strzelił kilka razy, posłuchał czy silnik dobrze pracuje i ogólnie stwierdził że nie ma co rozbierać bo i tak ciężko z częściami do Aresa. Serio aż tak ciężko kupić części zamienne do tych replik? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 (edited) Zamówienie części to kwestia jednego-dwóch maili do działu sprzedaży Aresa. Zamawiałem trochę różnych pierdółek i kiedyś szkielet gb (do Tavora), jedyny problem był w sytuacji gdy dana rzecz nie jest już produkowana (bo z pustego i Salomon nie naleje) albo nie jest kompatybilna (jakiś tam stary programowalny mosfet nie daje się programować tym nowym wihajstrem do programowania co Ares lansuje od pół roku). Edited April 27, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Potrzebuję pomocy - mam g36c, jednak po padnięciu mikrostyku replika przez pewien czas leżała, teraz jednak chciałem ją reanimować. Z racji większej dostępności części, chciałem ją złożyć na standardowym gb v.3, który kupiłem, jednak zespół blokady spustu z aresowego gb nie jest kompatybilny ze standardowym gb - przez co replika nie trzyma się stabilnie w chwycie. Nie mogę też nigdzie znaleźć zespołu blokady ze standardowego g36. Czy jest jakiś sposób aby usztywnić gb w chwycie? Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Także proszę państwa po około 6 miesiącach użytkowania repliki G36C firmy ares połamała się prowadnica sprężyny. Replika była użytkowana przez większość czasu na sprężynie słabszej M100, na szczęście w sklepie Cytadelaasg mieli jeszcze te prowadnice. Czy komuś jeszcze się to przydarzyło? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Przejrzałem temat i parę razy padła kwestia, że opłaca się sprowadzać rzeczy bezpośrednio od Aresa. Tyczy się to także samych replik? Mam im po prostu napisać maila? Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Tak. Wystarczy do nich napisać :D Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 (edited) Aż z ciekawości im chyba pozawracam gitarę moją wymarzoną wizją giety :icon_biggrin: Otóż marzy mi się G36 w wersji długiej, z górną szyną a la SL8, kolbą snajperską rozsuwaną i adapterem magazynków do emki. Nie czepiajcie się szczegółów, bo obrazek jest szybką fotoszopką. Nie zdołałem w całym internecie znaleźć takiego egzemplarza. Fajnie by było skompletować takie cudo przy użyciu części ARES-a, bez kombinowania z chinolami. Jestem szalony, wiem. Edited July 21, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Ares to chinol :P Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 (edited) a nie japoniec? no, w każdym razie ARES to I klasa, wiecie o co chodzi :D Edited July 21, 2015 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Frysztyk Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Nie awaria, a raczej pytanie dotyczące ogólnej ergonomii. Teza: Górna szyna w G36C jest wysoko. Na tyle wysoko, że celowanie wzdłuż szyny/po szczerbince jest wg mnie ahem, bezcelowe. To z braku koncepcji na razie pruję po kulkach. Mam kłopot z tym, że po wypakowaniu okazało się, że coś nie gra z komorą HU, i mi gieta naprawdę podkręcała strzały ostro w górę, nawet na wyzerowanym HU. Teraz po serwisowaniu jest niby lepiej, ale nie wiem: czy ten model po prostu tak ma (teza powyżej prawdziwa) i trzeba to polubić, czy coś tam jeszcze nie gra (teza powyżej nieprawdziwa), i trzeba serwisować dalej. A jeśli taka jej uroda, to czy można ewentualnie przeciwdziałać jakąś bardziej zaawansowaną optyką. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Za gruby dystanser? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Teza: Górna szyna w G36C jest wysoko. Na tyle wysoko, że celowanie wzdłuż szyny/po szczerbince jest wg mnie ahem, bezcelowe. To z braku koncepcji na razie pruję po kulkach. Tu był poruszany temat nisko-profilowych szyn do G36 http://forum.wmasg.pl/topic/153706-nisko-profilowa-krotka-szyna-do-g36-z-przyrzadami-celowniczymi/ Quote Link to post Share on other sites
Frysztyk Posted July 23, 2015 Report Share Posted July 23, 2015 Tu był poruszany temat nisko-profilowych szyn do G36 http://forum.wmasg.p...i-celowniczymi/ o, dzięki, TO jest przydatne. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted September 1, 2015 Report Share Posted September 1, 2015 (edited) Mam kłopot z tym, że po wypakowaniu okazało się, że coś nie gra z komorą HU, i mi gieta naprawdę podkręcała strzały ostro w górę, nawet na wyzerowanym HU. Teraz po serwisowaniu jest niby lepiej, ale nie wiem: czy ten model po prostu tak ma (teza powyżej prawdziwa) i trzeba to polubić, czy coś tam jeszcze nie gra (teza powyżej nieprawdziwa), i trzeba serwisować dalej. A jeśli taka jej uroda, to czy można ewentualnie przeciwdziałać jakąś bardziej zaawansowaną optyką. Też tak miałem, wymieniłem gumkę na prometheusa, no cóż na 0 już nie lecą do góry jednak nie wiem jak z szczelnością itp bo się nie znam (I nie wiem jak to sprawdzić) (pierwsza replika) Mam jeszcze problem z lunetą (g36k) nie idzie ustawić na 0, muszę kierować "krzyż" poniżej celu. Jakieś sugestie? -viking- Pisałeś że masz gumkę madbull shark ale którą? czerwona, biała czarna? I co to znaczy że gumka g&g nie chciała współpracować? Pozdrawiam Edited September 1, 2015 by Giermen Quote Link to post Share on other sites
kamillo1824 Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Poszukuję jakiegoś tłumika dźwięku do mojec giety 36c. Chciałbym wsadzić w to lufę 350-400 mm, jeśli ktoś ma już zakupiony i zamontowany taki setup i mógłby się podzielić choćby nazwą takowego tłumika to byłbym wdzięczny. (lufa jak i tłumik może być nieco mniejszy(a)), Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Lufa g36c ma 247 mm, lufa od m4 ma 363 mm. Potrzebujesz jakikolwiek tłumik mający co najmniej 11 cm. Tłumiki i ich długości znajdziesz w każdym sklepie asg (i ich stronie) Gwint 14mm lewoskrętny Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 GIermen jesteś pewień że lewoskrętny? Ja mam prawoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 Repliki Aresa mają gwint prawoskrętny, a większość innych replik ma lewoskrętny. Większość tłumików dźwięku/ognia jest na gwint lewoskrętny. Dlatego też trzeba dokupić przelotkę. http://azteko.pl/madbull-adapter-14mm-cw-na-ccw-p-3053.html https://www.asg.com.pl/Adapter_tlumika_14mm14mm-_Pro_Tech,p,6024.php Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 A to dobrze wiedzieć, nie odkręcałem jeszcze mojego tłumika, i przy próbie pewnie bym go ukręcił Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Quote Link to post Share on other sites
kamillo1824 Posted September 28, 2015 Report Share Posted September 28, 2015 Dzięki za odpowiedź, nawet nie mam za bardzo czasu żeby być na bierząco w tym topicu. Czyli do zakupu przelotka (tak czy siak się przyda) i tłumik. Korzystając jeszcze z okazji chciałbym zapytać czy takie cuś będzie pasować do aresowskiej giety (bardziej chodzi mi o lufę zewnętrzną i jej mocowanie). Chciałem ją ogólnie trochę wydłużyć, ale póki co ciężko jest zdobyć w Polsce chwyt przedni i lufę do tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 Link prowadzi do radia. A jeżeli chcesz przedłużyć replikę to wystarczy dowolna przedłużka lufy lub tłumik i dłuższy chwyt przedni. Quote Link to post Share on other sites
kamillo1824 Posted September 29, 2015 Report Share Posted September 29, 2015 (edited) Sorry pomyliłem linki, tamten miał iść do kumpla. Chodziło mi o to: http://azteko.pl/jg-konwersja-335mm-do-g36-p-6877.html Edited September 29, 2015 by kamillo1824 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts