SlayerASG Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 co ma producent lufy do tego ile przy replice będzie dłubania? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Boyi powinna pasować. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Cichemu chyba chodziło o lufę zewnętrzną :teeth: Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 (edited) A czy lufa zewnętrzna nie jest przypadkiem rozkręcana? Sam nie wiem, a jestem ciekawy, bo wygląda jak by miał nakręconą przedłużkę. Edited January 16, 2014 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
@Cichy Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Tak, chodzi mi o lufę zewnętrzną. Kiedyś próbowałem wymienić w ics, i boyi wgl nie pasował. Jak by ktoś wiedział, to bardzo prosiłbym by się tym podzielił. Niechcę kupywać w ciemno. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 ICS to chyba repliki do których mało co pasuje od innych producentów. Ja ponawiam moje wcześniejsze pytanie, bo nie uzyskałem odpowiedzi. Czy do EHO1AR warto wsadzić inny cylinder? Jak wiadomo w replikach od EA siedzą cylindry typu 0, a z tego co pamiętam to odp. one lufom bodaj od 400mm wzwyż. Czy wymiana cylindra na taki odpowiadający danej długości lufy coś zmieni, czy replika zacznie generować większą moc czy też szkoda zachodu? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Więcej powietrza w cylindrze - wyższe FPS. Mniej powietrza w cylindrze - mniejsze FPS. Temat rzeka, poczytaj sobie temat o cylindrach w dziale części wewnętrzne. Quote Link to post Share on other sites
@Cichy Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Czyli nikt nie próbował przerabiać m4 ris na cqb ;/ , szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Wszystkie lufy aftermarketowe podejdą oprócz tych ICS,a. Jedynie może być potrzebna mała przeróbka czyli szlifowanie papierem części montażowej lufy zewnętrznej żeby weszła w korpus. Gwint na korpusie komory zamkowej powinien być "normalny" nie jak ma to miejsce w G&P. Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Po burzy mózgów wraz z kolegą, uznaliśmy, że niski zasięg w mojej replice nie jest przyczyną złego spasowania zespołu cylindra, ponieważ replika ma 396-399fps, czyli tak jak powinno, lecz być może komora HU jest tak mocno skręcona, że kulki wręcz hamują w niej ? No, ale teoria teorią, ale trzeba przejść do praktyki. i tu zaczynają się schody. Nie mogę wyjąć tylnego pina. Gdy wyciągam przedni, upper receiver przesuwa się o 2-3mm, i dalej nie idzie. A przedni pin siedzi jak skała, ani drgnie. Więc mam pytanie - co robić ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Pociągnij za rączkę przeładowania i to ciągnąc to popuszczając uda się rozdzielić komorę zamkową i spustową. Analogicznie przy składaniu-połówki korpusu "zejdą się" do pewnego momentu, potem będzie trzeba pociągnąć za rączkę przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Jeszcze jedna uwaga ode mnie - uważaj przy składaniu, bo bolt catch lubi spaść z prowadnicy. :icon_wink: Edited January 20, 2014 by Mark97 Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 A jak zdjąc cały zespół lufy ? Bo jak zdjemuję chwyt to mam tam taki pręt, co uniemożliwia mi odkręcenie że tak powiem lufy... Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Wybij piny trzymające muszka, zdejmij muszkę, wyjmij pręta, odkręć delte. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 (edited) Ech panie, przeca to prawie jak w palnym. -Zdejmujesz tłumik płomienia (jest dodatkowo przymocowany imbusem, polecam go wykręcić zanim zaczniesz się siłować z nim), -wybijasz dwa trzpienie z podstawy muszki i zdejmujesz podstawę muszki razem z atrapą rury gazowej, wyjmujesz ustalacz okładzin przednich, -odkręcasz pierścień delta odpowiednim kluczem (armorers wrench). Viola, lufa wychodz. Edited January 21, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Czy w tej eMce jest możliwość zdjęcia kabłąka? Jeśli tak to jak? Quote Link to post Share on other sites
Abiz Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Wystarczy wybić piny przy kabłąku. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Szybkie pytanko; czy pod emkę Evolution Airsoft podchodzą pmagi od Beta Project? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Ambactus Caelestis Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Tak. Podchodzą. Sam używam, siedzą bardzo ciasno. Po kliknięciu przycisku zwalniania zamka nie wypadają same, tylko trzeba je wyciągać - dla mnie to nie problem. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Rozumiem, że te pmagi od Beta Project podają kulki bez problemu? Z innej beczki - miał ktoś może taką przypadłość, że hop-up nie trzymał ustawienia? Mam wrażenie, że po ustawieniu go w takiej pozycji jakiej bym chciał, po oddaniu x strzałów sam obniża mi tor kulki. Nie wiem, czy jest to kwestia tego, że mechanizm musi się dotrzeć (replika ani razu jeszcze nie używana w boju), czy coś jest źle zmontowane? Edited February 22, 2014 by Sokoov Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie jeszcze dostanę mke od Evolution Airsoft? Quote Link to post Share on other sites
Ambactus Caelestis Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Jedyne co znalazłem: http://blacksword.pl/product-pol-687-Evolution-Airsoft-M4A1-Tactical-.html Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 To combat series, nie hardcore. Szukaj w komisie. Pojawiają się i schodzą na pniu, więc trzeba się spieszyć i często zaglądać. Quote Link to post Share on other sites
Mirek-M128 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witam. Chce zmienic replikę na M4 EA z tym że przeszukałem i ciężko ją dostać. Jedynie na: http://asg.warszawa.pl/p,evolution-airsoft-lone-star-border-patrol-swat-sbr,7083.html Czy nie za drogo? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 To wersja z risami, która zawsze była droga. Ale to już przedział cenowy G&P, które ma lepsze bebeszki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts